מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצויים על פרסומות בטלפון באמצעות חיוג אוטומטי

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

הרקע ותמצית טענות הצדדים לפני תביעה לפצוי בסך 15,000 ₪ על פי סעיף 30א לחוק התיקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982 (להלן: "החוק"), בגין משלוח 15 הודעות פירסומת אל הטלפון הנייד של התובעת.
סעיף 30א(ב) לחוק התיקשורת קובע כי: "לא ישגר מפרסם דבר פירסומת באמצעות פקסימיליה, מערכת חיוג אוטומאטי, הודעה אלקטרונית או הודעת מסר קצר, בלא קבלת הסכמה מפורשת מראש של הנמען, בכתב, לרבות בהודעה אלקטרונית או בשיחה מוקלטת...". התובעת העידה בפניי, כי מעולם לא הזמינה פיצה מהעסק באמצעות הטלפון, וכי במספר הזדמנויות הגיעה פיזית אל בית העסק ושילמה על פיצה שהזמינה (עמ' 4 שורות 2-3).
ככלל, לאחר הכחשת התובעת למתן הסכמה לקבלת פירסומת על ידי הנתבעת, עובר הנטל לנתבעת ועליה להוכיח, כי הסכמה שכזו אכן ניתנה.
...
דיון והכרעה לאחר ששקלתי את טענות הצדדים וראיותיהם, שמעתי את העדויות וראיתי את העתקי ההודעות שנשלחו, הגעתי למסקנה, כי התובעת הרימה את הנטל המוטל עליה, בשים לב לרמת ההוכחה הנדרשת במשפט האזרחי, לשכנע כי מדובר בהודעות שהן פרסומת, וכי לא נתנה הסכמתה לקבלת הדיוור מן הנתבעת.
לנוכח תכלית החוק שהינה הרתעה יעילה ואכיפה בנסיבות קונקרטיות ולא למטרת ענישה, ובהתחשב בהיקף ההודעות ותוכנן אני מקבלת את התביעה ומורה שהנתבעת תשלם לתובעת סך של 6,000 ₪ (400 ₪ עבור כל אחת מה- 15 ההודעות), בצירוף אגרת בית משפט בסך 150 ₪ והוצאות משפט בסך 200 ש"ח, וזאת בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין, שאם לא כן יישא הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד לתשלום בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובע, אף שלא מסר לנתבעת מעולם את כתובת הדואר האלקטרוני ואת מספר הטלפון שלו, בין התאריכים 6-14/12/16, קיבל 4 הודעות SMS, הודעת דואר אלקטרוני אחת ו-13 שיחות טלפון אנושיות שבוצעו באמצעות חיוג אוטומאטי לטלפון הנייד שלו.
מקום בו שוגר דבר פירסומת ביודעין בנגוד לחוק, רשאי בית המשפט לפסוק פיצוי ללא הוכחת נזק, בסך שלא יעלה על 1,000 ₪ בגין כל דבר פירסומת שקבל הנמען, תוך הפעלת שיקולים שונים לקביעת גובה סכום הפצוי.
סעיף 30א(ב) לחוק התיקשורת קובע כדלקמן: "לא ישגר מפרסם דבר פירסומת באמצעות פקסימיליה, מערכת חיוג אוטומאטי, הודעה אלקטרונית או הודעת מסר קצר, בלא קבלת הסכמה מפורשת מראש של הנמען, בכתב, לרבות בהודעה אלקטרונית או בשיחה מוקלטת; פנייה חד-פעמית מטעם מפרסם לנמען שהוא בית עסק או לנמען לשם קבלת תרומה או תעמולה, באחת הדרכים האמורות בסעיף קטן זה, המהוה הצעה להסכים לקבל דברי פירסומת מטעמו, לא תיחשב הפרה של הוראות סעיף זה." הסעיף מגדיר מפרסם כ"מי ששמו או מענו מופיעים בדבר הפרסומת כמען להתקשרות לשם רכישתו של נושא דבר הפרסומת, מי שתוכנו של דבר הפרסומת עשוי לפרסם את עסקיו או לקדם את מטרותיו, ובכלל זה לקדם קבלת תרומות או תעמולה, או מי שמשווק את נושא דבר הפרסומת בעבור אחר".
...
לאחר שעיינתי בתוכן ההודעות שנשלחו, איני סבורה כי הודעות אלה עונות להגדרת "דבר פרסומת". הודעות הטקסט שנשלחו לטלפון הנייד של התובע מודיעות לו כי ביטוח הרכב שלו עומד להסתיים, מציעות אפשרות לצפיה בפרטי הפוליסה הקיימת וחידושה "און ליין". שתיים מתוך ארבע ההודעות פונות לתובע בשמו הפרטי.
לסיכום עד כה – לאור התרשמותי כי השיחות וההודעות שנשלחו לא היו דבר פרסומת, אלא שירות אישי לתובע שהיה באותה העת מבוטח אצל הנתבעת, אין מקרה זה נכנס בגד הוראת סעיף 30א לחוק.
לאור כל האמור, אני דוחה את התביעה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת היא זכאית לפצוי על פי הוראות חוק התיקשורת (בזק ושידורים), תשמ"ב-1982 (להלן "חוק התיקשורת"), בסך שלא יעלה על 1,000 ₪ לכל הודעה, ומכאן תביעתה.
סעיף 30 א (ב) לחוק התיקשורת קובע: "לא ישגר מפרסם דבר פירסומת באמצעות פקסימליה, מערכת חיוג אוטומאטי, הודעה אלקטרונית או הודעת מסר קצר, בלא קבלת הסכמה מפורשת מראש של הנמען, בכתב, לרבות בהודעה אלקטרונית או בשיחה מוקלטת". בפסק דינו של בית המשפט העליון, שיצא תחת ידיו של כבוד השופט רובינשטיין אך לפני ימים מספר, רע"א 2904/14, גלסברג נגד קלאב רמון בע"מ (27.7.14) (להלן "פסק הדין בעיניין גלסברג") נקבע במפורש כי "לצורך שיגור דבר פירסומת נידרשת הסכמתו המפורשת של הנמען, והעובדה שהלה לא ביקש מן המפרסם להסירו מרשימת התפוצה אינה מעלה או מורידה לעניין עצם החבות". בפסק הדין בעיניין גלסברג, קבע בית המשפט העליון כי, "בפסיקת פיצוי כאמור יש ליתן ביטוי חזק ומוחשי לכך שהמחוקק רואה בו כלי אכיפה מרכזי של סעיף 30 (א) ואמצעי אפקטיבי להרתעת הרבים; הדברים אינם יכולים להוותר ברמה ההצהרתית...על בתי המשפט לראות ברף העליון שהציב המחוקק-1,000 ₪- נקודת מוצא, ממנה כמובן ניתן להפחית, במקרים המתאימים" (ההדגשות במקור-א.א.א).
בית המשפט העליון מוסיף וקובע כי, אין בכך כדי להפחית מחובת הנפגע לנהוג בתום לב. בנסיבות העניין, הנני קובעת כי מהראיות שהוצגו בפני עולה כי, התובעת לא נתנה את הסכמתה למשלוח דברי פירסומת לטלפון הנייד שלה ומכאן קמה לה זכות לפצוי.
...
באשר לסכום הפיצוי הראוי, בהתחשב בפסק הדין בעניין גלסברג, בהתחשב בכך שההודעות שנשלחו היו בעלות תכנים פרסומיים, בהתחשב בכך שלא ניתנה לתובעת אפשרות להסרתה מרשימת התפוצה, בהתחשב בכך שהתובעת חזרה וביקשה בהודעותיה לאותו מספר ממנו נשלחו הודעות הנתבעת, לחדול מלשלוח לה הודעות והנתבעת לא חדלה, ובהתחשב בכך שאינני סבורה כי, אין לראות בעובדה שהתובעת לא יצרה קשר טלפוני או בדואר אלקטרוני עם הנתבעת משום חוסר תום לב; הנני סבורה כי, אין מקום להפחתה כלשהי מסכום הרף הפיצוי, ומשכך הנני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת 1,000 ₪ פיצוי בגין כל הודעה.
סיכומו של דבר, על הנתבעת לשלם לתובעת סכום של 7,000 ₪ תוך 30 יום מהמצאת פסק הדין לידי הנתבעת.
בנוסף תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות בסך של 300 ₪, אשר גם הן ישולמו תוך 30 יום מהמצאת פסק הדין לידי הנתבעת.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

   התובעים טוענים כי כל אחד מהם קיבל למכשיר הטלפון הנייד שלו הודעת טקסט הכוללות דבר פירסומת ממספר טלפון 0585696987 ששלחה הנתבעת: מר שגיא ישראל טען כי קיבל את ההודעה ביום 21.1.16 בשעה 12:38 וזו לשונה: "זכית! קיבלת הזמנה שאולי תביא לך את המיליון הבא- הישתתפות חינם בהגרלת הלוטו הקרובה לקבלת ההטבה חינם סמס חזרה את שמך המלא. 'הסר' להסרה". התובע מר גיל קליינמן קיבל הודעה זהה מאותו מספר טלפוןביום 14.3.16 בשעה 10:54.
דיון והכרעה: הוראות סעיף  30 א' (ב) לחוק  קובעות כדלקמן:    "לא ישגר מפרסם דבר פירסומת באמצעות פקסימיליה, מערכת חיוג אוטומאטי, הודעה אלקטרונית או הודעת מסר קצר, בלא קבלת הסכמה מפורשת מראש של הנמען, בכתב, לרבות בהודעה אלקטרונית או בשיחה מוקלטת; פנייה חד-פעמית מטעם מפרסם לנמען שהוא בית עסק או לנמען לשם קבלת תרומה או תעמולה, באחת הדרכים האמורות בסעיף קטן זה, המהוה הצעה להסכים לקבל דברי פירסומת מטעמו, לא תיחשב הפרה של הוראות סעיף זה".  (ההדגשה שלי – א.ז) סעיף 30 א' (י) לחוק מאפשר לבית המשפט לפסוק בגין כל דבר פירסומת פיצוי שאינו תלויי בנזק בסכום שלא יעלה על סך 1,000 ₪.
" משנאמרו הדברים לעיל אציין כי קביעת שיעור הפצוי על פי הוראות החוק מסור לשיקולו של בית המשפט.
...
בעניין בוקובזה הוגשה בקשת רשות ערעור ברת"ק 31506-05-17 ארד נ' מנקס אונליין טריידינג בע"מ ואח' (פסק הדין ניתן ביום 23.7.17) שם קיבל בית המשפט את בקשת רשות הערעור לאור מהות הסוגיה העומדת בפניו, דן בטיעונים אשר הועלו במסגרת הבקשה על ידי חברת "ספאם אוף" ודחה את הערעור תוך שהוא קבוע כי: "לגופו של עניין, אף אני סבורה כי הגשת תביעות "ספאם" באמצעות חברה המתמחה בכך (ונהנית ישירות מתוצאת ההליך; כך שהיא מקבלת אחוזים ניכרים מהפיצוי שנפסק לטובת מקבל הודעת הספאם); איננה עולה בקנה אחד עם תכלית החוק, הגם שאין מניעה חוקית לפעול בדרך זו; ואף יתכן שבנסיבות מסוימות תמצא הערכאה הדיונית לנכון כן לפסוק פיצוי לתובע, למרות הגשת תביעתו באמצעות חברה העוסקת בכך.
לאחר שבחנתי את הנתונים אשר הובאו בפניי וברוח הפסיקה אליה הפניתי לעיל, אני קובעת כי הגשת התביעות בסיועה של חברת "ספאם אוף" מחטיאות את מטרות החוק ופוגעת באיזון הראוי שאליו כיוון המחוקק בחוק הנ"ל, כמו כן פוגעת במהות ההליך בפני בית המשפט לתביעות קטנות.
אשר על כן , התביעות נדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לטענתו, התובע יכל לפנות אליו בכל עת, שכן פרטיו ליצירת קשר (כתובת דואר אלקטרוני, טלפון נייד וכתובת ביתו), כתובים בכל דבר פירסומת שנשלח לתובע.
(א) היותו דבר פירסומת; המילים "פירסומת", "בקשת תרומה" או "תעמולה", לפי העניין, יופיעו בתחילת דבר הפרסומת, ואם דבר הפרסומת משוגר באמצעות הודעה אלקטרונית – בכותרת ההודעה; (ב) שמו של המפרסם, כתובתו ודרכי יצירת הקשר עמו; (ג) (1) זכותו של הנמען לשלוח, בכל עת, הודעת סרוב כאמור בסעיף קטן (ד), ודרך אפשרית למשלוח הודעה כאמור שהיא פשוטה וסבירה בנסיבות העניין, ואם דבר הפרסומת משוגר באמצעות הודעה אלקטרונית – כתובת תקפה של המפרסם ברשת האנטרנט לצורך מתן הודעת סרוב; (2) בלי לגרוע מהוראות פסקת משנה (1), שוגר דבר פירסומת באמצעות מערכת חיוג אוטומאטי, יציין המפרסם בתחילת הודעת המסר הקולי כי הנמען רשאי לבקש להסיר את שמו מרשימת התפוצה של המפרסם ויאפשר לו, מיד לאחר מכן, להסיר את שמו כאמור גם בדרך של לחיצה על החייגן.
סוף דבר בנסיבות המקרה, המנעות התובע שלא לשלוח הודעת סרוב באמצעות לחצן "הסר" עולה כדי חוסר תום-לב. לכן, אפילו הופר החוק (לרבות ההפרה הקלה של אי ציון המילה פירסומת על ההודעות בדומה לעניין בן-עמי), בנסיבות, אין מקום לפסוק לתובע פיצוי כספי.
...
כן נקבע כי הסירוב הבלתי לגיטימי להשתמש בלחצן ה"הסר" והיקף ההפרה הקטן עד מאוד של הנתבעות (אי ציון המילה פרסומת על ההודעות), מובילים למסקנה כי אפילו הופר החוק, בנסיבות, אין מקום לפסוק לתובע פיצוי כספי כלשהו.
סוף דבר בנסיבות המקרה, הימנעות התובע שלא לשלוח הודעת סירוב באמצעות לחצן "הסר" עולה כדי חוסר תום-לב. לכן, אפילו הופר החוק (לרבות ההפרה הקלה של אי ציון המילה פרסומת על ההודעות בדומה לעניין בן-עמי), בנסיבות, אין מקום לפסוק לתובע פיצוי כספי.
התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו