מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פירוק שותפות בניהול דירת מגורים בין שתי אחיות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

העסק היה רשום על שמם של התובע והנתבע מס' 1, אך בפועל, אחיו של הנתבע, הנתבע מס' 2, ניכנס בנעליו, מילא את מקומו וניהל את העסק ביחד עם התובע.
בהקשר זה נטען, בכתב ההגנה, כי מבלי לגרוע בטענה ולפיה המסמך שצורף לכתב התביעה אינו עונה להגדרה של חוות דעת מומחה, הרי שגם אם הנתונים המפורטים בו נכונים, הם אינם מלמדים על נזק כלשהוא שניגרם לתובע, אלא בדיוק ההיפך – על השאת ריווחי התובע מעסקו לאחר פירוק השותפות.
הנתבעים לא הכחישו את הטענות ולפיהן הנתבע מס' 2 שילם מכספי העסק הוצאות שכירות וחשמל עבור דירת מגוריו ורכש שעון "רולקס" בסך של 20,000 ₪, אך טענו כי אף התובע ביצע רכישות פרטיות מחשבון העסק, למשל טלפונים סלולאריים עבורו ועבור בת זוגו.
כל משיכה של מי מהצדדים באה על חשבון חלקו במשיכות, הופיעה בדפי חשבון הבנק שהיו גלויים לשני הצדדים והייתה ידועה לצד השני עוד בטרם החתימה על ההסכם למכירת העסק.
אין חולק בין הצדדים, כי במועדים הרלוואנטיים לתביעה, היו התובע והנתבע מס' 1 שותפים עיסקיים ובעלי זכויות שוות בעסק, כל אחד בשיעור של 50%, בנוסף הנתבעים לא חלקו על כך שהנתבע מס' 2 ניהל בשמו ובמקומו של הנתבע מס' 1 את חלקו בשותפות (ראו סעיף 4 לתצהירו של הנתבע מס' 1 וכן סעיף 3 לתצהירו של הנתבע מס' 2).
...
אלא, שהתובע לא הציג בפני ולו ראיה שעליה ניתן לבסס את מסקנתו זו. ברי, כי לא די בחשדות ובסברות שהועלו על ידי התובע, כדי לבסס את המסקנה כי בגניבה עסקינן.
מכל האמור לעיל עולה, כי התובע לא הרים את הנטל המוטל עליו להוכחת תביעתו ולפיכך, דין תביעתו להידחות וכך אני מורה.
חרף המסקנה אליה הגעתי ולפיה דין התביעה להידחות, הרי שבמהלך שמיעת הראיות התרשמתי כי אכן יש ממש בטענות התובע ולפיהן במהלך ניהולו המשותף של העסק, בוצעו ע"י הנתבעים פעולות כספיות אשר אינן עולות בקנה אחד עם ניהול תקין של עסק משותף.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2018 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בפועל הצדדים התייחסו לתביעה כאל תביעה לפירוק שתוף ולאיזון משאבים בכלל זכויותיהם וחובותיהם, וכך היא נוהלה.
בפרוטוקול הדיון מיום 02.11.17 הבהירו הצדדים כי הרישום בלישכת המקרקעין אינו משקף את הבעלות בדירה, שכן דירת המגורים המשותפת של הצדדים, בה הם מתגוררים, רשומה ע"ש אחיו של הנתבע בעוד דירה שהיתה בבעלות בני הזוג, הועברה לידי אחיו של הנתבע ואישתו (הגם שדירה זו עדיין רשומה ע"ש הצדדים), והכל בהסכמה אגב פירוק שותפות בין הנתבע לאחיו.
המצב כיום הוא כי הבית בו שני אחיו של הנתבע מתגוררים (שני האחים מתגוררים באותו המבנה בקומות שונות) רשום ע"ש בני הזוג ר. ומ'.א ואילו הבית בו מתגוררים בני הזוג – רשום ע"ש האח י.א. הצדדים הצהירו כי יכבדו כל החלטה שתתקבל בעיניין הבית בו מתגוררים הצדדים, ויחתמו על כל מיסמך לשם ביצועה, במקביל להתחייבות דומה מצד בני הזוג בהתייחס לדירה הרשומה על שמם, בה מתגוררים אחיו של הנתבע: "אנו נכבד כל החלטה שתתקבל על ידי בית המשפט בנוגע לנכס ואנו
...
( 16 פ.כ נ' מ.כ ( 11.02.18 בהעדר הסכמה מטעם הנתבע לאיזון הזכויות בהתאם לחלופה הראשונה, אני קובעת כי איזון הזכויות ייעשה ע"פ החלופה השניה בחוו"ד האקטואר.
בנסיבות אלה, אני מורה כי איזון הזכויות הנזילות למועד חווה"ד ע"פ החלופה השניה, ייעשה בפריסה על פני חמש שנים בתשלומים חודשיים בסך של 9,085 ₪ (בהתאם לאפשרות הראשונה בחלופה השניה של חווה"ד – 18 .
המומחה ימציא תוך 14 יום פסיקתאות לחתימה, בהתאם לחלופה השניה של חווה"ד. ז - לסיכום: לאור האמור לעיל איזון המשאבים בין הצדדים ייעשה על בסיס העקרונות כדלקמן: א .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי וההליכים שקדמו להליך דנן בין התובעת והנתבעת, מצד אחד, לבין חברה נוספת בשם השידרה הראשונה בנתניה בע"מ (להלן: "החברה הנוספת") מצד שני, נחתם ביום 21 בינואר 2014 הסכם שותפות (להלן: "ההסכם" או "הסכם השותפות") לניהול שוטף של נכס מקרקעין הידוע כגוש 8266 חלקה 96 בנתניה (להלן: "המקרקעין" או "הנכס"), עליו מצוי מבנה מסחרי.
בהתאם להסכם השותפות, אחזקותיה היחידות של השותפות הן הנכס, ובהתאם לסעיף 3 להסכם, מטרת השותפות הנה הקמת מיתחם המיועד למסחר, מגורים וחניון בהתאם לתמ"א 38/3 והתכניות הנוספות החלות על המקרקעין.
מוסיפה מכשירי מדידה וטוענת, כי בין שני האחים מתנהלים שני תיקים נוספים בבית המשפט לעינייני מישפחה אצל שופט המכיר את פרטי הסיכסוך המשפחתי וכי מקור הסיכסוך בין האחים הנו ענין משפחתי נושן במסגרתו העביר מר יוסף בוכריץ את דירת הוריהם המנוחים על שם בנו ללא תמורה.
הרבה למעלה מן הצורך אציין, כי אף מטעמים של יעילות דיונית ראוי בעיני כי ההליך יוותר בבית משפט זה וזאת לאור העובדה כי הן בהליך כאן והן בהליך הראשון עותרים הצדדים לפירוק השותפות לאור הוראות הסכם השותפות ומן הראוי כי שני ההליכים העוסקים באותו ענין ממש ידונו בערכאה אחת וזאת ובמאוחד וזאת הן לצורך היעילות הדיונית, הן לצורך חסכון בזמן שפוטי ומשאבים והן על מנת למנוע הכרעות סותרות.
...
י.ב. גלאור אף הוסיפה וטענה כי יש לדחות את הבקשה אף לאור ניהולו של ההליך הראשון המתנהל באותו ענין ממש בבית משפט זה בפני אותו מותב ובאותו מועד וטענה כי הדעת נותנת כי ההליכים אף יאוחדו בהקדם.
כפי שתואר לעיל, לבית המשפט המחוזי סמכות ייחודית לדון בפירוק שותפות, ולא הובאה על ידי מכשירי מדידה כל התייחסות לעניין זה. במיוחד יפים הדברים לאור העובדה, כי טרם מתן החלטתי זו, הפניתי את הנתבעת, בהחלטתי מיום 30.10.2022, להוראות סעיפים 45-47 לפקודת השותפויות (כמו גם לסעיף 1(2) לחוק) ובקשתי כי תודיע האם עומדת היא על הבקשה להעברת הדיון לאור הוראות חוק אלו.
סיכום לאור כל המקובץ לעיל, בקשתה של הנתבעת להעברת הדיון לבית המשפט לענייני משפחה נדחית.
הנתבעת תשלם לתובעת את הוצאות הבקשה בסך של 7,500 ₪ בתוספת מע"מ כחוק.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

צימצום והגדרת ירעת המחלוקת כאמור, בפני תביעה לפירוק שתוף וסלוק יד. משהצדדים היו נשואים זל"ז מספר שנים ולהם זכויות ברכוש/נכסים נוספים אשר לא נכללו בכתבי הטענות הפנה בית המשפט בהחלטתו מדיון מיום 12.4.21 וקבע: "מצופה שעד קדם המשפט הבא יעמדו בפני בית המשפט כלל ההליכים הנדרשים להכרעה בין בני הזוג ובהתייחס להוראות תקנות סדר הדין האזרחי 2018" למרות האמור לא ניפתח כל הליך נוסף העוסק באיזון זכויות הצדדים, והואיל ומלבד הליך זה שבפני לא הוגשו כל תובענות נוספות – הרי שיש להכריע בנשוא הליך זה. יחד עם זאת באשר לעתירת הנתבעת בכתב ההגנה לשיתוף ספציפי בדירה שברח' ש. בי. מציין התובע: "משבחרה הנתבעת בדרך זו של עתירה לשתוף ספציפי במסגרת כתב הגנה, הגם שאינה כדין, ומשעתירתה לא נדחתה על הסף ובהתאם נוהלו הוכחות גם בענין זה, מוותר התובע על עתירתו לדחיית התביעה על הסף והוא עותר למתן הכרעה שיפוטית בסוגיה זו בהתאם לחומר שבפני ביהמ"ש ובהתאם לדין החל". הצדדים שניהם מסכימים לפירוק השיתוף בנכסים שיפורטו להלן וחלוקת תמורתם, לאחר כסוי חובות, בחלקים שוים ביניהם: הדירה והחנות ברח' ד..
וכן נאמר: "רוח העידן, פתיחת הדלתות לגישה שאינה 'פורמלית' בלבד הנאחזת ברשום הנכס, אלא בוחנת מצבים חברתיים ואישיים למהותם, מרחפת על פני הפסיקה זה שנים באשר לשיתוף הנכסים גם לגבי נכסים שנרכשו לפני הנישואין, ובייחוד דירת המגורים... ככל שהתוכן המשותף שנוצק לקניין, ובודאי לדירת המגורים של זוג ומשפחה, משמעותי יותר, וככל שהייתה שותפות נמשכת בחיי הנישואין ולה ביטויים מסוגים שונים, גם אם לא היו החיים 'גן של ורדים' בכל עת ובכל שעה, כן מצדיקה ההגינות כי תגבר ההתייחסות לחזקת השתוף, ובייחוד על נכס כמו דירת המגורים, קן המשפחה" (בע"מ 5939/04 פלוני נ' פלונית[פורסם בנבו](08.09.2004),עמ' 672-671, מפי כב' הש' רובינשטיין).
נקבע כי זכותה של האשה בדירת המגורים לא נלמדת רק משנות הנישואין הארוכות אלא גם מהשתתפותה בשי.צי הדירה ובהרחבתה וממערכת היחסים הכלכלית ההדדית ששררה בין שני בני הזוג.
התובע עצמו אישר שאחי הנתבעת הביאו לו עובר לנשואין סך של 50,000 ₪ לשם רכישת המטלטלין ויכול ובשל כך לא פירט התובע לענין זה. סיכום נוכח כל האמור לעיל קובעת כדלקמן: דירה וחנות ברח' ד. י. הדירה והחנות יימכרו.
...
(6) אשר למועד התגבשות הזכות מכוח הלכת השיתוף הספציפי, אין כל צורך להגיע למסקנה בדבר המועד המדוייק שבו התגבשה כוונת השיתוף, די בכך שנגיע למסקנה כי כוונה זו התגבשה אי-שם על ציר חיי הנישואין, במהלך החיים המשותפים [סע' 35 לפסה"ד].
נוכח כל האמור לעיל, נחה דעתי לקבוע כי הנתבעת לא הצליחה להרים הנטל ולהוכיח אותו "דבר מה נוסף" שהיה בו להקנות לה זכויות באותו נכס חצוני, הדירה בש..
התובע עצמו אישר שאחי הנתבעת הביאו לו עובר לנשואין סך של 50,000 ₪ לשם רכישת המטלטלין ויכול ובשל כך לא פירט התובע לענין זה. סיכום נוכח כל האמור לעיל קובעת כדלקמן: דירה וחנות ברח' ד. י. הדירה והחנות יימכרו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

במסגרת התביעה עתר מנהל העזבון לפרק את השתוף בדירה בדרך של מכירתה וחלוקת התמורה בין האחים השותפים.
כך לגבי התביעה לפירוק שתוף וכך לגבי התביעה לתשלום דמי שימוש ראויים בדירה בין השנים 2008 עד 2015.
בהסדר מיום 29.12.2014 אליו הגיעו מנהל העזבון והנתבע ולו הסכימה התובעת, נקבע: "א. הואיל והנתבע הינו הבעלים של 13/16 מהזכויות בדירת המגורים הידועה כגוש 10920 חלקה 70 המצוי ברחוב יגור 16 בחיפה (ואף מתגורר בדירה זו יחד עם אביו), ביקש הנתבע מאת התובע לרכוש את מלוא זכויותיו של המנוח בדירה, שהינם 3/16.
...
עם זאת אדגיש, שאין בכך הבעת דעה באשר לזכאות לסעד זה, שאלה שתוכרע בסיומו של הליך זה. ה – סיכום מורם מהאמור עד כֹה, כי אני מורה על דחיית התביעה, לפי תקנה 43 של תקנות סדר הדין האזרחי, בשל מעשה בית דין, מלבד לגבי הסעד של תשלום דמי שימוש ראויים לתקופה שלאחר מתן פסק דינו של בית המשפט לענייני משפחה (דהיינו, לאחר 11.6.2015).
לפיכך, אני מורה כי התביעה תידון בדיון מהיר וקובעת את ההוראות הבאות: התובעת תגיש כתב תביעה מותאם לסדר דין מהיר עד ליום 10.2.2023 (כתב התביעה יתייחס רק לסעד של דמי שימוש ראויים החל לאחר 11.6.2015).
אני קובעת את התביעה לשמיעה (הוכחות וסיכומים בעל פה) ליום 17.7.2023 שעה 14:00.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו