מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצויים בגין אובדן מכשיר שהופקד לתיקון

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ומשמצא מה שמצא קרא הוא אל חבריו: "קומו ונעלה ציון- אל בית המשפט העליון. אומר ועושה. עתירה לבית – משפט כמו נכתבת היא במהלך הנסיעה, ובעומדו לפני בית המשפט ועתירה פגומה בידו, מבקש אותו מתדיין כי תנתן ארכה בידו לתקון את אשר עוול. מנהג חדש הוא שבא למדינה, ואני לא אסכים לחיות בו" (בג"ץ 2148/94 אמנון גלברט, עו"ד נ' כבוד נשיא בית המשפט העליון ויושב ראש ועדת החקירה לבדיקת (מח (3) 573, עמוד 600).
נוכח כללם של דברים מזה, והעובדה כי התובעת נהגה בחוסר תום לב קצוני, עת הסתירה את דבר קיום ההליך בפני הממונה על חוק עבודת נשים – הליך שהסתיים בתום המחצית הראשונה של חודש מרץ 2018, קרי בסמוך מאוד לתום חלף ההודעה המוקדמת, מזה, מצאנו לפסוק לחובת הנתבעת פיצוי בגין חוסר תום לב, ברף הנמוך, בסך של 10,000 ₪ בלבד.
שנית, עת המעסיק הפקיד לקרן פנסיה, חלף מכשיר פנסיוני בדמות ביטוח מנהלים ועת אין חולק כי התובעת ידעה מזה (שכן לא נטען כי לא קיבלה את דוחות קרן הפנסיה), מדובר איפוא בשינוי חוזה מוסכם בדרך של היתנהגות אשר חלחל לחוזה האישי של התובעת (בג"ץ 239/83 יהושע מילפלדר ואח' נ' בית הדין הארצי לעבודה, פ"ד מא (2) 210).
למעלה מהנדרש יוער, כי קיימת אפשרות בהסתברות קרובה, כי בקרן פנסיה קיבלה, באותו תקציב, גם כסוי למקרה נכות ושאירים בעוד שבביטוח מנהלים אולי היתה נידרשת לשלם סכום נוסף לרכישת אובדן כושר עבודה.
...
במסגרת ההחלטה נקבע, בין היתר לאמור: "25...מצאתי, כי יש טעם לפגם בכך שהתובעת לא ציינה בכתב התביעה, שהנתבעת פנתה לממונה ונוהל הליך לקבלת היתר לפיטורים בדיעבד בו נשמעו טענות הצדדים לעניין הפיטורים בעת ההיריון. יחד עם זאת שוכנעתי שטענת התובעת כרוכה בטענה לשימוע שלא כדין ולפעולות שהיו צריכות להינקט לדעת התובעת טרם פיטוריה ולא ננקטו, זאת ללא קשר להיותה בהריון ואין בהם משום כפל דיון על קביעות או עניינים שנדונו בפני הממונה.
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים ובחנו את המסכת הראייתית, אנו סבורים כי דין התביעה ברכיב זה להידחות.
מכל מקום, ובשים לב לכלל האמור לעיל, לא זו בלבד שלא מצאנו כי לתובעת נגרמה עוגמת נפש, הרי שמדובר בסעד חריג שמקרה זה אינו נכנס בגדרו.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, כך שעל הנתבעת לשלם לתובעת, תוך 30 יום מהיום, כדלקמן: א. פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך 30,000 ₪.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעיניינה של גב' לנדסברג נדחתה בקשתה על ידי חברת הביטוח לקבל פיצוי בשל אובדן כושר עבודה, משהוברר כי פוליסת ביטוח המנהלים שלה אינה כוללת רכיב פיצוי בגין אובדן כושר עבודה.
על מעמדן הייחודי של קרנות המורים ניתן ללמוד מסעיף 3(ה) לפקודת מס הכנסה המתייחס ל"הכנסה" של עובד מתשלומים ששילם מעסיק לקרן הישתלמות ולשיעורי ההפקדה שונים מהרגיל, מדברי ההסבר להצעת החוק של הממשלה מס' 1652 מיום 30.11.1983 בהם נאמר כי "מוצע לקבוע תיקרה לשעורי הפרשה אשר לגביהם תינתן ההקלה האמורה, התיקרה המוצעת – 8.4%..." ומהדיון בהצעת החוק לתיקון פקודת מס הכנסה (מס' 58) מיום 14.12.1983 במהלכו ציין שר האוצר (דאז) יגאל כהן –אורגד כי "מדובר על 8.4% לגבי מורים ו-7.5% לגבי עובדים אחרים...את המורים פטרנו ממס על פי דוח ועדת עציוני". בזיקה להיבט המס מצאנו לציין, כי עצם העובדה כי קיימת נקודת ההתייחסות שונה במיסוי לעובדי הוראה, אין משמעה כי לא ניתן להתייחס לכלל קרנות ההשתלמות לרבות קרנות המורים כמיקשה אחת, כפי "העובדה שמכשירי החסכון (הפנסיוניים- ד.י.) השונים זוכים להטבת מס זהה, ודאי איננה מחייבת את המדינה לראות אותן כמיקשה אחת. בידי הממשלה אפשרויות רבות לעודד את הציבור לבחור במוצר פנסיוני מסויים, והיא רשאית לבחור מביניהן את הנראית בעיניה (בהערת אגב, ניתן לשער מה היתה עמדת העותרים אילו המדינה היתה מעניקה הטבת מס מיוחדת לקרנות הפנסיה)" (עניין פורום החוסכים).
תקנה 3 – העברת כספים לקופת גמל שאינה קופת גמל לקיצבה –העברת כספים בין קופות גמל הוניות (על פי תיקון 3 לחוק קופות גמל, החל משנת 2008 לא ניתן להפקיד לקופות גמל הוניות למעט לקרנות הישתלמות ולכן התקנה מתייחסת לכספים שנצברו בקרנות עד סוף שנת 2007) מותרת בין קופות גמל לאותה מטרה, וכן מותרות העברות בין קופות הגמל הבאות: מקופה מרכזית לדמי מחלה לקופה מרכזית לפיצויים ומקופה אישית לפיצויים לקופת גמל לתגמולים.
...
אנו סבורים כי על הצדדים לשקול לכלול הוראה בהסכם המתגבש שבה כל עובד הוראה חדש אשר יקלט למערכת החינוך יצורף לקרן השתלמות.
סוף דבר זכות עובד הוראה להצטרף לקרן השתלמות היא זכות אשר המעסיק מחויב להציע לתתה אך אין העובד מחויב לקבלה.
אשר על כן, בקשת הצד נדחית, בכפוף להערותינו בסעיפים 197-201 לעיל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבעת לא אישרה כי כך הם פני הדברים אך הפניתה לכך כי "המכשיר הופקד כשהוא "נעול" למרות שהתובע מציין במפורש בטופס ההפקדה נעילת המכשיר בוטלה/שוחררה" (סעיף 10 לכתב ההגנה).
אין מחלוקת כי הנתבעת לא הצליחה לתקן את המכשיר הסלולרי (ראו תקנה 6 לתקנות) ועל כן היה עליה לספק לתובע טלפון זהה או להשיב לתובע את התמורה ששילם.
התובע הוסיף בדיון לראשונה כי מבקש הוא פיצוי גם בגין אובדן ימי עבודה.
...
לנוכח כל המקובץ לעיל אני קובעת כי הנתבעת פעלה בניגוד לחובותיה שבדין ואף פעלה בחוסר תום לב אל מול תביעתו של התובע בנסיבות שפורטו לעיל.
סוף דבר: אני מוצאת לחייב את הנתבעת להשיב לתובע את אשר שילם בגין הטלפון – סך של 3,090 ₪.
סופו של דבר – הנתבעת תשלם לתובע סך של 5,590 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

לעניין המכשיר השחור, טענה הנתבעת, כי זה הופקד לתיקון ביום 24.06.20, ובעקבות התקלה הוחלף המכשיר במסגרת אחריות היצרן.
בשים לב למשך התקופה בה נעשה שימוש במכשירים, גם אם השמוש במכשירים היה מאופיין באופן חלקי באובדן הנאה מסוימת, מצאתי לנכון לנכות מסכום הרכישה את שווי השמוש במכשירים, כאשר בהתייחס למכשיר השחור, ובשים לב למספר התקלות שעניינן אותה תקלה סדרתית (4) ,מצאתי לנכון לנכות סך של 1,000 ₪, ואילו ביחס למכשיר הסגול ובשים לב למספר התקלות (3) ולתקופה בה היתרחשו, מצאתי לנכון לנכות סך של 1,500 ₪.
באשר להוצאות/פיצויים להם זכאי התובע בגין ביטול העסקה, סבורני כי יש ליתן הדעת לביקורים של התובע במרכזי השרות, וההוצאות שנלוו לכך, לרבות הוצאות נסיעה ובטול הזמן.
...
לאור כל האמור אני פוסק לתובע הוצאות משפט לרבות האגרה בסך של 500 ₪.
סוף דבר אני מקבל את התביעה בחלקה, ומחייב את הנתבעת לשלם לתובע את הסך של 7,058 ₪, תוך 21 יום מיום שישיב לה התובע את המכשירים כמפורט בסעיף 29 לעיל.
ככל שלא תשלם הנתבעת את הסכום הנ"ל במועדו, יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית מיום מתן פסק הדין ועד התשלום בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

ביום 12/3/22 הפקיד התובע את מכשיר הטלפון הנייד מידגם SM-A750F אצל הנתבעת לצורך תקונו.
בנוסף, מצאתי שהתובע זכאי לפצוי בגין טירחה, טירדה ואובדן זמן שנגרמו עקב היתנהלות תמוהה של הנתבעת שהייתה יכולה בנקל לייתר את הגשת התביעה באמצעות מסירת הנתונים שדרש, בזמן אמת.
...
עוד טוען התובע שהוא ביקש לקבל לידיו את הנתונים שעל בסיסם הנתבעת הגיעה למסקנה שעלות תיקון המכשיר עולה על 60% מעלות המכשיר החדש, קרי אסמכתא לקיומם של נזקי קורוזיה, לעלות התיקון ולעלות המכשיר החדש.
אין בידי לקבל את הטענה לעניין הימצאות נזקי קורוזיה במכשיר שאותה מבקשת, כאמור, הנתבעת להוכיח באמצעות תמונות אשר לא הועברו לתובע בזמן אמת על אף בקשותיו החוזרות ונשנות.
לאור כל האמור, מצאתי לקבוע שלא הוכח קיום נזק קורוזיה והצורך בתיקונו, לא הוכחה העלות הכוללת של התיקון ואף לא הוכח שעלות התיקון עונה על ההגדרה של "נזק מוחלט". בנסיבות אלו, לא עלה בידי הנתבעת להוכיח שהייתה פטורה מתיקון המכשיר.
על כן, הנני מחייבת את הנתבעת לפצות את התובע בגין עלות המכשיר החדש שרכש בסך 1,623 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו