סעיף 8 לצוו ההרחבה קובע כי:
"8. ההפקדות ותשלומי המעביד עבור רכיב פצויי הפיטורים בהתאם לאמור בסעיף 7 לעיל, לא ניתנות להחזרה למעביד למעט במקרה בו העובד משך כספים מקופת הגמל לפני שקמה לו או לשאיריו זכאות לקבלת כספים מקופת הגמל לפי תקנונה בשל ארוע מזכה בלבד. 'ארוע מזכה'-מוות, נכות או פרישה בגיל 60 ויותר, ולמעט אם נשללה זכות העובד לפצויי פיטורים בפסק דין מכח סעיפים 16 ו-17 לחוק פצויי פיטורים." יוצא איפוא, כי יש לפצות את הניזוק בגין מלוא הפרשות המעסיק, דהיינו 10% מבסיס השכר לפיצויים.
מקריאת פסק-הדין עולה כאילו הסכום המשולם בפריט זה נפסק לבעל בגין הפסד הישתכרות שניגרם לו עקב מות אישתו.
לאור האמור לעיל שגה בית-המשפט בקביעתו שהאלמן זכאי לפצוי ישיר בגין הפסדי ההישתכרות, ברם האלמן זכאי לפיצויים בגין ההפסד הממוני שניגרם לו בשל אובדן שירותי המנוחה בעבודות הבית ובטיפול בבנות.
כמובן שאין באמור כדי לקבוע כי על הנתבעים לפצות את התובע במלוא ההוצאות שתועדו במסגרת האמורה, וזאת לאור חובתו להקטין את ניזקו ולקבל את השירותים הניתנים על ידי קופת החולים, במסגרת זו.
טענתם הנוספת של הנתבעים בדין יסודה, וההסדר החקיקתי הנוהג החל מיום 1.1.2010 קובע כי כל השירותים הרפואיים להן נזקק הנפגע בתאונת דרכים יינתנו על ידי קופת החולים, אף ללא תשלום הישתתפות עצמית, ובתמורה ישלמו חברות הביטוח תשלום גלובלי.
...
מקובלת עליי טענת הנתבעים כי הדרך להוכיח טענות שברפואה הינה באמצעות חוות דעת מומחה רפואי, אולם עדות מומחה כמוה כחוות דעת, ככל שהיא נסמכת על אדנים רפואיים יציבים.
הואיל והנתבעים לא חלקו על תביעה זו בסיכומיהם, אני מורה שהנתבעים יישאו בעלות הוצאות המשפט כמפורט בסיכומי התובע, כאשר כל סכום משוערך כדין מיום הוצאתו ועד ליום התשלום בפועל.
אשר לשכר הטרחה אשר נפסק בתביעות על פי חוק הפיצויים, בהתחשב בנוסחה העדכני של תקנה 512 (ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, נקבעה לאחרונה ההלכה בבית המשפט העליון בע"א 3454/11 בוקאעי בלאל נ' חדוה אביטל (11.10.2011) מפי כב' המשנה לנשיאה א' ריבלין, כדלקמן:
"אף אני סבור כמותו [כמו השופט י' עמית, אשר נותר בדעת מיעוט-י.ש.], כי ראוי לו למחוקק המשנה לשקול את תיקון הוראת התקנה 512 (ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, באופן שניתן יהא לפסוק ולהוסיף מע"מ על שכר טירחה שנפסק לזכות תובע פרטי בתביעת נזיקין. עם זאת, אינני סבור כי ניתן לעשות כך בהכרעה שיפוטית שכן כללי לשכת עורכי-הדין אינם סותרים את (וממילא אינם גוברים על) הוראת התקנה 512 (ג) הנ"ל." הגיונה של הלכה זו פורט על ידי כב' השופט ע' פוגלמן, כך:
"סעיף 16 (א) לחוק הפיצויים והכללים שהותקנו מכוחו מתייחסים אפוא למערכת היחסים שבין עורך הדין ללקוח ומגבילים את עורך הדין מלקבוע בהסכם ו/או לגבות מהלקוח שכר הטרחה המותנה בתוצאה ועולה על השיעור שנקבע בהם, בצירוף מע"מ שעורך הדין חב בו. חיזוק לכך ניתן ללמוד מהסיפה של סעיף 16 (א) הקובע כי "מי ששילם שכר טרחה העולה על התעריף המקסימלי, זכאי להחזר העודף".
התניה ו/או גביית שכר טרחה מעבר לתעריף המקסימלי עולה כדי עבירת משמעת (ראו: גבריאל קלינג אתיקה בעריכת דין 258-257 (2001)).
לפיכך, ועל מנת שהתובע לא יצא ניזוק ויהא עליו לשאת בעלות המע"מ אשר ישולם מתוך כספי הפיצויים, אני קובע שהנתבעים יישאו בשכר טרחת עו"ד בשיעור 15% (כולל מע"מ).