הסך הכולל אשר עתרו התובעים בכתב התביעה לפצוי כספי בגין ליקויי הבנייה ברכוש המשותף בבניין עומד על 1,108,300 ₪.
הנתבעים צרפו חוות דעת מומחה מטעמם של המהנדס מר רפי גיל, ממנה עלה, כי ליקויים שונים שנטענו על-ידי התובעים כלל לא קיימים, חלק מהליקויים תוקנו, חלק מהליקויים אינן מהוים ליקויים, חלק מהליקויים אינם באחריות הנתבעים, וחלקם נובעים משינויים ו/או עבודות שבוצעו על-ידי מי מהתובעים או דיירי הבניין.
כמו-כן, בת"א (מחוזי מרכז) 42023-03-13 נציגות הבית המשותף ברח' הבד 6 בהוד השרון ואח' נ' קאלש מרדכי נכסים ובנין (94) בע"מ ואח', (פורסם בנבו) (19.3.19)),בסעיף 180 בעמוד 43, נקבע בעיניין זה:
"פיצוי בגין עוגמת נפש הוא פיצוי אינדיבידואלי הנתבע בגין נזקים אישיים. נציגות הבית המשותף, היא גוף המייצג יחידים וברור כי אין לפסוק לזכותה פצויי עוגמת נפש. לפיכך, יש לבחון את הדרישה לפצוי בגין נזק בלתי ממוני רק ביחס ליחידי התובעים."
יתרה מכך, על-פי הפסיקה ישנם מספר שיקולים שעל בית-המשפט לצורך קביעת פיצוי בגין עוגמת נפש:
"בקביעת גובה הפצוי עבור עוגמת נפש שנגרמה בגין ליקויי בנייה יש להביא במכלול השיקולים, בין היתר, את ייעודו של הנכס (מבנה מגורים, מבנה עסקי או אחר); את טיב הליקויים; מידת חומרתם; מידת השפעתם על שגרת חיי המשתמשים בנכס; היתנהלות הצדדים עובר להליך המשפטי ובמהלכו; ועלות תיקון הליקויים (ראו: עניין סגל, פסקה 16; אביחי נ' ורדי דיני מכר דירות – ליקויי בניה והבטחת זכויות הרוכשים (2001) 421). אשר לשיקול האחרון – עלות תיקון הליקויים – נפסק כי אין לידרוש בהכרח תאימות בין עלות תיקון הליקוי לבין הפצוי שיש לפסוק בשל עוגמת הנפש שנגרמה כתוצאה מאותו ליקוי, שכן לעיתים עלות תקונו של ליקוי מסוים אינה משקפת את עוגמת הנפש שנגרמה בעטיו (ראו עניין סגל, שם; ע"א 611/89 דרוקר זכריה חברה קבלנית לעבודות אזרחיות ופיתוח בע"מ נ' נחמיאס, פ"ד מו(2) 60, 65 (1992) (להלן: עניין דרוקר). עם זאת, על הפצוי בגין עוגמת נפש לעמוד במבחן של סבירות (עניין סגל, שם)."
(ראו: ע"א 6540/05 סולל בונה בע"מ ואח' נ' אברמוביץ ואח' [פורסם בנבו] (1.12.2008) עמוד 16)).
...
סוף דבר
אשר על-כן, ולאור כל הנימוקים לעיל, התביעה מתקבלת בחלקה.
הודעות צדדי ג' שהגישו הנתבעים נדחות במלואן.
הודעת צד ד' שהגישה עיריית רמת השרון נדחית במלואה, והודעת צדדי ד' שהגישו בני הזוג שפירא, נדחית במלואה.