מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצויים לעובד בגין האשמות בעבירות מצד החברה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

עוד נטען, כי התובע 2 דורש כפל פיצוי כאשר מצד אחד דורש פיצוי בגין סך התיקון הנידרש, אשר לא נעשה בפועל, ובנוסף דורש הוא את הסכום שהפסיד במכירתו של הרכב ביחס למחיר המחירון, זאת בהיעדר חוו"ד שמאי מטעמו והן כאשר הסכם מכירת הרכב אשר הוגש לתיק כלל אינו חתום.
סעיף 68(א) לפקודת הנזיקין דן באשם תורם, ומורה כדלקמן: "סבל אדם נזק, מקצתו עקב אשמו שלו ומקצתו עקב אשמו של אחר, לא תכשל תביעת פיצויים בעד הנזק מחמת אשמו של הניזוק, אלא שהפיצויים שייפָּרעו יופחתו בשיעור שבית המשפט ימצא לנכון ולצודק תוך היתחשבות במידת אחריותו של התובע לנזק; אולם האמור בזה אין כוחו יפה להכשיל הגנה הנובעת מחוזה, ואם חל על התביעה חוזה או דין המגבילים את החבות, לא ייפָּרע התובע פיצויים למעלה מן הגבול שנקבע כאמור." האשם התורם נשען על שני יסודות.
הדגשות לא במקור): "... בשעה 14:00 בערך הוא הגיע, אני נגשתי לרכב וניגשתי לחלון הנהג של רכב הסיאט, שאלתי אותו למה הוא לא השאיר מספר טלפון כי הוא חוסם, הוא ענה לי מה אתה רוצה אתה רוצה מכות, אני אזיין אותך, אמרתי לו אתה רוצה לי (כך במקור י.ב.) מכות תצא מהאוטו, הוא יצא מהאוטו עם ידיים באויר וכל מיני איומים ואני הבנתי שהוא רוצה להתעמת עימות אלים, באזשהו צורה אני הכנעתי אותו על הרכב שהיה מאחורי, אני מעליו, היו שם איזה שישה אנשים, ארבעה מתוכם חברים שלו מהמכון, אחד מהם תפס אותי, בתהליך הזה הוא ניסה לתקוף אותי עם הידיים, אני השתחררתי ממנו, שוב אני והוא נכנסנו לעימות ואני זוכר שהוא היה שכוב על הריצפה ואני מעליו, ואז הוא צעק לי אם תיגע בי אתה מת, אני החלטתי לעזוב אותו ואז הוא רץ לרכב שלו בנתיים החברה שלו הזיזו אותי הצידה, הפרידו בינינו, הוא הוציא משהו מהאוטו והבחנתי שזה אקדח, רציתי לברוח, ירה על הריצפה שתי יריות ואז הבנתי שזה אקדח צעצוע, התקדמתי אליו, הוא זז אחורה, אחד החברים שלו תפס אותי, אני בטוח שהוא זוכר את זה, שהוא ירה לעברי שלושה כדורים כשהוא מחייך בגלל שחבר שלו תופס אותי, הצלחתי להשתחרר מחבר שלו, רצתי לכיוון שלו והוא ברח ניכנס לחניון והסתתר מאחורי מכוניות, ואז הוא שיחרר עם עוד כמה יריות, אחת מהן פגעה לי בעין, זה גם בזמן שחבר שלו מדבר איתי ומרגיע אותי הוא ניצל את ההזדמנות וירה לעברי בשלב זה ירד לי דם מהעין, הבחור הזה סטניסלב הלך עם החברה שלו לכיוון המכון, הם כנראה דיברו ביניהם, הייתי מתוסכל ועצבני, נגשתי לאוטו שלי והוצאתי אלה של הגולף, קראתי לו שיבוא עם האקדח שלו אם הוא גבר, חברים שלו הכניסו אותו לכיוון המכון, נגשתי לרכב שלו ונתתי מכות לרכב שלו עם אלת הגולף, שמעתי אותו צורח ומשתגע ואז בא אלי מישהו ואמר לי אתה מדמם מהעין חזק, בוא תשטוף את העין, ברגע ששטפתי את העין, אני ראיתי אלה אבל לא ראיתי אותו עושה את הנזק, הוא ברח, נגשתי אליו הוא ניסה להרביץ לי עם האלה, לקחתי לו את האלה מהיד וזרקתי אותה על הריצפה ואז אתם הגעתם". בחקירתו במישטרה מיד לאחר הארוע הודה התובע 1 כי היכה בנתבע גם עם אלה: "תפסתי לו את האלה מהיד ונתתי לו מכה עם האלה שלו ברגל, ואז אותו בחור מחדר הכושר הפריד ולקח אותו ממני ובזה הסתיים הארוע.." (עמ' 2, ש' 28-29 לחקירת התובע 1 במישטרה מיום 1.11.16, נספח ז' לראיות הנתבע, וכן גם בעדותו בבית המשפט עמוד 13 ש' 1-5 ).
לאור החומר הראייתי שהוגש בפניי, מצאתי כי יש לפסוק לתובע פיצוי רק בגין ראש הנזק של "נזק שאינו ממוני". לאחר שנתתי דעתי למכלול נסיבות הארוע, לחומרת העבירה בה הורשע הנאשם/הנתבע בעיניינו, לירי שביצע הנתבע שיכול היה להסתיים באופן חמור יותר, לפחד והלחץ שגורם ירי מעין זה וכן למצב בריאותו של הנתבע, מצאתי להעמיד את סך הפצוי בגין נזק שאינו ממוני בשיעור של 20,000 ₪.
...
לסיכום: הפיצוי שנפסק לתובע 1 במסגרת ההליך הפלילי, מהווה חלק מהפיצוי שנפסק עתה, לפיכך במסגרת הליך זה מחוייב הנתבע לפצות את הנתבע בסך של 10,000 ₪, המצטרפים לסך הפיצוי העונשי בסך 5,000 ₪, סך הכל מחוייב הנתבע לפצות את התובע בסך של 15,000 ₪.
על אף שחלפו כ- 3 שבועות בין הוצאת הצעת המחיר והאירוע נשוא התובענה, אני קובע כי הפריטים הנצרכים לתיקון המוזכרים בהצעת המחיר נפגעו באירוע נשוא התובענה, וזאת אני קובע גם מעיון בתמונות שצורפו לחומר הראיות ומעדותו של הנתבע כפי שפורט לעיל.
סוף דבר הנתבע מחוייב בפיצוי התובעים כדלקמן: פיצוי בסך 15,000 ₪ לתובע 1 בגין נזק שאינו ממוני.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

קשה שלא להתרשם מהסרטון המדבר בעד עצמו – כפי שגם הובא לידי ביטוי בדו"ח המשטרתי שצורף לכתב ההגנה- כי התובע חיבל בצמיגי רכבה של הנתבעת ואיני מקבלת את טענת התובע כי המדובר בתלונת שוא בשים לב כי התובע קיבל על עצמו את אשמה בעבירה ושילם עליה את חובו, משמע מודה בביצועה על כל המשתמע מכך.
לעניין הצעקות וטריקת הדלתות טענה הנתבעת כי התובע לא יכול לייחס את טריקת הדלתות אליה, שהרי לא יכול להוכיח שהדלת נטרקה דוקא אצלה וכי ככל שטוען כי הוותה מיטרד שלא ניתן לחיות לצידו, לא ברור מדוע לא הגיש תלונה במישטרה.
חשוב להבהיר כי לא נעלמה מעיניי רקע התקופה שעניינו סיכסוך זה. המדובר במהלך פרוץ מגפת הקורונה, כאשר כלל האוכלוסייה בארץ נדרשה להסתגר בבתים וכאשר ילדי ישראל נדרשו, מהרגע להירגע, להדרש לסדר עולם חדש, לפיו הם לומדים מרחוק ללא מסגרות חינוכיות פעילות אליהם צועדים בבוקר וחוזרים אחר הצהריים, לא חיי חברה, בסביבת הורים אשר נקראים ונקרעים אף הם למצב אתגרי של עבודה מהבית במקרה הטוב וללא עבודה בכלל במקרה הפחות טוב כמו גם המתח והחשש מהלא נודע, הפחד להידבק.
באשר לתביעה שכנגד- התרשמתי כי זו לא הייתה באה לעולם אילמלא התביעה העיקרית וממילא כי התובעת שכנגד כל שחפצה בו היה להמשיך בחייה ולהתרחק מהתובע אלא שדווקנותו של התובע בהמשך רדיפתה כפי שמתוארת בתביעה שכנגד וממילא עולה מההגנה בתביעה העיקרית יש בה כדי להצדיק את פיצוי התובעת שכנגד בגין הויה דה לה רוזה וההצדקות שעברה על ידי הנתבעת שכנגד.
...
קשה שלא להתרשם מהסרטון המדבר בעד עצמו – כפי שגם הובא לידי ביטוי בדו"ח המשטרתי שצורף לכתב ההגנה- כי התובע חיבל בצמיגי רכבה של הנתבעת ואיני מקבלת את טענת התובע כי המדובר בתלונת שווא בשים לב כי התובע קיבל על עצמו את אשמה בעבירה ושילם עליה את חובו, משמע מודה בביצועה על כל המשתמע מכך.
משלא מצאתי להעדיף את גרסתו של התובע על פני גרסת הנתבעת וממילא לא שוכנעתי כי הנתבעת וילדיה הקטנים פעלו באופן המהווה מטרד וממילא חורג מהתנהלותה של משפחה רגילה עם ילדים אני מוצאת כי דין התביעה העיקרית להידחות.
אני מקבלת את תביעת התובעת שכנגד להחזר עלות תיקון הגלגלים בסך של 150 ₪.
בהתאם לכך ישלם הנתבע שכנגד לתובעת שכנגד סך של 2,650 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בקריות ‏י"ג אב תשפ"ב, 10 אוגוסט 2022 תא"מ 40836-06-19 יחיא נ' נור אלדין ואח' תיק חצוני: בפני כבוד הרשמת הבכירה אסתי שחל התובע דיאב יחיא הנתבעים 1. הכשרה חברה לביטוח בע"מ .2 זיאד עוואד בדארנה 3. אלום שעבאן בע"מ פסק דין
עניין לנו בתביעה כספית לפצוי כספי בשל נזקים שנגרמו לרכב התובע בעקבות תאונה שהתרחשה ביום 1.2.2018 (להלן: "התאונה").
הכשרה הגישה כתב הגנה בו טענה להעדר כסוי בטוחי נוכח אי שתוף פעולה מצד המבוטחת והכשלת בירור החבות, מאחר שהמבוטחת לא דיווחה לה על התאונה ולא מסרה הודעה כמתחייב בהתאם לתנאי הפוליסה וחוק חוזה הביטוח, תשמ"א - 1981 (להלן: "חוק חוזה הביטוח"), וכי רק עם הגשת התביעה (19.6.2019) נודע לה לראשונה על קרות התאונה.
אין מחלוקת בין הצדדים כי בגין התאונה הוגש כנגד הנהג כתב אישום וכי ביום 10.3.2019 הוא נמצא אשם בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום (ת"ד 4301-08-08, מדינת ישראל נ' בדראנה) (עותק מכתב האישום ומהכרעת הדין מיום 10.3.2019 צורפו לכתב התביעה).
...
נוכח האמור, לא שוכנעתי כי המבוטחת מילאה אחר חובתה ושלחה הודעה להכשרה בדבר התאונה.
נוכח כל האמור לעיל, שוכנעתי כי הכשרה לא נקטה באמצעים סבירים כדי להשיג את המידע הדרוש בדבר פרטי הביטוח, ומשכך אני דוחה את טענתה כי היא פטורה מתשלום בגין נזקי רכבו של התובע.
התביעה כנגד המבוטחת נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

מונחת לפניי תביעה כספית לפצוי התובעת בגין נזקים שנגרמו לרכבה עקב נסיונה להמנע מהתנגשות עם רכב הנתבעות באופן שרכבה פגע ברכב צד ג'.
הוא סיפר שהתאונה קרתה באשמתו של נהג רכב התובעת "הוא אמר לי שמישהי בצד השני...אני לא ראיתי אותה. הוא אמר שמישהי באה אליו הוא ברח ממנה ופגע בי. אני לא ראיתי אותה זה מה שהוא אמר לי" אולם הסביר זאת בכך ש"אני לא יכול לראות בצד השני" ודומה כי התכוון שהתאונה באשמת נהג רכב התובעים ביחסים ביניהם משלא ראה את נהגת רכב הנתבעת שלא העידה הואיל ונהג רכב התובעת ביקש למשוך את התביעה.
בעלה של נהגת רכב הנתבעת לא העיד משהעדה העבירה ל"השתק" ושוחחה עם בעלה ומשיש חשש לזיהום עדות לא העיד ומכל מקום הוא לא ראה את הארוע אלא יכול היה להעיד מה היה לאחריו ואף אחד לא סותר את גירסתו הכתובה מבחינת מיקום רכב הנתבעת בצומת, הדבר היחיד שיכול היה להעיד שרלוונטי לבירור המחלוקת.
מה גם, שאם הוא לא אשם בתאונה מדוע שילם לצד ג' שהרי יכול היה לטעון כי אינו אשם שצד ג' יתבע את הנתבעות, כל שכן בהודעתו במישטרה, יומיים לאחר התאונה, מסר שהרכב של צד ג' "שהיה מאחורי וניסה לעקוף אותי נצמדתי אליו ופגעתי בו" כך שאם הרכב האחר ניסה לעקוף אותו, מדוע שילם לו תשלום מלא ללא חלוקת אחריות, אף ללא שיח מקדים עם חברת הביטוח עת ממילא הפעיל את הביטוח משהיא פיצתה אותו ותבע בהליך של תביעות קטנות את ההישתתפות העצמית? לא אכחד שסברתי יכול ויש להטיל חלוקה שויונית בין הנתבעת לבין נהג רכב התובעת מקום בו יוכח כי היתנהגותה גרמה לו לסטות באופן ששניהם יחד גרמו נזק לרכב צד ג' שהוא רכב שלישי תמים ונעדר אחריות לנזק ולשתיהן תרומת אחריות מסתברת לארוע הנזק (ראו והשוו: ע"א 96/77 זיזה נ' אורטל, פ"ד לג (1) 393).
...
יוצא אפוא, כי לא רק שלא ניתן לדעת אם נהגת רכב הנתבעת אחראית באופן מכריע לתאונה, אלא לא ניתן לדעת האם בכלל היא אחראית לתאונה מעצם כך שנהג רכב התובעת העיד כי הוא נוסע בירוק ויש לו זכות קדימה ולא צריך לבדוק מה מתרחש סביבו, הלכה למעשה, והוא סטה בגללה – בגלל ההתנהגות שלה בדרך ולא בשל התנהגותו בדרך.
על התובע להוכיח את תביעתו, ועליו להוכיח כי לא רק שהיא גרמה לו לסטות ולפגוע ברכב האחר אלא גם כי התנהגותה בדרך לא הייתה נכונה ושלו כן הייתה וגם מקום בו כפות המאזניים מאוינות, הרי בשים לב לכך שנטל השכנוע הוא לא על הנתבעת - וגם לא הועבר אליה נטל הראיה, כי אז אין מנוס מלדחות את התביעה.
על הנהג לנהוג בזהירות תוך תשומת לב מספקת בהתחשב בכל הנסיבות והבחנה בכל תנועת עוברי דרך ובכל עצם הנמצא על פני הדרך או סמוך לה ובמצב הדרך" (אם כי תקנה זו, כוחה יפה להתנהגות שני הצדדים בדרך), ועליו היה לצפות כניסת רכב מנתיב ההשתלבות לנתיב נסיעתו כשכאמור, לא ברור אם ראה אותה מאחור ולטענתו נסעה מהר והגיע מאחוריו והוא ממילא נוסע למופע אור ירוק, מדוע היה עליו לסטות שמאלה? גם אם יש לו זכות קדימה, הרי שידועה המימרה כי "זכות קדימה נותנים ולא לוקחים". נוכח האמור, משכפות המאזניים נותרו מאוינות ונטל השכנוע והראיה הוא על התובע, אין בידי לקבל את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבעים מצידם הגישו בד בבד עם כתב הגנתם תביעה שכנגד שבה עתרו לפצות אותם בגין התגמולים שהמדינה משלמת ותשלם למשפחות החיילים המנוחים נוכח תרומתו של התובע להתרחשות ובכלל זה משהתובע תקף את החיילים יחד עם אחרים ובהתנהלותו הרשלנית לא מנע את מותם.
משהתובע הורשע על פי הודאתו יש לראות בעובדות כתב האישום בו הודה כחלק ממימצאי הכרעת הדין (שם, בפיסקה 62; וכן ע"א 71/85 אריה חברה לביטוח בע"מ נ' בוחבוט, בפיסקה 4 לפסק דינו של הנשיא מ' שמגר (5.11.87)).
זאת, בהנתן שהתביעה שלפניי נסבה על היתנהלות המדינה באי העברת חומר ראיות לתובע בזמן אמת, ונראה כי אין בסיס וקשר עינייני מספק לבחון בגדרה טענות לתרומת אשם מצד התובע בעצם ביצוע העבירות שבהן הורשע.
בכתב האישום בו הודה התובע, ונוכח עובדותיו כפי שהובאו לעיל הורשע התובע כי "... בהיותו שוטר פלסטינאי, לא פעל באופן סביר על מנת למנוע את גרימת מותם של שני חיילי צה"ל ..." (ס' 8 לכתב האישום).
...
משכך, ונוכח המסקנה שאליה הגעתי כי דין התביעה העיקרית להידחות, התייתר הצורך לדון בתביעה שכנגד (ראו גם ס' 12 לסיכומי המדינה).
לסיכום פרק זה: ראינו למעלה כי דין תביעתו של התובע להידחות.
סיכום ותוצאה נוכח כלל האמור לעיל: תביעת התובע נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו