לפנינו תביעת התובע, מר פואד מחארב (להלן: "התובע") כנגד חברת וי איי פי לוקוס טרוול בע"מ (להלן: "הנתבעת") במסגרתה עותר התובע לתשלום רכיבים שונים הנובעים מנסיבות סיום עבודתו בנתבעת: פצויי פיטורים, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בהיעדר שימוע ופצוי בגין אי מתן מכתב פיטורים ועיכוב הזכאות לדמי אבטלה.
לעניין שלילת פצויי פיטורים מעובד, קובע סעיף 16 לחוק פצויי פיטורים, כדלקמן:
"לא יהיה עובד זכאי לפיצויים או יהיה זכאי לפיצויים חלקיים בלבד, הכל לפי הענין, אם פוטר בנסיבות, שעל פי הסכם קבוצי החל על המעסיק והעובד - ובאין הסכם כזה, על פי ההסכם הקבוצי החל על המספר הגדול ביותר של העובדים באותו ענף - מצדיקות פיטורים ללא פיצויים או בפיצויים חלקיים בלבד".
סעיף 10(2) לחוק הודעה מוקדמת קובע כי חובת מתן הודעה מוקדמת או תמורת הודעה מוקדמת לא תחול "על מעסיק, בנסיבות שבהן העובד שפוטר אינו זכאי לפיצויים, על פי הוראות סעיפים 16 או 17 לחוק פצויי פיטורים, או על פי החלטת בית דין למשמעת אשר הורה על פיטורים בלא פיצויים מכוח הוראות חיקוק הקובע שיפוט משמעתי".
אף אחד מהצדדים לא טען לתחולתו של הסכם קבוצי ספציפי בעניינינו.
לאור האמור, עבירה של "עזיבת מקום העבודה בזמן העבודה בלי רשות או בלי סיבה סבירה", כמו גם עבירה של העדרות מעבודה "בלי רשות ובלי סיבה סבירה", אינן מוגדרות בתקנון העבודה, אליו הפניתה הנתבעת, כעבירות של "הפרת משמעת באופן חמור". יתירה מכך, העונש הצפוי ביחס לעבירות אלה בהתאם לתקנון העבודה אינו עונש של פיטורים ואינו עונש של שלילת פצויי פיטורים או שלילת הודעה מוקדמת.
הנתבעת צירפה לתצהירו של מר יאן[footnoteRef:53] מיסמך המעיד על הפרשות שהנתבעת ביצעה, לכאורה, לקופת פיצויים על שם התובע[footnoteRef:54].
בנסיבות העניין, לא ניתן לדעת מה היה דיווחו של התובע למוסד לביטוח לאומי ומה היה הגורם לכך שהמוסד לביטוח לאומי החליט כי התובע הפסיק את עבודתו מרצון.
...
סוף דבר
על יסוד כל האמור לעיל, אנו מורים כי הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 ימים מיום המצאת פסק
הדין לידיה, את הסכומים הבאים:
השבת הודעת מוקדמת שקוזזה שלא כדין בסכום של 2,520 ₪.
התביעות לתשלום פיצוי בגין פיטורים של לא כדין, פיצוי בגין אי מסירת מכתב פיטורים, הודעה
מוקדמת וכן טענת הקיזוז - נדחות.
הנתבעת תשלם את הוצאות התובע בסכום של 3,000 ₪ בתוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין
לידיה.