]
אשר לגובה הפצוי -
1) ההלכה היא כי: "בעת פסיקת פיצוי בגין עגמת נפש אין לקבוע את סכום הפצוי לפי שכרו של העובד. עגמת הנפש אינה עומדת בהכרח ביחס ישיר לנזק הממוני, אם בכלל. לא מן הנמנע כי לא ייגרם נזק ממוני אך תיגרם עגמת נפש. זאת ועוד, צערו של עובד המשתכר שכר גבוה, אינו בהכרח גדול מצערו של עובד המשתכר שכר נמוך.".[footnoteRef:94] עוד נפסק בהקשר זה: "שאין להרבות בשיעור הפצוי בגין עוגמת נפש. אמת המידה העליונה לקביעת פיצוי בגין נזק לא ממוני, של עוגמת נפש, צריכה להיות אותה אמת מידה שנקבעה על ידי המחוקק במקרה של הטרדה מינית בנגוד לחוק הטרדה מינית, וחוק שויון הזדמנויות בעבודה.[footnoteRef:95] [94: ע"ע 43380-06-11 פלוני – אלמונית (09.12.14), ] [95: בש"א (ארצי) 205/07, עניין רבקה אלישע הנ"ל, בסעיף 6 לפסק דינו של השופט (כתוארו אז) פליטמן; ע"ע 549/08 סלאנגו קליסטליין בע"מ – אינה חי (07.07.10), בסעיף 19 לפסק הדין]
התפטרות בדין פיטורים – המסגרת הנורמאטיבית:
בסעיף 11(א) לחוק פצויי פיטורים, תשכ"ג-1963, נקבע כך:
"11. (א) התפטר עובד מחמת הרעה מוחשית בתנאי העבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, רואים את ההתפטרות לעניין חוק זה כפיטורים."
הינה כי כן, עובד שהתפטר וטוען לזכאות לפצויי פיטורים מכוח סעיף 11 הנ"ל, עליו הנטל להוכיח תנאים מצטברים אלו[footnoteRef:97]: [97: ראו למשל: דב"ע לה/3-15 בן-צור דרויאנוב - זיגמונס רוסקיס, דינים ארצי לעבודה 1975 (1) 44]
1) נסיבות ההתפטרות - נידרש כי עובר להתפטרות העובד התרחשה אחת החלופות שלהלן: תנאי עבודתו הורעו באופן מוחשי; או היתקיימו נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו עובד, וכי לאור נסיבות אלו אין לידרוש מן העובד כי ימשיך בעבודתו.
...
לפיכך, אנו קובעים כי עם התפטרותו היה על הנתבעת לשלם לתובע פדיון 96 ימי חופשה.
אחרית דבר
לאור כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת בחלקה.
בשים לב למכלול נסיבות העניין, לרבות התרשמותנו אשר לתרומתה המכרעת של הנתבעת בכל הנוגע לגרירת הסכסוך לכותלי בית הדין – בין עקב התנהלותה במהלך תקופת העבודה ובין עקב התנהלותה לאחריה - ובשים לב להתנהלותם הדיונית של הצדדים, ולהליכי הביניים שהתנהלו בפנינו; אנו מורים כי הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בסך של 5,000 ₪, ושכר טרחת עורך-דין בסך כולל של 20,000 ₪.