יצוין, כי המבקש ביקש לייצג את "כל מי שהגיש למשיבה בקשה למתן היתר בניה, אשר הטיפול בה פסק והיא לא נדונה על ידי המשיבה במהלך השנתיים שקדמו להגשת בקשת האישור ועד למועד אישורה, לרבות במקרה בו בקשת ההיתר נזנחה או נמשכה במהלך אותה תקופה, בעוד סכום הפקדון ששולם למשיבה בעת הגשת בקשת ההיתר, מכוח הוראות סעיף 1.00.13(א) לתוספת השלישית לתקנות התיכנון והבניה (בקשה להיתר, תנאיו ואגרות), התש"ל-1970, לא הושב על ידי המשיבה, בצרוף ריבית והפרשי הצמדה כדין".
בעניינינו, ביום 12.6.11 נחתם הסכם לבצוע פרוייקט תמ"א 38 בין חברת אלמקס תמ"א 38 חולון בע"מ (אשר בהמשך שמה שונה ל-ניצנים 38 בע"מ) (להלן: "החברה") לבין דיירי הבניין הנמצא ברח' ההסתדרות 116 בחולון והידוע כחלקה 934 בגוש 6021, בו התגורר המבקש בדירה שבבעלותו.
יצוין, כי במסגרת בקשתה, ציינה כי החברה (מבקשת בקשת ההיתר) ויתרה ביום 8.10.15 על זכויותיה בפרויקט והעבירה את כל זכויותיה למבקש, כאשר הודעת הוויתור נשלחה על ידי החברה לעריית חולון בזמן אמת (ראו נספח א2 לבקשת האישור).
"כידוע, פרשנותה של הוראת חוק נעשית על ידי בחינת לשון החוק, בחינת התכליות שעומדות בבסיס החוק ואיזון התכליות השונות. בחינת לשון החוק היא נקודת המוצא הפרשנית. במסגרתה, עלינו לבחון את המשמעויות שיכולה לשון החוק לשאת ולשלול משמעויות שאינן כאלו. בהתקיים מספר משמעויות פרשניות ללשון החוק, עלינו לעבור לשלב הפרשנות התכליתית ולבחון איזו מהפרשנויות מגשימה את תכלית החוק בצורה המיטבית..."
[דנ"א 5783/14 עו"ד ליאור צמח נ' אל על נתיבי אוויר לישראל בע"מ (פורסם בנבו, 12.9.17); ראו גם בג"ץ 9021/20 עיזבון המנוח אהוביה סנדק ז"ל נ' משטרת ישראל - ימ"ר תל אביב (פורסם בנבו, 13.1.21), סעיף 11 לפסק דינו של כב' השופטת מינץ; וכן רע"א 10011/17 מי-טל הנדסה ושירותים בע"מ נ' סלמאן (פורסם בנבו, 19.8.19)].
לפיכך, ראיתי לנכון להפעיל סמכותי מכוח הוראת סעיף 8(ג)(1) לחוק הקובע כי: "מצא בית המשפט, כי היתקיימו כל התנאים האמורים בסעיף קטן (א), ואולם לא מתקיימים לגבי המבקש התנאים שבסעיף 4(א)(1) עד (3), לפי העניין, יאשר בית המשפט את התובענה הייצוגית אך יורה בהחלטתו על החלפת התובע הייצוגי", ובהתאם תחת דחיית הבקשה אני רואה לנכון לאשר ניהול התובענה כייצוגית, וזאת בכפוף לניהול התובענה על ידי תובע ייצוגי חלופי.
...
טענות המבקש
בבסיס בקשת המבקש עומדת הטענה לפיה במקרה בו לא ניתן היתר מן הטעם שמבקש הבקשה זנח אותה, מכל סיבה שהיא, אין סמכות למשיבה שלא להשיב את הפיקדון, אשר משולם כערובה לתשלום מלוא אגרת הבנייה ככל שיתקבל בסופו של דבר היתר.
לפיכך, ראיתי לנכון להפעיל סמכותי מכוח הוראת סעיף 8(ג)(1) לחוק הקובע כי: "מצא בית המשפט, כי התקיימו כל התנאים האמורים בסעיף קטן (א), ואולם לא מתקיימים לגבי המבקש התנאים שבסעיף 4(א)(1) עד (3), לפי העניין, יאשר בית המשפט את התובענה הייצוגית אך יורה בהחלטתו על החלפת התובע הייצוגי", ובהתאם תחת דחיית הבקשה אני רואה לנכון לאשר ניהול התובענה כייצוגית, וזאת בכפוף לניהול התובענה על ידי תובע ייצוגי חלופי.
סוף דבר
לאור כל האמור הריני מורה כדלקמן:
תביעתו האישית של המבקש – נמחקת, משאין הוא מתאים לייצג הקבוצה בתובענה ייצוגית זו. לצד האמור, יוער, כי אין באמור כדי לחסום דרכו של המבקש בהליך תביעה אישי רגיל.
הבקשה לאישור תובענה ייצוגית מתקבלת מהטעמים המפורטים לעיל.