במאמריו מציין השופט עמית כי השאלה מתי הפיצויים חופפים אינה קלה לדעתו אך מקום שנקבעו בו כמה הוראות בדבר פיצוי מוסכם, שאינן מוציאות זו את זו ואינן חלופיות, ניתן ליצבור פיצויים מוסכמים מצטברים כך למשל ניתן ליצבור פיצוי מוסכם ופצוי על פי סעיף 10 לחוק התרופות כל עוד אין חפיפיה בינהם וכי התשובה תלויה בפרשנות הסכם ובנסיבותיו "ומקום שמדובר בו בשלבים נפרדים, שהחוזה מתייחס אליהם בנפרד, יתכן שאין לשלול את זכותו לתבוע כמה פיצויים מוסכמים" (ראו; יצחק עמית, "פיצוי מוסכם – סוגיות והיבטים", דין ודברים, י (2018) 39-40).
סעיף 62 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] קובע כי "מי שביודעין ובלי צידוק מספיק גורם לאדם שיפר חוזה מחייב כדין שבינו לבין אדם שלישי הריהו עושה עוולה כלפי אותו אדם שלישי, אולם האדם השלישי לא יוכל להפרע פיצויים בעד עוולה זו אלא אם סבל על ידי כך נזק ממון".
מצאתי כי הנתבע הפר את ההסכם בהפרות יסודיות וכי בגין הפרות אלה נגרמו לתובעים נזקים בשיעור של 223,200 ש"ח.
הנתבע רשאי לתבוע שיפוי בגין נזקים אלה מהנתבעת באופן הבא: בגין הפצוי המוכח זכאי הנתבע לתבוע סך של 79,200 ש"ח (הנזק עקב האיחור ברשום הזכויות) מאחר שהוכח כי הנתבעת היא שגרמה לעיכוב זה בהתנגדותה לרישום הזכויות.
...
כך גם עולה מתצהירו של הנתבע שצורף להליך המרצת הפתיחה, שם טען כי "בהתנהגותה ובמחדליה גורמת המשיבה 1 ביודעין, להפרת ההסכם דואני בכך שנבצר מן המבקש לרשום את עסקת דואני אלא אם יינתן צו בית המשפט על פי הנדרש בסעיף 127 א לחוק המקרקעין. בהתעקשותה לא לתת הסכמה לרישום עסקת דואני על פי הסכם מחייב שנערך כדין ושאינו פוגע בזכויותיה היא מפרה את חובת תום הלב [...] המשיבה 1 יודעת כי התנהגותה גורמת להפרת הסכם דואני ובלי צידוק כדין [...] מצוי המבקש בסכנה מוחשית ומיידית של תביעה מצד ה"ה דואני [...] בשל כך שלא השלים העברת הזכויות על שמם בתוך פרק הזמן הנקוב בהסכם [...] ובשל נזקים נטענים על ידי ה"ה דואני עקב העיכוב בהעברת הזכויות [...] אין מנוס מפניה לבית משפט זה לתת פסק דין כמבוקש"
הנתבע טען כי אי סיום רישום הזכויות לא מעכב דבר בקשר להגשת תוכניות, ובקשר לבנק ולבניה עצמה, כך שלתובעים לא נגרם כל עיכוב ונזק.
אני סבורה כי יש לקבל את ההודעה לצד שלישי.
על כן, אני מקבלת את ההודעה לצד שלישי כאמור לעיל בפרק זה.
סוף דבר
הנתבע חב בפיצוי התובעים בסך של 100,000 ש"ח (הפיצוי המוסכם) וכן חב בפיצוי בגין עיכוב בהגשת שינוי התב"ע בסך של 44,000 ש"ח. כמו כן, הנתבעים חייבים ביחד ולחוד בפיצוי התובעים בסך של 79,200 ש"ח (עיכוב בגין רישום הזכויות).
על כן, בבחינת סכום ההוצאות הראוי בנסיבות העניין, אני פוסקת כי הנתבעים ישלמו לתובעים אגרת משפט, וכן שכ"ט עו"ד בסך של 35,000 ש"ח. הנתבעים יחובו יחד ולחוד בחיוב זה.
אני מקבלת את ההודעה לצד ג' ומורה כי על הנתבעת לשלם לנתבע סך של 50,000 ₪ (בגין תשלום הפיצוי המוסכם כאמור לעיל), וכן כל סכום נוסף שיחוב בו הנתבע מתוך הסך של 79,200 ₪ כלפי התובעים (יובהר כי בכל מקרה הנתבעת לא תשא בפיצוי העולה על הסכום של 129,200 ₪ כלפי התובעים והנתבע למעט הוצאות משפט).