מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פירוק מטעמי צדק ויושר סעיף 257(5) לפקודת החברות

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהקשר זה יתכן כי פעילות בלתי חוקית המבוצעת על-ידי תאגיד הפועל למטרות ציבוריות תקים עילת פירוק כפולה – הן מטעמי צדק ויושר (בהתאם לסעיף 257(5) לפקודת החברות או סעיף 49(5) לחוק העמותות) והן בשל ההתנהלות האסורה (בהתאם לסעיף 345יט(ב)(1) לחוק החברות או סעיף 49(1) לחוק העמותות).
...
סוף דבר לאור האמור לעיל, אני סבורה כי דין בקשת הפירוק להתקבל.
אני מורה על ביטול ההחלטות שהתקבלו על-ידי האגודה בעת שבקשת הפירוק הייתה תלויה ועומדת.
בהתאם להוראות תקנה 21(א) לתקנות החברות (פירוק), אני מורה כי המשיבים (החברה והרב קפלן) והאגודה יישאו ביחד ולחוד, בהוצאות הרשם והכונס הרשמי בסך של 10,000 ₪ לכל אחד.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2007 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עילת הפרוק מטעמי צדק ויושר הקבועה בסעיף 257(5) לפקודת החברות [נוסח חדש], התשמ"ג – 1983 (להלן – פקודת החברות) הנה עילת "סל" שבגדרה עשויים לבוא מקרים שונים המצדיקים את פירוקה של חברה.
...
אקבע כבר עתה כי מקובלת עלי טענת מזריב ומוטורס ליין בהתנגדותם לפיה המבקש לא הראה עילה אמיתית לפירוקה של מוטורס ליין.
מקובלת עלי טענת מזריב ומוטורס ליין שהטענות כלפי תל-חנן דומות למוטורס ליין.
בהעדר עילה, יש לדחות את הבקשה לפירוקה של מוטורס ליין.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2008 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאור האמור לעיל, ולאור מערכת היחסים העכורה (בלשון המעטה) השוררת בין האחים, אשר באה לידי ביטוי אף באולם בית המשפט, עותרים המבקשים לפירוק החברה מטעמי צדק ויושר על פי סעיף 257(5) לפקודת החברות, תוך הסתמכות על פסק דיני בפש"ר 1816/00 גלריית גורדון בע"מ נ' גולקונדה אמנות בע"מ (להלן: "עניין גלריית גורדון").
...
המשיב, בהתנגדותו מתייחס גם לגופו של עניין לטענותיהם השונות של המבקשים: רוה"ח הקודם שהתפטר עשה כך בשל היתנהלות לקויה בתפקידו; ב. הדוחות השנתיים הוגשו בזמן והועמדו לרשות המבקשים; ג. לא חולק דיבידנד, בין היתר כיוון שאף אחד מהצדדים לא ביקש לחלק דיבידנד וכאשר נקבעה ישיבת דירקטוריון על מנת לידון בנושא זה, בסופו של דבר היא בוטלה ע"י המבקשים; ד. לא נימנעה מהמבקשים מעולם גישה לדוחות החברה ולמשרדיה.
ברע"א 5596/00 סתוי נ' נאחוסי, פ"ד נז(1) 167, נדון מקרה שבו החליט בית המשפט המחוזי בחיפה (כבוד השופטת גילאור) לא לפרק את החברה על פי סעיף 257(5), כיוון שדובר בחברה פעילה וסולבנטית, אך החליט לבצע היתמחרות בין הצדדים על מנת להביא למצב שבו בסופו של דבר אחד מבעלי המניות ירכוש החוצה את חלקו של השני.
לאור כל האמור לעיל, דין בקשת הפירוק להידחות.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

שלישית, קיימים אף טעמים לפירוק החברה מטעמי צדק ויושר בהתאם לסעיף 257(5) לפקודת החברות, שכן חקירות בעיניינה של החברה מעלות כי קיימים אי סדרים בניהולה באופן המחייב את פירוקה.
...
על יסוד האמור לעיל, הגעתי לכלל דעה שמן הצדק ומן היושר כי החברה תפורק.
סוף דבר לאור האמור לעיל אני סבורה כי דין בקשת הפירוק להתקבל.
בשים לב להוראות תקנה 21(א) לתקנות החברות (פירוק), אני מורה כי אזוגי ופירסט יישאו יחד וכל אחד לחוד, בהוצאות המפרקים הזמניים בניהול בקשה זו בסך כולל של 25,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו