עוד הודיע לואיס בתשובתו כי היה והתובעת תבטל את ההסכם, הרי שוונפור תעמוד על פיצוי בסך של 250,000 דולר בגין נזקיה.
בעיניין זה ראה: הדברים אשר נאמרו בע"א 6613/14 ח.נ. הובלות בע"מ נ' עודד הכהן (4.12.2014), ביחס לרשלנות נטענת של עורך דין, ואשר יפים גם לעניננו:
הערכת עבודתו המקצועית של בעל מיקצוע וקביעת רשלנותו אינה משימה קלה; יתכן שקשה היא במיוחד כשמדובר בעורך דין, אלא אם כן הרשלנות וחוסר המקצועיות זועקים" (רע"א 417/05 אברהם נ' קדם (2005), פסקה ג(2)(א)).
בעיניין זה ר' ע"א 5610/93 זלסקי ואח' נ' הועדה המקומית לתיכנון ולבנייה, ראשון לציון פ"ד נ"א (1) 68 (7.4.1997) שם נדונה תביעה בגין מצג שוא רשלני של ועדה מקומית לתיכנון ובניה - מצג עליו הסתמך קבלן שרכש קרקע - שעל-פיו הקף הבנייה המותר כפול מזה האפשרי על-פי הדין, ושם נאמר:
"ככזה, נועד הפצוי הנזיקי להחזיר על כנו את הסטאטוס קוו אילמלא מעשה העוולה... הוא לא נועד להגשים ציפיות של הניזוק שלא הוגשמו בעקבות מעשה העוולה. מנקודת מבטם של האינטרסים המוגנים על ידי דיני החיובים השונים- אינטרס ההשבה, אינטרס ההסתמכות ואנטרס הקיום- משקף כלל זה הגנה על אינטרס ההסתמכות של הניזוק........אמת-המידה שאומצה לפצוי בגין מצג שוא רשלני מיתמקדת בפצוי הניזוק, באופן שהוא יועמד במקום שהיה בו אילמלא נעשה כלפיו מצג השוא הרשלני. אמת-מידה זו אינה מגנה על מלוא אינטרס הציפיות של הנפגע. היא אינה באה להעמיד אותו במקום שהיה בו לו היה המצג אמיתי. היא מיתמקדת בהגנה על אינטרס ההסתמכות.....מהי ההצדקה לאימוצה של אמת-מידה זו? עמדנו על כך, שמטרתם של הפיצויים בדיני הנזיקין היא, ברגיל, לפצות את הנפגע על ניזקו הממשי. אמת-המידה, המגוננת על אינטרס ההסתמכות, מבטיחה השגת תכלית זו. חריגה מאמת מידה זו תעמיד את הניזוק במצב טוב יותר בעקבות ביצוע העוולה מאשר היה בו אילמלא בוצעה. בכך, יהיה כדי להעשיר את הניזוק. תוצאה זו חורגת ממטרת דיני הנזיקין של פיצוי הקורבן. יש בה גם יסוד של ענישה של המעוול. בהעדר שיקולים מיוחדים, אין לכך מקום בדיני הנזיקין..."
(שם, עמ' 81, 83, הדגשות שלי – ר.א.)
וראה עוד ע"א 8361/09 דלתא להשקעות ולמסחר (קרני שומרון) בע"מ נ' מפקד כוחות צה"ל באיזור יהודה ושומרון (16.8.2012) שם נאמר:
"הכלל בעיניין פיצוי בגין עוולת מצג שוא רשלני הוא מתן פצויי הסתמכות, קרי – פיצוי המעמיד את הניזוק במצב שהיה בו לולא הנתבע הפר את חובת הזהירות שלו בקשר למצגיו. השאלה אינה מה היה מצבו של הניזוק אילו המציאות שהמצג התיימר לשקף הייתה שונה. נקודת המוצא היא המציאות כפי שבאמת הייתה, והשאלה היא מה היה מצבו של הניזוק אילו המצג היה שונה, ולא היה סותר את המציאות..........קנה המידה, אם כן, הוא העמדת הניזוק במצב שהיה בו אילו המצג היה שונה והיה תואם את המציאות. אם ללא מצג השוא הניזוק לא היה כורת את העסקה, יש להעמידו במצב בו היה אם לא היה כורת את העסקה. המשמעות, ברמה התיאורטית, היא שיש לערוך השבה הדדית בקשר לעסקה שנגרמה עקב העוולה. כאשר בית המשפט פוסק פיצוי כספי, הפיצויים באים לשקף את שיעור הנזק שניגרם לניזוק. בהתאם לעקרונות כלליים בדיני הפצוי, כאשר מעשה עוולתי גורם במישרין לנזק, אך לצד זאת גם מצמיח לניזוק הטבה אחרת בעלת שווי כספי, יש לנכות מסכום הפצוי את שווי ההטבה שצמחה לניזוק מהעוולה, לבל ייפסק פיצוי יתר"
ועוד ראה ע"א 4948/13 עו"ד יעקב הרכבי נ' מיכאל אבני (15.3.2015).
...
כאמור, אני סבור שעל פני הדברים יש ממש בטענה זו, ואולם אני נמנע מלקבוע בה מסמרות מאחר והדבר אינו נדרש, עקב אי הוכחת יסוד הצפיות הקונקרטית, כאמור לעיל, וכן עקב העובדה שהמדובר בעניין מקצועי אשר לשם הוכחתו נדרשת, לכאורה, הבאת חוות דעת מומחה לעניין, ואין המדובר בעניין אשר יש לבית המשפט ידיעה שיפוטית לגביו.
משכך, וכמבואר לעיל, ממילא התביעה היתה נדחית גם לו עילת מצג השווא הרשלני היתה מוכחת ביחס למי מהנתבעות.
סוף דבר, התביעה, וממילא גם הודעת הצד השלישי – נדחות.