בפסק הדין של בית הדין מיום 26.7.2020 (תיק מס' 1245822/2), היתקבל ערעור העותרת כך שמועד ההתמחרות בין הצדדים ביחס לבית המשותף עוכב "עד להתבהרות מסוימת של הקף הנכסים המשותפים. וזאת עד לתאריך 1.3.2021 או עד להכרעה סופית בעיניין כלל הרכוש ואיזון המשאבים, המוקדם מביניהם, בכך מצד אחד תישמר לאישה הזכות להמשיך להתגורר בדירה ולעכב את ההתמחרות, עד המועד הנזכר. ומאידך גיסא החל ממועד הגירושין מועד איזון המשאבים, האשה תשא בדמי שימוש על שמושה בחלקו של הבעל ובהפחתת זכות המדור המגיע לילדים מאביהם...".
בפסק דין נוסף של בית הדין מאותו יום (תיק מס' 1254098/1), נדחה ערעור העותרת על החלטת בית הדין האיזורי לאשר את מכירת רכב המרצדס לאחיו של המשיב.
בית הדין קבע כי:
"היתערבות ביה"ד במקרים אלה של פרוק שתוף ברכב תהיה אם לדעת ביה"ד מדובר בהחלטה בלתי סבירה ובלתי צודקת בעליל. ביה"ד מסכים שעל דרך הכלל יש לפרק במקביל את כל רכבי המשפחה כאחת, אולם במקרה שלפנינו שרכב המרצדס הוא בבעלות משותפת באופן ודאי, ויש לאזנו, ורכב הרינג'רובר היותו בר איזון נתון בדו"ד בין הצדדים, מחלוקת שעדיין לא הוכרעה, יש מקום לפירוק השתוף ברכב בדחיפות ובטרם הכרעה בעיניין הרכב הנתון במחלוקת, עקב נסיבות מיוחדות. במקרה שלפנינו מדובר ברכב שעל כולו (כימעט) רבצה הלוואה מחברת האשראי, והרכב ממושכן לפרעון ההלוואה. האלטרנטיבה למכירה מידית של הרכב הייתה לחייב את הבעל להמשיך ולשלם את חוב ההלוואה לחברת האשראי. דבר זה אין לו בסיס הלכתי או חוקי. מדובר בבני זוג גרושים. הבעל/ האב משלם מזונות עבור ילדיו. במסגרת תביעת הרכוש, אין אפשרות לחייבו לשלם את תשלומי ההלוואה על הרכב, גם אם הוא לשימוש ילדיו. אין הוא חייב לממן רכב לגרושתו או לילדיו, אא"כ תפסוק זאת הערכאה העוסקת בחיובו במזונות ילדיו, דבר שככל הנראה לא נעשה. משכך במקרה שלפנינו, וע"מ למנוע נזק לשני הצדדים, כאשר חברת האשראי עשויה לממש את המישכון ולמכור את הרכב, ובנוסף לחייב את הצדדים בהוצאות, ובנוסף תמכור אותו במחיר פחות ממחיר השוק, ותחייב את הצדדים ביתרת ההלוואה, הייתה דחיפות בפירוק השתוף ברכב, מכירתו לצד ג ותשלום ההלוואה, בטרם קיום דיון והכרעה בעיניין הרכב מסוג רינג'רובר. אם בי"ד קמא היה מקיים דיון בעיניין רכב הרינג'רובר לפני החלטתו לפרוק השתוף, יתכן והדבר היה אורך זמן באופן שהדבר היה גורם נזק לצדדים, וכנ"ל. משכך איננו מוצאים לנכון להתערב בהחלטת בי"ד קמא בעיניין הרכב" (ההדגשה הוספה).
באופן דומה, בבע"ם 8873/06 פלוני נ' פלוני (7.6.2007), הותוו אמות המידה לבחינת סבירותה של השעיית פירוק השתוף בבית מגורים של בני זוג, כדלקמן:
"ככל שקיימת אפשרות להגיע להסדר כולל וסופי של מערכת היחסים הכלכלית בין בני הזוג בתוך זמן סביר, רשאי בית המשפט לעינייני מישפחה לעכב את הדיון בעילות הקנייניות ולאחדו עם הדיון בתביעות על יסוד דיני המשפחה (הילכת השתוף או יחסי ממון), מכוח אותו היגיון שאליו נדרשנו. המדובר איפוא בהשעיית זכותו הקניינית של בעל דין להשתחרר משותפות כפויה (זכות הקבועה בסעיף 37(א) לחוק המקרקעין), אך פגיעה זו נעשית לתכלית ראויה (הגעה להסדר כולל וסופי בין הצדדים), ועל בית המשפט לוודא שהיא נעשית אך במידה שאינה עולה על הנידרש, ובאופן המשרת את התכלית האמורה. השכל הישר יהא יועץ טוב בכגון דא [...
...
דיון והכרעה
דין העתירה להידחות על הסף.
לעניין פירוק השיתוף בדירת המגורים, ברע"א 4358/01 בר-אל נ' בר-אל, פ"ד נה(5) 856 (2001), אליו הפנה בית הדין בפסק דינו, נקבע לעניין זה כדלקמן:
"הגישה הראויה הינה כי יש לאפשר לבית-המשפט מרווח של גמישות דיונית בבואו להכריע בדבר הדרך הטובה ביותר לפתרון הסכסוך בין המתדיינים בפניו. מכאן המסקנה כי בית-המשפט לענייני משפחה יכול בנסיבות המתאימות לעכב את ההוראה על פירוק השיתוף בדירת המגורים בין בני-הזוג אם ברצונו להגיע למצב שבו כל עניינם של בני-הזוג יוסדר באופן כולל [...] עם זאת אין משמעות הדברים כי יש לנקוט כאן גישה דיונית נחרצת האוסרת על בית-המשפט לענייני משפחה להורות על פירוק השיתוף בדירת המגורים בשלבים מוקדמים של הדיון שלפניו. לעתים, ובמיוחד כאשר התדיינות בפני בית-המשפט עלולה להיות מורכבת וארוכה, יהיה מקום להורות על פירוק השיתוף באופן מהיר [...] דחיית הליכי פירוק השיתוף בדירה יכולה להכביד על אחד הצדדים באופן שאינו נאות" (שם, עמ' 863-862; ההדגשות הוספו).
סוף דבר, העתירה נדחית.