יורשי המנוחה מוסיפים, כי מותה הותיר אחריו בני מישפחה כואבים שניטלה מהם לצמיתות ידה העוזרת והתומכת של המנוחה כאשה וכאם מסורה ואוהבת.
בהתייחס לרע"א 3535/09 אסתר שוקרון ואח' נ' הכשרת היישוב (מיום 6.9.11) טוענים יורשי המנוחה, שאילמלא התאונה לא היה משתנה תקציבו של המשיב מס' 2 לתקציב "אלמן", ואילמלא התאונה לא היה המשיב מס' 2 נישא מחדש, לכן, כך נטען, יש לערוך את חישוב הפסדי ההישתכרות בשנים האבודות לפי שכרו של האלמן והמנוחה ערב התאונה, ובהתעלם מן השינויים שחלו בתקציב המשיב מס' 2 לאחר התאונה.
מכאן, שבכל הנוגע לערעורה של מנורה יש לקבלו חלקית ולהפחית מן הפצוי שנפסק לזכות יורשי המנוחה סכום גלובאלי של 225,000 ש"ח.
מאידך גיסא, יש לקבל חלקית את ערעורם של יורשי המנוחה הואיל ובנגוד לבית משפט קמא סבורים אנו, שהיה מקום לפסוק פיצוי בגין אובדן שירותי אם לזכות המשיבים מס' 4 ומס' 6, שאמנם בגירים הם, אך נוכח היותם פגועי נפש יש לראותם כנזקקים, בין היתר, גם לעזרתה של המנוחה.
...
התוצאה היא, שמחד גיסא, יש מקום לקבל חלקית את ערעורה של מנורה ולהורות על הפחתת סכום הפיצויים שנפסק לזכות יורשי המנוחה, וזאת לפי הערכה גלובלית, ומאידך גיסא, יש לקבל חלקית את ערעור יורשי המנוחה ולהורות על תוספת בסכום כולל של 100,000 ₪ לזכות המשיבים מס' 4 ומס' 6, כמוסבר כבר לעיל.
בהתחשב בנתונים אלה, סבורים אנו, כי התוצאה מקבלתם החלקית של שני הערעורים היא, שמן הסכום שנפסק לזכות יורשי המנוחה לפי פסק דינו של בית משפט קמא יופחת, לפי הערכה גלובלית, הסכום של 125,000 ₪ בתוספת 13% שכ"ט עו"ד נכון למועד פסק דינו של בית משפט קמא (26.5.14).
אנו מורים איפוא, כי "מנורה" תשלם לב"כ יורשי המנוחה את ההפרש בין הסכום שעוכב (לפי החלטת כב' השופט ג'יוסי מיום 1.8.14) לבין סכום ההפחתה עליו אנו מורים, וזאת בתוך 30 יום ממועד המצאת פסק דיננו.