בנוסף, בשטח הצמוד לכביש לא ניתן לבנות ולכן הכללתו בתחום התכנית לא תשנה את טבלאות ההקצאה והאיזון, ושינוי ייעודות לשטח צבורי פתוח מעבר לידרוש עבור השכונה, יגדיל, ללא צורך, את ההפרשות לצרכי ציבור ויעמיס על הרשות עוד שטחים לתחזוקה ולפיתוח.
לכן, לטענתו, עומדת לו "הגנת היתרה" שמשמעותה היא כי מקום בו הקרקע לא הופקעה בשלמותה וערכו של החלק שנותר נפגע, בעל הקרקע זכאי לפצוי בגין כל החלקה.
לצדה ולעיתים רבות - בחפיפה אליה, ניצבות זכויות יסוד נוספות ואינטרסים פרטיים וציבוריים שונים, אשר הדין והרשויות המתאימות מחויבות לאזן ביניהם.
העותר מפנה לדברי כבוד הנשיאה נאור בעע"מ 5839/06 אלפרד בראון נ' יו"ר הוועדה המחוזית לתיכנון ובניה, מחוז המרכז (25.09.2008) (להלן: "עניין בראון") אולם דוקא מהדברים שנאמרו שם, עולה כי התכנית לא חרגה מאשר היא מוסמכת לעשות על פי דין וכי לא נפל פגם בהחלטת הועדה וכך נאמר שם (בפיסקה 5): "... כפי שנראה, דומה שאין חולק, בעקבות פסיקה רבת שנים כי במסגרת תכנית לאיחוד וחלוקה ניתן לאחד מגרשים, לבצע תיאומים שונים ותשלומי איזון ו'להפריש' (כפי הביטוי המקובל) מקרקעין לצרכי ציבור ולבסוף לחלק מחדש, בתוך שטח התכנית את המגרשים לבעליהם [...] בצורה זו וועדת התיכנון יכולה להתאים את המגרשים שבתכנית לדרישות התיכנון החדשות, לסלול כבישים ולהפריש שטחים לצרכים המתחדשים של הציבור". עוד צויין, כי נותרות לדיון שאלות שונות הנוגעות ליחסים בין הבעלים השונים שעל קרקעותיהם חלה תכנית איחוד וחלוקה, האם נטילת הקרקעות לצרכי ציבור בתכנית איחוד וחלוקה נחשבת להפקעה ואם כן - מה הדין החל ומה הפצוי שיינתן, אך "... מכאן לא נובע שהתכנית בה ניטלו, על פי הטענה 58% משטחי הבעלים, בטלה (כטענת ב"כ המערערים בעע"ם 5854/06) ואף לא שטבלאות האיזון שבמסגרתה בטלות (כטענת ב"כ המערערים ב-עע"ם 5839/06). אם נפל פגם, וניטלו יותר מ-40% ללא פיצוי, תוצאתו של הפגם איננה צריכה להיות בטלות התכנית, אלא זכות לפצוי, עליו יוחלט בהליך מתאים" (שם, פסקה 14).
...
לאחר ששקלתי את האמור בעתירה ובחנתי את נספחיה ואת ההחלטה וכן את האמור בהודעה משלימה שהוגשה על ידי העותר על פי החלטתי מיום 12.1.21, החלטתי למחוק את העתירה ללא צורך במתן תשובה וזאת - מכוח סמכותי על פי תקנה 7(א)(2) לתקנות בתי המשפט לעניינים מנהליים (סדרי דין) התשס"א-2000 ולאחר שמצאתי כי, על פניה, אין העתירה מגלה עילה להתערבות בית המשפט.
לכן, ולאור כל האמור לעיל, העתירה אינה מגלה עילה להתערבות בית המשפט והיא נמחקת בזה.