ביום 8.5.2015 (יום שישי) בשעה 11:00 הגיעו אסף ושני עובדים נוספים למחסן על מנת לקחת את תכולת ביתו של אסף שאוחסנה שם. יוער, כי לטענת התובע בין התכולה שנלקחה היה גם רכוש גנוב של העיריה ובכלל זה שולחן מחשב, שולחן חום גדול, ארון גדול וארון קטן אשר נזרקו, בסופו של יום למחזור עץ (ת/יז-יח וסע' 38 -44).
באותו יום נפגש עו"ד מלו, התובע העירוני המשמעתי עם התובע והבהיר לו, כי תלונות שעניינן עבירות פליליות – גניבה ואיומים עליו להגיש במישטרה.
למשל, אם מעסיק מתעמר הטיח בעובדת עלבון צורב, למחרת חיטט בגסות בחשבון הדוא"ל שלה או במגירות שולחנה, מקץ שבוע האשים אותה האשמות שוא בהכשלת האירגון, ויום לאחר מכן בודד אותה על ידי מידורה ואי הזמנתה לישיבת צוות חשובה- הצטברותן של התנהגויות אלה, אף שכל אחת מהן שונה מן האחרות, משיגה את האפקט המזיק של שחיקה והרס נפשיים אשר פוגעים בכבוד האדם במידה המצדיקה הגנה משפטית (קמיר בעמ' 338).
(1) חוק הגנה על עובדים
סעיף 2(א) לחוק הגנה על עובדים (חשיפת עבירות ופגיעה בטוהר המידות או במינהל התקין), תשנ"ז- 1997 (להלן- חוק הגנה על עובדים) קובע, כי "לא יפגע מעסיק בעינייני עבודתו של עובד ולא יפטרו בשל כך שהגיש תלונה נגד מעסיקו או עובד אחר של אותו מעסיק, או שסייע לעובד אחר בקשר להגשת תלונה כאמור". "עינייני עבודה" הוגדרו בסעיף 1 לחוק הגנה על עובדים, בין היתר, "כתנאי עבודה...פיטורים או פצויי פיטורים, הטבות ותשלומים הניתנים לעובד בקשר לפרישה מעבודה".
לצורך הדיון בפרק זה, נצא מנקודת הנחה, שלפיה התלונות עומדות בתנאים המצטברים הקבועים בסעיף 4 לחוק הגנה על עובדים, מחד, וכי עצם הכוונה לנייד את התובע מהמחסן לחווה החקלאית, נכנסת לגדרו של צמד המילים תנאי עבודה בסעיף 1 לחוק, מאידך.
...
עם זאת, ומבלי לגרוע מהאמור לעיל, אנו לא מצאנו ביסוס לטענתו, שלפיה יש לראות בתאונת העבודה בה נפגע (ת/סט) כהתעמרות והתנכלות קשה במקום העבודה (נת/סע' 41).
אשר על כן, על התביעה ברכיב זה להידחות.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך של 40,000 ₪ בגין עוגמת נפש, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 22.4.2018 ועד התשלום בפועל.