רקע עובדתי וטענות הצדדים:
ענייננו בבקשה לצוו מניעה זמני האוסר על המשיב לפרוץ לנכס הנמצא במושב נהלל והידוע כחלקה 121 בגוש 1718 (להלן: "הנכס"), או לעשות בו כרצונו, ואם עשה כן המשיב, אזי להורות על החזרת המצב לקדמותו.
עקב הסתבכות כלכלית של דודתו, אחות של אמו, וויתרו הסבא והסבתא על החזקה בנכס לטובת המשיב, וקבלו פיצוי מהמשיב בשנת 1985 על השקעותיהם בנכס בסך 23,220 ₪ לפי נספח ד' לבקשה.
בשנת 2012 הייתה אמו המנוחה של המבקש בהליכי פש"ר, שבעקבותיהם הסכים המשיב לפטור את המנוחה מתשלום דמי שכירות, והוסכם בין המנוחה למשיב כי לאחר סיום הליכי הפש"ר יוכלו להעביר את הזכויות בנכס על שם המנוחה במינהל מקרקעי ישראל.
משנקבע כי למנוחה ז"ל לא היה בנכס יותר מאשר זכות לשכירות בנכס, הרי חוזה השכירות, שהוא חוזה אישי עם המנוחה, פג תוקפו ובוטל מאליו עם פטירתה של המנוחה לפי סעיף 17.3 להסכם, ואין למבקש כל זכות להחליף את אמו המנוחה בשכירת הנכס, בנגוד לרצון המשיב, ובעת שאין מחלוקת כי דמי השכירות לא שולמו ע"י המנוחה, והיא צברה חוב אצל המשיב, וכן בהיתחשב בכך שאיני מאמינה למבקש שהוא מחזיק בנכס, אלא עבר להתגורר בקבוץ דברת מלפני מספר שנים.
...
לכל היותר עלה כי במידה ויגיש המבקש בקשה לרכישת הנכס, ובמידה והמכירה למבקש תאושר ע"י הנהלת המשיב, מוכן מר בצר לעזור בפנייה למינהל, הא ותו לא.
בנסיבות אלו, מסקנתי היא כי לא הוכחה זכות לכאורה של המבקש לקבלת הסעד המבוקש.
שוכנעתי כי הנזק הכלכלי שייגרם למשיב אם איעתר לבקשה עולה משמעותית על הנזק שייגרם למשיב.
לסיכום, אני דוחה את הבקשה, ומחייבת את המבקש לשלם למשיב הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪.