מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פירוק שיתוף במקרקעין באמצעות מכירה בהוצאה לפועל

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

הרקע ותמצית עמדות הצדדים המבקש מונה לכונס נכסים לדירת המנוח ברח' יואל סלומון 6 בנתניה (להלן: הדירה), בפסק דין של בית המשפט בתיק זה, מיום 03.02.2013, בו הורה בית המשפט על פירוק השתוף במקרקעין באמצעות מכירת הדירה.
ביום 28.06.16 הגיש המבקש עידכון, אליו צורפה החלטה שניתנה על ידי כב' רשם ההוצאה לפועל עוזי מאיר בעיניין בקשתה של המשיבה 2 לביטול הליך הכנוס.
...
סוף דבר אני נעתרת לבקשה, ומסמיכה את כונס הנכסים להציע את הדירה למכירה כדירה תפוסה, בהתאם לקביעת בית המשפט המחוזי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האם התובעת היא בעלת הזכויות בנכס? ביום 3.12.2010 ניתנה פסיקתא המורה על פירוק השתוף במקרקעין (קרי – הבניין), ובמסגרתה הותר לכונס הנכסים למכור את הבניין בשלמותו לצורך פרעון חוב של אבי של הנתבע לעריית תל אביב (ראו נספח א' לתצהיר התובעת).
ביום 7.5.2012 אושרה עסקת המכר ע"י רשם ההוצאה לפועל לנאמן, וביום 20.1.2013 הגיש כונס הנכסים בקשה לתקן את שם הרוכש משמו של הנאמן לשמה של התובעת, והבקשה אושרה עוד באותו היום.
ודוק: אכן, עסקת מכר מקרקעין מושלמת עם רישומה במירשם המקרקעין, אלא שעל מנת להגיש תביעת פינוי, דורש סעיף 16 לחוק המקרקעין, תשכ"ט – 1969 כי התובע יהיה "בעל מקרקעין ומי שזכאי להחזיק בהם". מן החומר שהוגש עולה בבירור כי התובעת רכשה את המקרקעין מאת כונס הנכסים, במכר שאושר בידי רשם ההוצאה לפועל, על כל המשתמע מכך, ועל כן היא נכנסת לגדרי "מי שזכאי להחזיק בהם", גם אם טרם הסתיימה העסקה ברשום, והיא בעלת מעמד לתבוע פינוי.
...
אולם, וכפי שכבר ציינתי, דין טענה זו להידחות על הסף בשל העובדה שההתדיינות בהליך נוגעת אך ורק לדירה השלישית, בעוד ליתר הדירות, כמו גם הדירה בקומה השנייה - קיים פסק דין חלוט המורה על פינויו של הנתבע מהן.
סוף דבר התובעת הוכיחה כי היא בעלת הזכויות בדירה בקומה השלישית בבניין בה מחזיק הנתבע, הנתבע לא הוכיח כי קמה לו זכות להחזיק בה. משכך, ניתן בזה צו המורה לנתבע לפנות את הדירה בקומה השלישית ולמסור את החזקה בה, כשהיא פנויה מכל אדם וחפץ השייכים לו או למי מטעמו, לא יאוחר מיום 1.11.2019 בשעה 12:00; לעניין ההוצאות.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אשר לעניין הנידון, טענו המשיבות, כי החלטת בית המשפט הדן בתיק פירוק השתוף במקרקעין, כי הפרוק יתבצע באמצעות הליך מכירה, אינה מסיימת את פירוק השתוף במקרקעין, ובית המשפט עוד ידרש לשאלת אופן הפרוק – מכירה באמצעות עריכת היתמחרות פנימית בין השותפים או באמצעות הליכי מכירה פומביים.
על פניו מורה סעיף 40 (ב) לחוק המקרקעין כי: "המכירה תהיה בדרך שנמכרים מקרקעין מעוקלים בהוצאה לפועל, זולת אם הורה בית המשפט על דרך אחרת שנראית לו יעילה וצודקת יותר בנסיבות העניין". על פניו מוקנה לבית המשפט הדן בפרוק השתוף במקרקעין שיקול הדעת אם להורות על מכירת המקרקעין בדרך אחרת.
...
בית המשפט המחוזי נעתר לבקשת רשות הערעור, ובהרכב תלתא דחה את הערעור ברוב דעות וקבע, כי יש להותיר את החלטתו השנייה של בית המשפט השלום על כנה, דהיינו פירוק שיתוף בדרך של מכירה.
לאור כל האמור לעיל, לא נותר לי אלא לקבל את העתירה ולקבוע, כי החלטת מועצת העירייה התקבלה על בסיס נתונים חסרים ועל פניו מתקיים חשש כי נגועה ההחלטה בחוסר סבירות המצדיק ביטולה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בית המשפט הוסיף וקבע כי "לצורך מימוש זכויותיה של [המשיבה] במקרקעין הריני מורה על פירוק השתוף במקרקעין בראשון לציון... מכירת המקרקעין ומימושם תעשה באמצעות לישכת ההוצל"פ כפי שיפורט להלן... ביצוע איזון המשאבים כמפורט לעיל, לרבות פירוק השתוף בבית בראשון לציון ומינוי כונס לצורך מכירת הבית וחלוקת תמורתו, יעשה במסגרת לישכת ההוצאה לפועל" (סעיף 35 לפסק הדין.
...
זאת ועוד, בנסיבות המקרה דנן, לא שוכנעתי כי מאזן הנוחות פועל לטובת המבקש, לאמור: שאם לא יושט לו הסעד המבוקש, יגרם למבקש נזק שאינו ניתן לפיצוי כספי, וכי אי הנוחות שתגרם לו עולה על זו שתגרם לצד השני (רע"א 5095/93 ארבן בע"מ נ. גבי א.ג.ר. שותפות לבניין ופיתוח, פ"ד מט(1) 730 (1995)).
סבורני כי בבחינת מאזן הנוחות, אין להתעלם מקביעות אלה.
מן המקובץ עולה כי דין הבקשה לעיכוב ביצוע הליכי ההוצאה לפועל להידחות.
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

סעיף 40(א) לחוק קובע כי: "במקרקעין שאינם ניתנים לחלוקה, וכן אם נוכח בית המשפט כי חלוקה בעין תיגרום הפסד ניכר לשותפים, כולם או מקצתם, יהיה פירוק השתוף בדרך של מכירת המקרקעין וחלוקת הפידיון". ככלל, המכירה תתבצע באמצעות ההוצאה לפועל, אלא אם בית המשפט יחליט על דרך אחרת שנראית לו יעילה וצודקת יותר בנסיבות העניין (סעיף 40(ב) לחוק).
...
על כן, אני מורה על פירוק השיתוף במקרקעין הידועים כגוש 30514 חלקה 41 בשכונת שייח' ג'ראח בירושלים, בדרך של רישום בית משותף, בהתאם לתשריט שהוגש למפקח על המקרקעין (למעט ביחס לחלק שהחזיקה בו נתבעת 18, אשר יועבר לחזקת התובעים).
לשם רישום המבנה כבית משותף, אני ממנה את ב"כ התובעים וב"כ הנתבעים ככונסי נכסים (להלן: כונסי הנכסים).
לאחר שבחנתי את מכלול טענות הצדדים, מצאתי לקבוע כי כל צד יישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו