מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצויים בגין עוגמת נפש בתחום דיני העבודה

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

עוד תבעה העותרת פיצויים בגין אפליה, נזקים ממוניים ורפואיים, הפרת הסכם העבודה, פיטורים שלא כדין, ועוגמת נפש.
בתגובתו ציין הבנק, בין היתר, כי סוגיית פדיונם של ימי חופשה היא סוגיה המשתייכת לליבת דיני העבודה ומשכך מצויה בתחום מומחיותו הייחודית של בית הדין לעבודה.
...
]השופטת י' וילנר: עתירה זו מכוונת נגד פסק דינו של בית הדין הארצי לעבודה (כב' הנשיאה ו' וירט-ליבנה, השופטות ל' גליקסמן וח' אופק-גנדלר, ונציגי הציבור מר ש' כפיר ומר ד' קמפלר) בע"ע 13783-07-18 מיום 2.6.2019, בגדרו נדחה ערעורה של העותרת על פסק דינו של בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב-יפו (כב' השופטת הבכירה ח' טרכטינגוט, ונציג הציבור מר ע' שר-אל) בסע"ש 47476-04-15 מיום 7.6.2018, והתקבל באופן חלקי ערעורו של המשיב 2 על פסק הדין האמור.
דיון והכרעה לאחר העיון בעתירה ובתגובה לה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות על הסף.
למעלה מן הצורך, אוסיף כי אף לגופם של דברים, לא שוכנעתי כי נפלה טעות משפטית בקביעות בית הדין הארצי לעבודה לפיהן בוטל חיובו של הבנק בתשלום עבור פדיון ימי חופשתה של העותרת.
לנוכח האמור, העתירה נדחית על הסף.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

למעשה טענות הבן מופנות כולן לסוגיות מתחום דיני העבודה אשר אין מקומן להתברר בהליך זה ובפני ערכאה זו. ודוק, מעבר לטענה כי לו זכות לפצוי כספי בגין הקמת מתקן החליבה, לא פירט הבן הסכומים והזכות הנטענת לקבלת כספים נוספים שהושקעו במשק.
אשר לרכיב פיצוי בגין עוגמת נפש - משנדחו ככל טענות הבן ומשהעתירה לעוגמת נפש נסמכת על מסד עובדתי שנשלל ע"י בית המשפט ובהיעדר עילת תביעה , ברי כי יש לדחות אף עתירת הבן בקשר לרכיב זה. על אי דיות הראיות מטעם הבן עמדה כב' הרשמת הבכירה ציפי כהן אביטן עוד בהחלטתה מיום 29.12.19 .
...
אין חולק כי סוגיית המשק היוותה לאורך השנים ומאז נפטר האב המנוח מקור למחלוקות בין האם למי מילדיה כשאלה האחרונים אינם מקלים עליה ועוד בחייה מנהלים מאבק מולה בעניין זה. ברם לא היה בפרטים שנמסרו אודות המחלוקת הממושכת בעניין המשק כדי להביא למסקנה כי ניתנה לבן התחייבות שיש לאוכפה.
לפיכך ומכל המקובץ לעיל, דין תביעת הבן על כל חלקיה להידחות.
סיכום: תביעת הבן נדחית על כל חלקיה.
אני מורה על פינויו של הבן ומשפחתו מהבית המשני ב*** ומורה להשיב החזקה לאם כאשר הנכס פנוי מכל אדם וחפץ.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

יסודות עוולת הפרת חובה חקוקה הן: קיום חובה שמוטלת על המזיק מכוח חיקוק; החיקוק, על פי פרושו הנכון, נועד לטובתו או להגנתו של הניזוק; המזיק הפר את החובה החקוקה שמוטלת עליו; ההפרה גרמה לניזוק נזק, והנזק הוא מסוג הנזקים שאליו נתכוון החיקוק; החיקוק, לפי פרושו הנכון לא התכוון לשלול את הסעד בנזיקין [ראו למשל: ע"א 313/08 נשאשיבי ואח' נגד רינאווי ואח', מתאריך 01/08/2010] בעניינינו, התובעת עותרת לפצוי בעד נזק לא ממוני, ואכן חשיפה לעישון עלולה לגרום לפרט נזקים לא ממוניים, בין היתר עוגמת נפש, חוסר נוחות, ורגשות שליליים שנלווים לחשיפה כפויה לעישון, שעל פי דיני הנזיקין הם ראשי ניזקי בני פיצוי.
הלכה היא כי: "בעת פסיקת פיצוי בגין עגמת נפש אין לקבוע את סכום הפצוי לפי שכרו של העובד. עגמת הנפש אינה עומדת בהכרח ביחס ישיר לנזק הממוני, אם בכלל. לא מן הנמנע כי לא ייגרם נזק ממוני אך תיגרם עגמת נפש. זאת ועוד, צערו של עובד המשתכר שכר גבוה, אינו בהכרח גדול מצערו של עובד המשתכר שכר נמוך." (ע"ע 43380-06-11 פלוני – אלמונית, [פורסם בנבו] מתאריך 09/12/2014; ע"ע 23402-09-15 ברד – קנסטו בע"מ, [פורסם בנבו] מתאריך 28/02/2017).
יש להדגיש כי בעיניין הפרת החובה למנוע עישון בתחום דיני העבודה, יש לקחת בחשבון את מאפייני היסוד של יחסי העבודה – כפיפות ותלות – אשר מכבידים על מימוש רצון העובד המבקש להמנע מסיכוני העישון.
כמו-כן, יש לקחת בחשבון את הסבל, עוגמת הנפש והתסכול המשמעותיים שנגרמו לתובעת בעקבות תרבות העישון במקום העבודה, כפי שהם ניכרים מטענותיה ומעדותה, ואת הפגיעה בכבודה, שכוללת את זכותה לשלמות גופה - אלו בהחלט מצדיקים פסיקת פיצוי משמעותי.
...
מכאן, ממילא נשמט הבסיס תחת טענת קיזוז זו – אשר נדחית בזאת.
דיון והכרעה – מאחר שהטענה כי אישורי המחלה הוצאו שלא כדין נדחתה לעיל, הרי שיש לדחות אף את טענת הקיזוז דנא, וכך אנו מורים.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת בחלקה, כך שאנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי לא ממוני בסך של 35,000 ₪, אשר ישולם תוך 30 ימים מהיום, אחרת יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

במסגרת התביעה עותרים התובעים לקבל לידיהם את הסכומים הבאים: החזר כספים שנמשכו לצרכים פרטיים של מר אמיתי מכרטיס האשראי שקבל ממנו כמהל החברה, אך לצרכי העבודה - בסך של 611,834 ₪; משיכות מזומן בכרטיס העיסקי: 60,000 ₪; צ'קים שנמשכו מהחשבון העיסקי של החברה בסך של 553,550 ₪; עגמת נפש – 100,000 ₪; וכן פיצוי בגין הפרת חובת אמון שהופרה – 100,000 ₪.
בעיניין שמעונוב אמר בית הדין הארצי כי: "עילה ביחסי עובד מעביד לפי סעיף 24(א)(1) לחוק בית הדין לעבודה פורשה כך, שמשמעה מכלול עובדות המולידות זכות הנובעת מן היחסים בין עובד למעביד או זכות שמקורה במשפט העבודה (ראו ארגמן טורס בע"מ, פסקה 10). יודגש, כי מדובר בזכויות (או חובות) שמקורן בדיני עבודה ויחסי עבודה ולא במקור הסיכסוך . סיכסוך בין עובד למעביד יכול הרי להוביל אף להקמתן של זכויות לפי דין אחר" (ההדגשה לא במקור- י.ש) לפיכך, משמתברר כי עיקרה של התביעה שכנגד הנה בגין עילה שאיננה מתחום דיני העבודה, ואף שזו הוגשה כתביעה שכנגד - חלק ניכר מהתביעה שכנגד אינו בסמכות בית הדין לעבודה, (כשמלכתחילה עניין מהותי זה אמור היה להתברר בבית המשפט המחוזי ולא בבית הדין לעבודה).
...
כך גם לחיובים לבית הדירות בת"א בשם "הרברט סמואל", בסך של 54,000 ₪ כפי שפורט לעיל ושלטעמנו יש מקום לקזז סכום זה מחובות החברה למר זרקא.
אעפ"כ, משברור כי סכומים אלו הוצאו מחשבון הנתבעת על ידי מר אמיתי כמנהל – מצאנו כי יש מקום לקזז סכומים אלו מהתביעה.
סוף דבר: מר אמיתי זכאי להפרשי שכר וזכויות סוציאליות (בנטו) כדלקמן: סך של 233,867 ₪ כהפרשי שכר 76,092 ₪ ₪ בגין קרן השתלמות 16,885 ₪ בגין דמי הבראה 20,545 ₪ פדיון חופשה סך של 75,000 ₪ כפיצויי פיטורין סך של 2,500 ₪ כפיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בחקירתו הנגדית השיב התובע לענין זה כך (עמ' 20, שורות 28 - 37 לפרוטוקול): "ש': אני מקשיב לשלוש.. אני קראתי את התמלולים, שהם תואמים לשלושת.. . ל- 3 ההקלטות האלה, ואני לא רואה פה בכלל, היתייחסות שלך, לעניין של תקופת עבודה של 5 שנים, ואני לא רואה פה בכלל היתייחסות לפצוי של 70,000 שקל, אלא רק אתה מבקש את המשכורת הספציפית הזאתי,
התובע גם טוען כי מדובר ב'חוזה לתקופה קצובה' לפי דיני העבודה.
ונבהיר: לענין זה אנו מאמינים לטענתו העובדתית של הנתבע, לפיה התובע כבעל נסיון בתחום יצר אצלו ציפיה לפיה העסק יצליח.
אכן פיטורים כרוכים בעוגמת נפש, אך פיצוי בגין נזקים בלתי ממוניים ניתן רק בנסיבות חמורות יותר (ע"ע 360/99, כהן - מדינת ישראל ואח'; פד"ע כרך לח, עמ' 1).
...
אנו דוחים את הטענה.
סוף דבר אנו מקבלים את התביעה בחלקה, ופוסקים את הסכומים הבאים: 198 + 528 ש"ח = 726 ש"ח שכר, בתוספת ריבית והפרשי הצמדה, מיום 1.12.2021 ועד לתשלום בפועל.
הנתבע ישלם לתובע גם הוצאות משפט בסך 2,000 ש"ח. הסכום הנמוך נקבע בשים לב להוצאות שכבר נפסקו כנגדו בהחלטת ביניים, ומטעם סוציאלי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו