מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצויים בגין לשון הרע בבית הדין לעבודה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התביעה שכנגד בתביעה שכנגד עתרו הנתבעות לחלף הודעה מוקדמת בשל סרובה של התובעת להתייצב לעבודה מיום 30.10.20 ועד ליום 19.11.20 ולפצוי בגין פירסום לשון הרע.
(ב) (1) מצא בית הדין לעבודה כי המעסיק לא מסר לעובדו, ביודעין, הודעה לעובד על תנאי עבודה בעניינים שבסעיף 2, בנגוד להוראות סעיף 1, או המעסיק לא מסר לעובדו, ביודעין, הודעה על שינוי בתנאי עבודה בעניינים שבסעיף 2, בנגוד להוראות סעיף 3, רשאי הוא לפסוק לעובד פיצויים שאינם תלויים בנזק (להלן – פיצויים לדוגמה).
...
סוף דבר בנסיבות אלה, הנתבעות, ביחד ולחוד[footnoteRef:54], ישלמו לתובעת, בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין לידיהן, סך של 19,096 ₪ (קרן), לפי הפירוט שלהלן: [54: הנתבעות לא התנגדו לכריכתן יחדיו במסגרת התביעה ולפיכך לא מצא בית הדין להפריד בין החבויות ביניהן.
] 5,516 ₪ בגין החזר ניכויים מהשכר; 7,396 ₪ בגין הימי מחלה; 6,184 ₪ גמול בגין עבודה בשעות נוספות; בשים לב כי בין הצדדים הייתה מחלוקת כנה בקשר לזכאותה של התובעת לרכיבי התביעה, מצאנו להפחית את פיצויי ההלנה עד לגובה הפרשי הצמדה וריבית כחוק.
במסגרת פסיקת ההוצאות לקחנו בחשבון מחד גיסא את הפער בין הסכומים שנתבעו לסכום שנפסק בסופו של דבר ומאידך גיסא את העובדה כי התביעה שכנגד נדחתה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

התובע הגיש תביעה לתשלום הפרישי שכר (8,696.66 ₪), הוצאות דיור (9,000 ₪), דמי נסיעות (4,000 ₪), פיצוי בגין לשון הרע (130,000 ₪) ופצוי נזיקי בגין בושה ועוגמת נפש (50,000 ₪).
הנתבעת מציינת, כי בדיון בפני כב' הרשם אברג'ל בבית הדין לעבודה בנצרת משנשאל התובע לעניין ההתעמרות, השיב כי טענת ההתעמרות מבוססת על צעקות ועל אי היתייחסות והעצמת הארוע עם התלמיד ואילו משנשאל לעניין לשון הרע, השיב כי מדובר בהתנהלות המנהל אל מול התלמידים בארוע והבקשה מהתלמיד להעיד נגד מורה תוך כדי אמירה לתובע שאין מערכי שיעור על שולחנו.
...
משכך, לא מצאנו לקבלה.
בנסיבות אלה לא מצאנו כי יש בכך משום הוצאת שם רע באופן המזכה את התובע בתשלום פיצוי בגינו, והתביעה ברכיב זה נדחית.
אחרית דבר על יסוד כל האמור, דין התביעה על כל רכיביה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

וכך נקבע: "אף ששמו הטוב של האדם הוא ה'נכס' היקר לו מכול, מחייב חופש הביטוי, שהוא נשמת אפה של הדמוקרטיה, שלא לדקדק בציציותיו של הפירסום הפוגע. שכן 'האמת אותה מחפשים היא זו העולה מהחלפה חופשית של דיעות והשקפות ולא מדיכוי (עצמי או חצוני) של דיבור זה או אחר' (מתוך ע"א 214/89 אבנרי ואח' נ' שפירא ואח', בעמ' 859). המתח המתמיד הקיים בין האנטרס הצבורי לחופש הביטוי, המבקש להקריב את שמו הטוב של האדם על מזבח החלפתן החופשית של דיעות, לבין אינטרס הפרט לשמו הטוב, המסרב להיעקד על מזבח זה, מקשה על תיחום גבולותיו של 'חופש לשון הרע'. האיזון הראוי בין שני האינטרסים המתנגשים הוא הקו המנחה, וקביעתו מודרכת, בין היתר, ממהות הפגיעה, ממידתה וממיהותו של הנפגע." (הדגשה אינה במקור) בע"א 751/10 פלוני נ' אילנה דיין-אורבך(2012) נקבע: "חוק איסור לשון הרע משקף את האיזון שאותו קבע המחוקק בין זכות היסוד לחופש הביטוי לבין זכות היסוד לשם טוב. ההגנה על שמו הטוב של הנפגע מעוגנת באיסור על פירסום לשון הרע ובקביעה כי במקרים מסוימים תהא בלשון הרע משום עבירה פלילית או עוולה אזרחית. בה בעת נידרש החוק שבא להגן מפני לשון הרע גם לצורך להבטיח את חופש הביטוי, והדבר בא לכלל ביטוי ברשימת ההגנות וברשימת הפרסומים המותרים המנויים בפרק ג' לחוק". ברע"א 2855/20 פלונית נ' פלוני (6/10/22) קבע כב' בית המשפע העליון ( כב' השופטת וילנר): "...פגיעה בזכותו של אדם לשם טוב טומנת בחובה פוטנציאל לנזקים אדירים שעלולים, בין היתר, למוטט מערכות יחסים משפחתיות של מושא הפירסום; לפגוע בעבודתו ולשלול ממנו הזדמנויות לתעסוקה; לערער את קשריו החברתיים והקהילתיים; וכל זאת תוך פגיעה במצבו הנפשי, שמא אף בבטחונו האישי, ולמרבה הצער, כבר נוכחנו כי פגיעה בשמו הטוב של אדם אף עלולה לתת תוקף ממשי לפתגם הידוע שטבע שלמה המלך: "מָוֶת וְחַיִּים בְּיַד-לָשׁוֹן" (משלי יח 21)".
היעלה על הדעת לגדף אדם בפרהסיה מבלי שהדבר יהווה לשון הרע רק מהטעם כי אותו קהל שנכח במעמד הגידופים לא מכיר את הנפגע אישית בשמו או כי המגדף לא ציין את שמו?! שנית, טענה זו אף אינה מתיישבת עם העובדה, כי גם עו"ד שחר ארביב נכח במעמד הארוע השלישי בבית הדין, ואף זיהה את עצמו במהלך חקירתו בסירטון בו צולם הארוע.
בהמשך נקבע: "בבוא בית המשפט להעריך את גובה הפצוי בגין לשון הרע, עליו להיתחשב בין היתר, "בהקף הפגיעה, במעמדו של הניזוק בקהילתו, בהשפלה שסבל, בכאב ובסבל שהיו מנת חלקו ובתוצאות הצפויות מכל אלה בעתיד. הבחינה היא אינדיוידואלית. אין לקבוע "תעריפים". בכל מקרה יש להיתחשב בטיב הפירסום, בהיקפו, באמינותו, במידת פגיעתו ובהתנהגות הצדדים" ( ראו פסקה 21 לפסק הדין).
...
לאור כל המקובץ לעיל, באתי למסקנה כי הנתבעת כשלה מלהוכיח את הגנת "אמת הפרסום" המנויה בסעיף 14 לחוק כאשר שלל הטענות הקשות שהטיחה בפניו של התובע המהוות לשון הרע בהתאם לקביעה לעיל, מתבררות כמשוללות כל אחיזה במציאות העובדתית.
לטעמי, עסקינן בפרסומים מכפישים ופוגעניים ברף גבוה, קל וחומר לאור מקצועו של התובע והפורום בו נאמרו, ואינני מקבלת טענתה של הנתבעת כי מדובר "בהבעת דעה" לגיטימית או סובייקטיבית.
סוף דבר לאור כל המקובץ דלעיל, הנתבעת תשלם לתובע סך כולל של 42,000 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪ בתוספת מע"מ ואגרה וכן כל הוצאות המשפט בהן נשא התובע במסגרת ניהול הליך זה, לרבות הוצאות שכר בטלת שני עדי התביעה בסך 2,000 ₪ כפי שנפסקו במעמד הדיון.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

התביעה בבית הדין לעבודה הוגשה נגד חברת איי אס אס לתשלום פיצויים המגיעים לו לטענתו בקשר לתקופת עבודתו אצלה ובקשר לאופן סיומה של תקופה זו, כאשר התביעה התבססה בין היתר על חוק איסור לשון הרע.
לאחר דחיית התביעה בבית הדין לעבודה הגיש התובע את התביעה האזרחית הקודמת נגד חברת איי אס אס לתשלום פיצויים בגין פיטוריו הבלתי חוקיים ובשל הנזק שניגרם לו כתוצאה מכך וכתוצאה מהאשמתו בגניבה, אלא שבית המשפט שם בהחלטתו מיום 25.3.2021, קבע שיש לדחות את התביעה מחמת מעשה בית דין.
...
בנסיבות אלו, ומאחר שהתביעה כאן זהה עובדתית ומשפטית לתביעה האזרחית הקודמת, הרי שאין מנוס מהקביעה כי גם כאן מתקיים השתק פלוגתא, ואיני רואה צורך לשוב ולפרט את כל טענותיו העובדתיות של התובע בנפרד משום שבית המשפט בתביעה האזרחית הקודמת עשה כן בפירוט, ואין לחזור עליהן בשנית.
לאור האמור לעיל, אני מקבלת את הבקשה ומורה על דחיית התביעה נגד הנתבעות מחמת מעשה בית-דין מסוג "השתק פלוגתא". בשים לב לשלב המוקדם בו מסתיים ההליך, אני מחייבת את התובע בהוצאות הנתבעות בגין שכר טרחת עו"ד בסכום של 4,000 ₪ כולל מע"מ. סכום זה ישולם תוך 45 ימים מיום המצאת פסק הדין.
כמו כן, אני מורה על דחיית ההודעה לצד ג' ללא צו להוצאות (לא הוגש כתב הגנה מטעם הצד השלישי).

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בתל אביב -יפו סע"ש 37904-07-21 07 אפריל 2024 לפני : כב' השופטת שרון שביט כפתורי נציג ציבור (עובדים) מר אריק מאיר נציג ציבור (מעסיקים) מר יצחק צנגן התובע/ים: אלעד זגורי ע"י ב"כ: עו"ד יגאל גבאי וסיגל בר אל הנתבע/ים : עריית ראשון לציון ע"י ב"כ: עו"ד רעות שגיב גרטלר פסק דין
לפנינו תביעה לפצוי בגין פיטורים שלא כדין; חוסר תום לב והתנכלות בעבודה; הפרת חוק איסור לשון הרע; ואבדן הכנסה.
לאור פסק דינו של בית המשפט העליון בעיניין הכהן נראה בעינינו כי הגישה אותה יש לאמץ בבחינת פירסום לשון הרע של רשות מקומית במסגרת הליכי שימוע של עובד היא גישת ביניים - בין זו שנקטה בה השופטת גליקסמן, בעיניין רוזנברג לבין זו של השופט רבינוביץ.
...
אשר לדעתנו, אף כי מסכימים אנו לכך שהעירייה היא בגדר "רשות מוסמכת", אין בידינו לקבל את טענת העירייה.
אם כן, אנו סבורים כי התובע זכאי לפיצוי בגין הוצאת לשון הרע.
סוף דבר על העירייה לשלם לתובע סכום בסך 20,000 ₪ בגין הפגם שנפל בהליך הפיטורים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו