התובעים טוענים כי הנתבעת לא השקיעה בעיצוב המטבחים אלא 20 דקות של עיצוב ראשונים ביום המכירה, וכי לא היו תכניות לבצוע, ולכן יש להתיר להם לבטל את העסקה ולא לשלם אלא דמי ביטול שלא יעלו על 100 ₪.
בתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), תשע"א-2010 נקבע כי בעת רכישת ריהוט (ס' 1 לתוספת לתקנות) יהיה רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מיום שקבל את הטובין (ס' 2(1) לתקנות)(ודוק – ימים, ולא ימי עסקים), אולם זכות הביטול לא חלה על "(1) ריהוט שהורכב בבית הצרכן; (2) טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות" (ס' 6 לתקנות).
במסמך נוסף שצורף כנספח לכתב התביעה מובהר על ידי הנתבעת "תהליך הזמנת, ייצור והרכבת מטבח". במסמך זה (הנושא אף הוא את חתימת התובע, כפי שהיא נחזית להיות ובהשוואה לחתימה שעל גבי התוכניות מיום 3.5.22) מצוין כיצד יתואמו המדידות ונתונים נוספים.
מפסק דין זה, ומפסיקה נוספת, עולה כי "הפסיקה אמנם לא מכירה בפיצול מלאכותי של 'תיכנון' למול 'ייצור' בנוגע להזמנת רהיטים, באשר לעיתים עסקה להזמנת ריהוט כוללת רכיב מובנה של עיצוב הרהיט עצמו. ואולם, הפסיקה, בייחוד בתחום עיסקאות לרכישת מטבחים, אינה שוללת אפשרות לבצוע 2 עיסקאות נפרדות בין הצדדים ובילבד שמדובר בהפרדה ברורה" (עניין כהן נ' סמל פרפקטו בע"מ הנזכר לעיל).
אני מוצא, לפיכך כי על פי הוראות דיני החוזים ולאור המפורט, התובעים היו רשאים לבטל את העסקה ומשעשו כן עליהם לפצות את הנתבעת בגין העבודה שהושקעה עד אותו השלב.
את יתרת הסכום שגבתה הנתבעת מהתובעים עליה להשיב לתובעים, וזאת ייעשה בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין לידי הנתבעת.
...
דיון ומסקנות
מן המקובץ שוכנעתי כי מועד כריתת ההסכם בין הצדדים היה ביום 5.5.21, כפי שצוין גם לעיל.
התובעים אישרו כי ביטלו את העסקה מחמת המסקנה בדבר אי כדאיותה, וכאמור לעיל – עשו כן, לכל המוקדם, ביום 23.5.21.
כן מצא בית המשפט שלא ניתן להפריד בין עסקת רכישת המטבח ועסקת תכנונו, וכי דרישה לדמי ביטול בגין תכנון המטבח (כעסקה נפרדת) לא עולה בקנה אחד עם הוראות תקנות ביטול העסקה.