בין הצדדים התנהלו תיכתובות והתגלעה מחלוקת לעניין הצורך בתשלום מס. התובע מצידו הודיע לב"כ הנתבעים כי לגישתו אין מקום לתשלום מס שבח והוא מיתנגד לעמדתו של רשם המקרקעין אשר מנוגדת לפסקי הדין שאישרו את ההסכם (ראו נספחים 15-14 לבקשה).
טעויות שניתן לתקנן לפי סעיף 81 לחוק בתי המשפט הן טעויות סופר, טעות טכנית, טעות חישוב, או הוספת דבר באקראי, וניתן לתקנן תוך 21 ימים מיום מתן פסק הדין "טעות כזו ניתן לומר עליה דרך כלל כי הנה: "דבר, אשר נכלל בתוך פסק הדין בשל שגגה, או דבר, אשר אינו נכלל בפסק הדין אך היה במחשבתו של השופט ונשמט מפסק הדין"..
אכן, במקרה של הליך לפירוק שתוף נקבע כי לעתים החלטות שונות שניתנות במסגרת הליך זה, כגון החלטות על מכירת המקרקעין במסגרת הליך פירוק, הן בגדר החלטה אחרת, שכן פעמים רבות הליך פירוק השתוף טרם הסתיים, טרם הסתיימו פעולות עזר הכרוכות בביצועו וטרם הסתיימה מלאכתו של בית משפט השלום [ראו: ע"א 183/89 יעקב קמחי נ' אילנה קמחי, פ"ד מג(2) 095 (1989); יעקב שקד, פירוק שתוף במקרקעין (התש"ף-2020), עמ' 345-344; בן-נון – חבקין, עמ' 125-124].
...
בעניין זה אפנה להחלטת כב' השופט א' ריבלין ב-רע"א 9442/00 שמשון קידוחים ובניין בע"מ נ' אלגד חברה להנדסה ולבנין בע"מ, נה(4) 289 (2001), שם הוא ציטט מתוך ספרו של זוסמן [י' זוסמן סדרי הדין האזרחי (מהדורה שביעית, 1995)] את הדברים הבאים היפים גם לענייננו:
"עם אישור הפשרה גמר בית המשפט את מלאכתו, ואין לבוא אליו עוד לשם ביצועה, אלא במידה שנקבע הדבר בפשרה עצמה, כגון שהתנו בפשרה שבית המשפט ימנה מעריך אשר יקבע שוויו של נכס... פשרה בה הוסכם, כי הנתבע ישלם לתובע סכום אשר ייקבע על ידי פלוני, ופלוני קבע את הסכום, אבל הנתבע אינו משלם, מה תרופת התובע? הדבר תלוי בדרך בה אושרה הפשרה: אם קבעו בה, כי אחרי קביעת הסכום ישובו בעלי הדין לבית המשפט כדי שיתן פסק דין על הסכום שנקבע, הרי שערי בית המשפט טרם ננעלו... אך אם הפשרה שנעשתה מסיימת את הדיון לחלוטין, והתובע עומד במריו, אין ברירה בידי התובע זולת הגשת תביעה חדשה על פי עילת הסכם־הפשרה שנעשה" (שם, בעמ' 292 ג' – ה')
אשר על כן, אני דוחה בקשת הנתבעים 1 ו-5 למתן הוראות לביצוע פסק הדין.
אני מחייב את הנתבעים 1 ו-5 לשלם לתובע הוצאות הבקשה בסך כולל של- 1,000 ₪ כל אחד, ובסה"כ סך של-2,000 ₪ שניהם יחד.
המזכירות תמציא העתק החלטתי זו לב"כ הצדדים.