המערער הגיש אף הוא הצעה למכרז וחתם על ההבהרה האמורה, הגם שעשה כן "תחת מחאה".
בתום תקופת השמוש דרשה המשיבה מהמערער את החזרת המקרקעין, ולאחר דין ודברים והליכים נוספים (שיוזכרו להלן), החזיר המערער את המקרקעין למשיבה בשנת 2008, כשהוא משאיר בהם את הצנרת.
ביום 17.2.08, היתקיים דיון בעירעור, והקיבוצים קיבלו את המלצת בית המשפט לחזור בהם מהערעור, כדלקמן: "אנו מקבלים את המלצת ביהמ"ש וחוזרים בנו מהערעור. אנו מבקשים לגמור את הגידול בקבוץ עינת שמסתיים עד 30.4.08 ועוזבים את השטח כפי שהוא. כמובן שאיננו מוותרים על תביעת שיפוי ופיצויים. לגבי קבוץ בארות יצחק - אנחנו מבקשים השהיית הפינוי עד ליום 31.10.08".
ב"כ המשיבה הסכים לכך, ולפיכך נדחה העירעור תוך מתן תוקף להסכמת הצדדים להצעת בית המשפט.
...
דיון והכרעה
השאלה המרכזית בערעור זה, שהונחה גם לפתחו של בית משפט קמא, היא האם השטח הצפוני נמסר לידי המערער באותם תנאים המפורטים בחוזים הכתובים, שלפיהם נמסר לו השטח הדרומי, או שמא חלים על השטח הצפוני תנאים אחרים, שלא הועלו על הכתב? במלים אחרות: האם החוזים הכתובים חלים לא רק על השטח הדרומי אלא גם על השטח הצפוני? וביתר דיוק האם התנאי בחוזים אלו, שלפיו בעת שיחזיר המערער את השטח הדרומי למשיבה הוא יחזיר אותם על הצנרת וההשקעות האחרות שלו בהם, ובלי שתהיה לו זכות לפיצוי עקב כך, חל גם השטח הצפוני?
הגם שבית משפט קמא לא קיבל את טענת המשיבה בדבר מעשה בית דין, מצא בית המשפט לקבל את טענת המשיבה להשתק שיפוטי של טענת המערער כי יש להבחין בין השטח הצפוני לשטח הדרומי, לעניין התנאים המוסכמים החלים עליהם, וכי החוזים הכתובים לא חלו אלא על השטח הדרומי.
אשר לסוגיית מעשה בית דין: מקובלת עלינו טענת המשיבה כי החלטת הביניים לא סתמה את הגולל על טענתה בדבר מעשה בית דין, שכן בהחלטה זו קבע בית משפט קמא במפורש: "אני משאירה בצריך עיון את הטענה בדבר מניעות לכאורה לתבוע פיצוי כספי מכוח ההסכם להליך העיקרי. זאת - מאחר וענין זה, לכאורה, מצריך שמיעת טענות ו/או הבאת ראיות, מבלי כמובן להרהר/לערער אחר פסיקת בית המשפט בהליך המרצת הפתיחה" (החלטת הביניים, עמ' 5, ש' 17-15).
לא מצאנו עילה להתערב בקביעה שבפסק הדין כי "[אין] לקבוע אך ורק מעצם ניסוח דבריו [של ב"כ הקיבוצים בפרוטוקול מיום 17.2.08] כי ההתייחסות לתביעה אפשרית הייתה אך ורק ביחס לקיבוץ עינת ולא ביחס ל[מערער] ולא ניתן לקבוע מסמרות רק לנוכח דבריו לפרוטוקול" (ס' 107 בפסק הדין).
לפיכך אנו דוחים את הערעור.