תביעה זו עניינה בשיפוי כספי בגין נזקים שנגרמו לתובעת, לפי הנטען, עקב ביצוע רשלני של אספקת שירותי אירוח ולינה בבית המלון קרלטון אותו היא מפעילה בעיר נהריה (להלן: "המלון" או "הנתבעת").
ביחס לטענות השונות בדבר ליקויים טוענת הנתבעת כי מדובר בגוזמאות שאינן מבוססות על עובדות, כי לא נפל פגם בשירות שקבלו התובעת ואורחיה וכי התובעת בדקה את התאמת המלון לצרכיה מספר פעמים ואישרה את כל התנאים מראש.
מר שמעון ברוכשטט בעדותו הותיר עליי במיוחד רושם חיובי, גם הוא העיד כי חדרי הלינה היו מטונפים וכי המזגן לא פעל בהם, ואף הוסיף תאור לא מחמיא של מצב ההסעדה במלון:
"היו שתי קומות, בקומה העליונה היה חדר אוכל ראשי ולמטה חדר אוכל משני. בחדר למטה לא היה הכל אלא הורידו דברים מלמעלה ללמטה, כי למטה לא היה בפועל מטבח. לנסוע לחופש בהרגשה שאתה צריך לחטוף אוכל כי אחרת לא יהיה לך זו הרגשה הכי גרועה, כי אתה רוצה לפחות להרגיש שאתה מקבל אוכל ובצורה נורמאלית, ואם לא היינו חוטפים לא היה נשאר לנו. כשלא נשאר עלינו לחדר אוכל למעלה והשומרים לא נתנו לצאת עם אוכל משם והייתי צריך להסביר להם שאני מלמטה ואין לנו אוכל שם. בכל מצב כזה הייתי צריך לקרוא לשטרן שיצילו אותי מהשומרים בחוץ כי לא היה לנו אוכל למטה. זו היתה מילחמה יומיומית שם, בוקר וערב. זו היתה צורת האכילה רק ועוד לא דיברנו על האיכות של האוכל. לא היה גיוון, כי מה שאכלנו ביום הראשון אכלנו גם ביום השני והשלישי, וההרגשה היתה שהזמנו אוכל ומה שנשאר אוכלים ביום המחרת, ואותו דבר בלילה. באים ורוצים גיוון אבל הכל דבר וגם האיכות של האוכל ברמה רדודה"
(מעמ' 18 לפרוטוקול בשורה 27 עד השורה 2 בעמ' 19)
יצוין כי מדובר בליקוי שעומד בסתירה גלויה להתחייבויות בהסכם האירוח שסעיף 8 בו מצוין במפורש כי יסופקו שירותים זהים בשני חדרי האוכל למעט הכנת חביתות וחביתיות טריות (נספח א' לתצהיר העדות הראשית מטעם הגב' גלית ברנט).
מר שטרן בעדותו הסביר את שיטת התימחור של התובעת:
"כל השנים הקודמות שעשינו נופשים עשינו את זה בסיס לחדר, שמשלמים לפחות על זוג ועל כל ילד נוסף משלמים עוד סכום שהוא רבע מזוג, ואם אתה מארח ילדים בחדרים אז רווח על ילד במקרה הטוב הוא 50-60 ₪. העסקה במלון קרלטון היתה שילדים בחדר עם מבוגרים, וחוץ מהזוג כל ילד הוא חינם, וזה מופיע בחוזה, אז ברגע שיש אופציה להרויח 150-200 ילדים רווח נטו נקי זה יכול להגיע חוץ מהמבוגרים ל- 500,000 ₪. היה לי פה פוטנציאל להרויח הרבה"
(עמ' 29 לפרוטוקול, בשורות 21-26)
נראה כי התובעת הייתה אדישה לעניין דוחק הילדים בחדרים היות והסכם האירוח לא דרש ממנה לשלם עבור שהותם.
לא נותר אלא לקבוע כי הפסדיה של התובעת נובעים ממחדלה ומטעותה בכדאיות העסקה.
...
לעומת כל האמור לעיל, הרי לטענת הנתבעת מטרת התביעה היא להתנער משארית התמורה בגובה 355,676 ₪ מיום 25.0.2018 אותה טרם שילמה התובעת (ועל כך אין מחלוקת).
על אף כל האמור לעיל, אני מוצא כי לתובעת אכן נגרם נזק מסוים של פגיעה במוניטין.
העדים מטעמה העידו כי לא אבו להשתתף בנופש נוסף מטעם התובעת, ואף השכל הישר מוליך אותי למסקנה כי חברה שעיקר הכנסתה מגיע משיווק חבילות נופש בקיץ במגזר ספציפי תספוג נזק מסוים למוניטין לאור כישלון בקיץ מסוים.
בהתאם לאמור דלעיל אני מקבל רק חלק קטן מהתביעה ופוסק לזכות התובעת פיצויים בגובה 90,000 ₪, נכון להיום.