הנתבע לא ביקש לזמן את דוד, ולא הוכיח כי דוד אמר לו שהתובעת מעוניינת להיפטר מחתולים במפעל, או כי הציע לנתבע רוטב כפצוי על הרעלת החתולים, ויוער כי החשד עליו ביסס את השערתו בדבר אחריות התובעת בכך שדוד הציע לו בקבוק רוטב כפצוי, אין די בו כדי לבסס החשד.
הנתבע אף העיד בחקירתו כי בקירבת מקום במרחק של כ- 100-150 מ' מצוי בית עסק נוסף העוסק במזון – מסעדה, גם שם יש מדביר, כשלטענתו עובדת באותו בית עסק אמרה לו שאותו עסק מזמין מדביר כדי שיחסל את החתולים (עמ' 23, שו' 27-14).
באשר לפסיקת גובה הפצוי הראוי במקרה בו נתבעו פיצויים ללא הוכחת נזק, נקבע בפסיקה כי: "בפסיקת פיצויים בגין לשון הרע יתחשב בית המשפט, בין היתר, בהקף הפגיעה, במעמדו של הניזוק בקהילתו, בהשפלה שסבל, בכאב והסבל שהיו מנת חלקו, ובתוצאות הצפויות מכל אלה בעתיד. הבחינה היא אינדיבידואלית. אין לקבוע "תעריפים". בכל מקרה יש להיתחשב בטיב הפירסום, בהיקפו, באמינותו, במידת פגיעתו ובהתנהגות הצדדים.
...
לאחר ששקלתי את כלל נסיבות המקרה שבפניי, והבאתי בחשבון מחד, את הנסיבות בהם פורסמו הפרסומים, מצבו הנפשי של הנתבע, סברתו באמיתות הדברים, הוספת המילה "לכאורה" בפרסום הראשון ותפוצתו המוגבלת, ומחיקת הפרסומים השניים יום לאחר מכן; ומאידך, את תוכן הפרסומים השניים והלשון בה השתמש הנתבע, את העובדה כי מדובר ב- 4 תגוביות, שפורסמו בעמוד התובעת, את מידת חשיפתם, וכוונתו של הנתבע לגרום לכך שהציבור לא ייקנה מהתובעת מוצרים, לצד מטרות הפיצוי הכספי, ביניהם לעודד את רוחו של הנפגע, לתקן את הנזק לשמו הטוב ולקיים את זכותו לשם טוב (ראו: חאלד גנאים, מרדכי קרמניצר ובועז שנור, דיני לשון הרע – הדין המצוי והרצוי, בעמ' 182-178 (מהדורה שנייה מורחבת, 2019), ובהשוואה לסכומי הפיצוי שנפסקו במקרים בהם הפרסום ייחס עבירה פלילית לנשוא הפרסום (ראו פירוט פסיקה בת"א 27415-01-22 אזולאי נ' יופה (פורסם בנבו, 16.7.23), בסע' 48), מצאתי להעמיד את סכום הפיצוי שישלם הנתבע לתובעת על סך של 18,000 ₪.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, הנתבע ישלם לתובעת פיצוי בסך 18,000 ₪.
כמו כן, ישלם הנתבע לתובעת הוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 7,500 ₪.