יפים לעניינו דברי בית המשפט העליון בפסק דין רבקה אלישע (פסקה 16 לפסק הדין):
"סעד האכיפה מותנה באפשרות לקיימו נוכח המציאות הקיימת במקום העבודה, ובהיתחשב בטיב היחסים בין הצדדים ליחסי-העבודה. בבואו לקבוע את הסעד ההולם לעובד אשר פוטר שלא כדין, שומה איפוא על בית המשפט להיתחשב במערכת היחסים השוררת במקום העבודה ובהשלכות של אכיפת ההעסקה על הצדדים הנוגעים לעניין הן מבחינה מעשית והן משיקולים של צדק. כך, נקבע כי מקום בו נתגלע משבר אמון חריף בין מנהל בית-ספר לבין צוות המורים, אין זה צודק ואף בלתי אפשרי מבחינה מעשית לכפות על המעביד להחזיר את העובד למשרת הניהול (בג"צ 5618/01 צויזנר נ' בית הדין הארצי לעבודה ([פורסם בנבו], 21.8.2001) (להלן: בג"צ צויזנר))".
עוד נפסק כי חלוף הזמן בין החלטת הפיטורים לבין מועד הענקת הסעד "הוא שיקול כבד משקל בשיקולים למתן סעד של אכיפה". על החשיבות בהגשת תובענה בסמוך למועד הפיטורים כאשר מבוקש סעד של השבה לעבודה עמד בית דין זה בעיניין שלום לבבי ( ר' דב"ע לה/ 110-3 שלום לבבי - מדינת ישראל, פד"ע ז', 220, 223; דב"ע לג/ 50-3 יעקב יעקובי – תוצרת מזון ישראלית בע"מ, פד"ע ד 531), תוך שנקבע כך:
" משמדובר בפסק-דין הצהרתי או בצו מניעה, שעניינם פיטורי עובד - משמעות מיוחדת לזמן שחלף בין הפיטורים לבין הפניה לבית-הדין. יחסי עבודה תקינים והפעלה סדירה של מיפעל או שירות אינם סובלים, שלאחר זמן יבקשו להחזיר איוש תפקידים למצב קודם, מבלי להביא לשיבושים שבגררה. כשם שדיון בהליך, שבו עותרים לתרופה כאמור, מחייב את בית-הדין לפעול 'מיידית או תוך זמן קצר ביותר במסגרת שבועית, ולא במסגרת חודשית' ..כך חייב לפעול העותר לעניין פתיחת ההליך".
בפסק הדין בעיניין אלפסי ( עע 425/06 רוחמה אלפסי – מדינת ישראל-משרד החינוך, 18.10.06) עמד בית הדין על כך ש"מועד הגשתה של תובענה כנגד החלטת פיטורים הופך להיות רב משקל ובעל ערך מוסף עת מתבקש סעד של החזרה לעבודה.
העובדה שלא היתה פניה של התובעים לנתבעת בכל הנוגע לטיוטת ההסכם עובר לתחילת העונה עולה בקנה אחד גם עם המכתב ששלחה הנתבעת לתובעים מיום 12.11.17 שם נכתב: ".. רובם המכריע של השופטים הודיע לאיגוד כי הוא מסכים לתנאים המוצעים והם אישרו בחתימתם של ההסכם. למרבה הצער והתמיהה, ממך לא התקבלה כל היתייחסות משך כל החודשים דלעיל.... רק לפני מספר ימים הודעת במפתיע, יחד עם שלושה שופטים נוספים, כי אתם מעוניינים לנהל מו"מ עם האגוד לגבי תוכן ההסכם...".
הפניה הראשונה של ב"כ התובעים בכתב באה לעולם רק ביום 28.11.17 ומכתב זה הופנה לרשם העמותות ויו"ר הוועד האולמפי מר יגאל כרמי ובו טרוניה על אופן פעולת הנתבעת, שם נטען כי היא פיטרה את התובעים הלכה למעשה ללא שימוע רק בשל העובדה שסרבו לחתום על הסכם הגורע מזכויותיהם.
אולם עיון בכתב תביעתם מעלה כי עילת התביעה בגין רכיב זה לא עסקה בפצוי בגין פיטורים שלא כדין או בגין נזק שאינו ממוני אלא רק ברכיב עוגמת נפש כמצוטט בסעיפים 45-48 לכתבי התביעה: "התובע גאה בעבודתו כשופט כדורמים ומקום העבודה חשוב לו עד מאוד. הדורסנית הננקטת כלפי התובע מסבה לו עוגמת נפש עצומה ומצוקה קשה והוא חש עלבון עז והשפלה בקרב הקולגות וכן מול השחקנים, שהתובע ועמיתיו לשיפוט אמורים להיות האוטוריטה העליונה במשחק. היתנהלות הנתבעים כלפי התובע מקוממת, צורמת ועומדת בסתירה מוחלטת לעבודתו המסורה והאיכותית של התובע. בנסיבות הענין , התובע זכאי לפצוי בגין עוגמת נפש הקשה שהנתבעים הסבו לו..."
מנגד התובעים הגישו בקשה לפיצול סעדים להגיש תביעה עתידית בנוגע לרכיב פצויי פיטורים, חלף הודעה מוקדמת, פיצוי בגין פיטורים בחוסר תום לב ובהיעדר שימוע במסגרת תביעה נפרדת.
...
הנתבעת תשלם לתובע 2, מר מרק לוין, תוך 30 ימים מקבלת פסק הדין את הסכומים המפורטים להלן:
פדיון חופשה בסך 1,840 ₪, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום סיום העסקה 21.10.17 ועד יום התשלום בפועל.
הנתבעת תשלם לתובע 3, מר **** אלקינד, תוך 30 ימים מקבלת פסק הדין את הסכומים המפורטים להלן:
פדיון חופשה בסך 84₪, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום סיום העסקה 21.10.17 ועד יום התשלום בפועל.
הנתבעת תשלם לתובע 4, מר מיכאל גורדלנד, תוך 30 ימים מקבלת פסק הדין את הסכומים המפורטים להלן:
פדיון חופשה בסך 1,840 ₪, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום סיום העסקה 21.10.17 ועד יום התשלום בפועל.