מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצוי גבוה למעביד בשל טענות שווא

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

מכל מקום, טענותיה בעטיין התפטרה היו גם לגבי הפרשות סוציאליות שלא בוצעו.
אשר לתנאי השלישי – מתן התראה למעסיק – הגענו למסקנה כי מכתב ההתראה היה למראית עין בלבד, ונועד כולו על מנת להציג מצג שוא , כאשר בפועל לא הייתה בכוונת התובעת לשוב לעבודה בנתבעת והיא אף החלה לעבוד במקום אחר.
חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, תשס"א-2001 קובע את הפצוי שעל העובד לשלם למעסיקו, במידה והפר את חובתו לתת הודעה מוקדמת בהתאם לתקופה שנקבעה בחוק זה. לצד זה, נקבע בפסיקה כי המעסיק יכול לטעון לנזקים נוספים שנגרמו לו כתוצאה מאי מתן הודעה מוקדמת על ידי העובד כאשר עלה בידו להוכיח נזקים שנגרמו לו ואת הקשר הסיבתי בין נתוק יחסי העבודה לבין הנזק - "הפרת הסכם כשלעצמה, לא מזכה את הצד הנפגע כתוצאה מן ההפרה בפצוי, כל עוד לא הוכיח הצד הנפגע את נזקיו". אי לכך, "לא ניתן לפסוק ... פיצוי בדרך של אומדנא, וגם לא ניתן לקבוע שתשלום בגובה חודש הודעה מוקדמת הוא פיצוי מוסכם שאין צורך להוכיחו." (ע"ע 142/08 כרמלה שולמן - טעם וצבע קייטרינג (2002) בע"מ (8.7.2010); ע"ע 354/07 אחים אוזן - חברה לבנייה פיתוח וייזום בע"מ - ולי טקין ואח' (27.1.2010) הנתבעת לא הוכיחה קיומו של קשר סיבתי בין נסיבות סיום עבודתה של התובעת לבין הנזקים שנגרמו לה ואף לא הוכיחה את הנזקים עצמם.
...
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת כדלקמן: הפרשי שכר – בסך של 81,717 ₪.
התביעה שכנגד נדחית ברובה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לפיכך, ומשהיה על הנתבעת לבצע הפרשות לקופת הפנסיה קודם לכן, עותרת התובעת לחיוב הנתבעת בפצוי בגובה הפרישי תגמולי המעסיק, בגובה 6% שהיה על הנתבעת להפריש לאורך תקופת העסקתה.
עוד טענה הנתבעת בסיכומיה כי התובעת מציגה מצג שוא וכי טענותיה אינן אמת וכי האישורים הרפואיים הם חלק ממצג זה; כי היא קיבלה ייעוץ משפטי כיצד להראות שעזיבתה את העבודה היא פיטורים.
...
הנתבעת חזרה על טענותיה והכחישה זכאות התובעת להפרש ברכיב זה. משנקבע, כפי שפורט לעיל, כי מגיעים לתובעת הפרשי שכר, ולאור הסכום שנצבר בקרן ההשתלמות, מתקבלת התביעה ברכיב זה, ועל הנתבעת לשלם לתובעת סך של 2,326 ₪.
פיצוי זה מבטא את האופן החמור בו בחרה הנתבעת לסיים את העסקת התובעת שכל רצונה היה להעלות טענות לגיטימיות בדבר תשלומים שחשבה (ואף צדקה) כי מגיעים לה. לסיכום: על הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים הבאים: הפרשי שכר 57,435 ₪ אי מתן הודעה לעובד 5,000 ₪ השלמה לפיצויי פיטורים 12,673 ₪ פיצויי הלנת פיצויים 7,500 ₪ הודעה מוקדמת 4,881 ₪ הפרש הפקדות לקופת גמל לקצבה 6,051 ₪ הפרשי קרן השתלמות 2,326 ₪.
הפרש דמי הבראה 12,655 ₪ החזר הוצאות נסיעה 5,464 ₪ פיצוי ממוני ולא-ממוני 48,000 ₪ בנוסף תשלם הנתבעת לתובעת סך 15,000 ₪ בגין הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד. כל הסכומים ישולמו תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן ישאו הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בכתבי הטענות שהגיש טען העובד כי לא גנב דבר מן המעסיק ולא מעל באמונו, וכי טענות שוא אלה נועדו לאפשר למעסיק להיתחמק מתשלום זכויותיו הסוציאליות שלא שולמו במשך שנים רבות.
החלטת בית הדין האיזורי לפיה על העובד לפצות את המעסיק בגין ההפסדים שנגרמו לו לטענתו עקב עזיבתו הפתאומית את העבודה אינה יכולה לעמוד.
בהיבט המשפטי, תרופתו של עובד או מעסיק בגין סיום יחסי עבודה באופן פיתאומי תהיה, ככלל, על פי חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, התשס"א-2001 (להלן – חוק הודעה מוקדמת) ולא בגובה הנזקים שנגרמו לאחד הצדדים כתוצאה מכך (ע"ע (ארצי) 354/07 ‏אחים אוזן - חברה לבנייה פיתוח וייזום בע"מ – טקין, פסקה 11 (27.1.2010); ע"ע (ארצי) 38449-06-11 דיגיטל וריפיקיישן טכנולוגיות 2007 בע"מ – פוטיחה, פסקה 22 (23.12.2012)).
...
סכום התביעה שכנגד עמד על 1,133,404 ש"ח. פסק דינו של בית הדין האזורי בית הדין האזורי, בפסק דין מפורט ומנומק בהרחבה, הגיע למסקנה כי המעסיק הוכיח את טענתו המרכזית לפיה העובד ביצע מעשי גניבה של טיח, באופן שיטתי ובמשך שנים רבות, ומכר אותו לגורמים פרטיים במהלך יום העבודה.
אכן, שכר היסוד המהווה חלק מ"השכר הכולל" אינו אמור להיות נמוך משכר המינימום, אך דין טענת העובד שהועלתה לראשונה בסיכומיו בערעור, לאחר לא פחות משלוש טענות שאינן מתיישבות עמה שהועלו בהליך, להידחות לנוכח שינוי החזית ועיתוי העלאתה.
אף דינן של טענות אלה המתמקדות בקביעות עובדתיות ובקביעות שבשיקול דעת הערכאה הדיונית להידחות.
סוף דבר – ערעור העובד על החיובים שהושתו עליו בתביעה העיקרית מתקבל בחלקו, כך שחיוביו לשלם למעסיק פיצוי בגין נזק ממוני של "גניבת הובלות" בסך 194,586 ₪ ופיצוי נוסף בגין אי מתן הודעה מוקדמת בסכומים של 27,000 ש"ח ושל 6,516 ש"ח – בטלים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

ביחס לטענה כי בוצעו צילומים בחדר המיון ואין אינדיקאציה לשבר, הרי שבמסמך רפואי מיום 23.4.17 נרשם: "הסתכלנו שוב על צלום הרנטגן שלאחר התאונה בחדר מיון והצילום לא כלל את אזור השבר." עולה, כי טענת הנתבעים באשר להיעדר קשר סיבתי בין השבר שאובחן ברגלה הימנית של התובעת לבין התאונה היא טענת שוא, הנסתרת במסמכים הרפואיים ונסתרת גם בחוות דעתו של המומחה הרפואי מטעם בית המשפט.
באין כל תקבול מן המעביד בחודשי אי הכושר, יש להוסיף לסכום האמור הפרשות סוציאליות בשיעור של 12.5% ובסך של 1,050 ₪.
בגין אלה היא עותרת לפצוי בגובה 7,000 ₪.
...
האם ביום 2.3.17 נחבלה בגופה התובעת, ילידת 1952 מפגיעתו של רכב נהוג על ידי הנתבע 1 (להלן: "הנתבע") ומבוטח על ידי הנתבעת 2? ככל שכן, מהו הנזק שנגרם לה כתוצאה מן הפגיעה? כפי שיובהר להלן, מסכת הראיות והעדויות מביאה למסקנה כי התובעת אכן נפגעה על ידי רכב נהוג על ידי הנתבע.
דיון והכרעה כאמור, לאחר שבחנתי את הראיות שהובאו לפניי, התרשמתי מן העדים ומן העדויות ושקלתי את מכלול הטענות, הגעתי לכלל מסקנה כי התאונה התרחשה בנסיבות ובאופן להם טוענת התובעת ועל כן, כי הנתבעים חבים בגין נזקיה.
התוצאה היא שהיה צורך במועד נוסף (שנדחה) על מנת להשלים שמיעתן של העדויות, על הכרוך בכך הן מבחינת זמנו של בית המשפט והן מבחינת זמנו של ב"כ התובעת.
זאת ועוד, חקירתה הנגדית של התובעת התארכה שלא לצורך תוך שימת דגש על נתונים שאינם מעלים או מורידים מבחינת המסקנה הסופית.
סוף דבר הנתבעים – באמצעות הנתבעת מס' 2 – ישלמו לתובעת סך של 37,450 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד בסך כולל של 5,696 ₪ ואגרת משפט כפי ששולמה בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה וכן יישאו בהוצאות התובעת בשל אופן ניהול ההליך על ידיהם בסך של 5,000 ש"ח. הנתבעים יישאו גם בהוצאות העד מטעמם, כפי שנפסקו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מדובר בהתנהלות בלתי מקובלת שיש בה הצגת מצג שוא ומעיבה על מהימנות התובע ביחס לגירסתו בנוגע לכל רכיבי התביעה.
בהעדר אפשרות הסכום ישולם לידי התובע כפצוי בגובה ההפרשות שלא הועברו (דב"ע שן/3-66 שקריאת נאצר-צבי רחמים פד"ע כב' 13).
נעיר, כי נוכח טענת התובע לפיה רשומי השעות בתלושים אינם משקפים את שעות העבודה הנכונות (סעיף 39 לתצהיר), לא מצאנו לפסוק לו גמול שעות נוספות לפי הנתונים בתלושים אלה.
השלמת הפרשות בגין רכיב תגמולי מעסיק בסך 1,404 ₪, ובגין רכיב פיצויים בסך 1,942 ש"ח. השלמת הפרשות בגין חלק עובד בתגמולים בסך 1,288 ₪.
...
אשר לטענת התובע כאילו יש במכתב ההמלצה מטעם הנתבעת (מיום 10.7.19) כדי לכרסם בגרסת הנתבעת לגבי חובות - מצאנו, כי ספק רב אם מדובר במכתב המלצה, שנמסר על ידי אבי לתובע, וזאת נוכח עדות אבי בעניין (פרו' עמ' 33 – 34).
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים : גמול שעות נוספות בסך 13,088 ₪.
התובע ישלם לנתבעת את הסכומים הבאים: סך 20,700 ₪ בגין החזר עבור רכיב נסיעות בתלוש השכר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו