מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצוי בלשון הרע עיקולים שלא כדין בגין חובות ארנונה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

נראה כי עוולה זו הולמת יותר את הנזק שניגרם בענייננו לפצוי בגין הפרת זכות הקניין בדרך של עיקול שהוטל שלא כדין מאשר העוולות הנוספות שנטענה הפרתן, ובראשן עוולת לשון הרע, הנראית מאולצת בנסיבות העניין.
ת"א (שלום ק"ג) 21312-09-14‏ ‏אריה ארז בנין תשתית וגינון בע"מ נ' מועצה מקומית מיתר (25.8.2017) נקבע פיצוי בסך 45,000 ש"ח בשל הטלת עיקול שלא כדין בגין חובות ארנונה נטענים.
...
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בגין הטלת עיקול שלא כדין 20,000 ש"ח. הנתבעת התנהלה באופן אשר האריך את המשפט שלא לצורך בכך שהוסיפה וטענה כי לא נעשו כל עוולות על פי פקודת הנזיקין מקום שברור היה שנעשו עוולות כאלה נוכח החיוב הרטרואקטיבי שלא נבדק וחילופי המחזיקים שנעשו על יסוד הצהרת הקבלן שלא היה מחזיק.
הנתבעת תשלם לתובע שכר טרחת עו"ד לפי כפל הקבוע בכללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי המומלץ) לתביעת נזיקין, בתוספת שתי ישיבות נוספות, בסך 10,028 ש"ח .
לפיכך תשלם הנתבעת החזר אגרה באופן יחסי בין הסכום הנתבע לסכום הנפסק כאשר בגדר הסכום הנפסק חושבו גם הסכומים שהחזירה הנתבעת במהלך ההליך, סך הכל החזר אגרה בשיעור 17.5% ובסך של 1,544 ש"ח. הנתבעת תעביר את הסכומים לתובע בתוך 60 ימים, ומאותו יום יצברו הסכומים הצמדה וריבית על־פי חוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עניינה בטענת התובע כי הערייה הטילה על חשבונו עיקול שלא כדין בשל חוב ארנונה.
הטלת עיקול שלא כדין מהוה פירסום לשון הרע, כהגדרתו בחוק, ומקימה לו זכות לפצוי סטאטוטורי, ללא הוכחת נזק, בסך של 75,000 ש"ח. עיקר טענות הערייה: התובע לא צירף לתביעתו את בקשתו לשינוי סיווג הנכס ולקבלת שישה חודשי פטור מתשלום ארנונה, אותה הגיש לטענתו בחודש נובמבר 2017, שכן בקשה שכזו לא הוגשה ואינה נימצאת אצלה.
לשון הרע, פיצוי ללא הוכחת נזק ושיעור הפצוי: הטלת עיקול על חשבון בנק עשויה להוות פירסום לשון הרע, שכן העיקול מציג את בעל החשבון כמי שאנו פורע את חובותיו והדבר עלול לבזותו או לפגוע במשלח ידו.
...
סיכומו של דבר - לאור האמור לעיל, מצאתי לקבוע כי העיקול שהטילה העירייה על חשבון הבנק של התובע נעשה שלא כדין.
לאחר ששקלתי כל אלו, אני סבור כי נסיבותיו של מקרה זה מצדיקות פיצוי ברף הנמוך.
לפיכך מצאתי לקבוע כי התובע זכאי לפיצוי בסך של 4,000 ש"ח. סוף דבר: התביעה מתקבלת באופן חלקי ביותר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

לפניי תובענה לפצוי בגין פירסום לשון הרע, בשל עיקולים שהטילה הנתבעת, המועצה המקומית יבנאל, על חשבונות הבנק של התובעת 1, חברת פאי לישראל בע"מ, לטענת התובעים, שלא כדין.
לבסוף טוענת הנתבעת כי בעיניינו לא מתקיימות יסודות עוולת לשון הרע שכן נקיטת הליכי גביית חוב ארנונה חלוט אינה מהוה לשון הרע אם כי פעולה של רשות שלטונית במסגרת הסמכויות שהוקנו לה על פי החוק ולחלופין טוענת הנתבעת להגנות המצויות בחוק של פירסום מותר, אמת בפירסום והגנת תום לב. טענתה המקדמית של הנתבעת להעדר יריבות עם התובע 2 הנתבעת טוענת כאמור להעדר יריבות בינה לבין התובע 2, אבישי, ועותרת למחיקתו מכתב התביעה שעה שהעיקולים הוטלו על חשבון התובעת 1 בלבד.
לאור האמור לעיל ולאחר שלא הוכח בפניי כי פאי החזיקה בנכס נשוא העיקול וכן לא הוכח כי פאי חייבת לנתבעת בגין חוב ארנונה, מסקנתי הנה כי הנתבעת רשמה בטעות את מספר הח.פ של פאי לצד שמה של דקל בגין חוב הארנונה על הנכס דבר אשר הביא לרישום עיקולים שלא כדין על חשבונותיה של פאי.
ההלכה הפסוקה הכירה בכך שהטלת עיקולים שלא כדין על חשבונות בנק יכולה להוות פירסום לשון הרע גם כשמדובר בעיקול בסכום נמוך, שכן עיקול מציג אדם כמי שאינו משלם את חובותיו, באופן שהצריך נקיטה בסעד שכזה.
...
לבסוף טוענת הנתבעת כי דין תביעתו של אבישי להידחות בשל טענתה להעדר יריבות שכן הנתבעת מעולם לא טענה לחוב של אבישי ולא הטילה כספים על חשבונותיו ועל כן אין יריבות משפטית ולפיכך דין אבישי, לטענתה, להמחק מכתב התביעה כתובע.
לסיכום, הנתבעת פרסמה לשון הרע על התובע, ולא נמצא בפיה כל הגנה על פי חוק איסור לשון הרע, שעשויה הייתה להצדיק את הפרסום הפוגע.
לאור האמור, לאחר שבחנתי את כלל נסיבות העניין, לכאן ולכאן, סבורני כי ראוי להטיל על הנתבעת פיצוי כספי בסך 30,000 ₪.
סוף דבר מכל המקובץ, אני מקבלת את התביעה ומורה לנתבעת לשלם לתובעת 1 פיצוי בסך של 30,000 ₪, בשל פרסום לשון הרע בהתאם לסעיף 7א(ב) לחוק איסור לשון הרע, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כדין מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

בסכום של 50,000 ש"ח. לטענת התובעים, הנתבעת הטילה על חשבונות הבנק שלהם עיקול שלא כדין בשל חוב ארנונה, עיקול המהוה לשון הרע כהגדרתו בחוק.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובסיכומיהם וכן בעדויות העדים שהעידו בפניי, הגעתי למסקנה כי הנתבעת לא הרימה את נטל ההוכחה ולא הוכיחה כי המציאה לתובעים את דרישת התשלום בטרם הוטלו העיקולים ומשכך נפל פגם בהטלת העיקולים על ידי ידה ולפיכך העיקולים הוטלו שלא כדין ויש לראות בהטלתם משום לשון הרע המזכה את התובעים בפצוי.
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובסיכומיהם וכן בעדויות העדים שהעידו בפניי, הגעתי למסקנה כי הנתבעת לא הרימה את נטל ההוכחה ולא הוכיחה כי המציאה לתובעים את דרישת התשלום בטרם הוטלו העיקולים ומשכך נפל פגם בהטלת העיקולים על ידי ידה ולפיכך העיקולים הוטלו שלא כדין ויש לראות בהטלתם משום לשון הרע המזכה את התובעים בפיצוי.
בנסיבות העניין, ולאור כל האמור לעיל אני פוסקת לתובעים פיצוי בסך 3,000 ₪.
סוף דבר: אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעים סכום של 3,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

העיקולים הוטלו כדין בגין חובות ארנונה בגין הנכס נשוא התביעה, וניתן היה להמשיכם למרות פטירת הורי התובעים.
מעבר לכל האמור, אני סבור כי גם לו הוכח שהעיקולים כולם הוטלו שלא כדין, הרי שהתובעים עדיין אינם זכאים לפצוי בגין לשון הרע.
לגופו של עניין, בסעיפים 13-15 לפסק הדין שניתן בתא"מ (י-ם) 67818-09-16‏ חביב בן-נון נ' מדינת ישראל [פורסם ב'נבו'] נקבע ע"י כב' השופטת מרים ליפשיץ-פריבס כדלקמן: "13. הטלת עיקול שלא כדין בחשבון בנק, מהוה לשון הרע בהתאם לסעיף 1 (1) ו - (2) לחוק הואיל ויש בו כדי ללמד ולהעיד על אי כיבוד התחייבות כספיות ואי תשלום חוב ע"י החייב - בעל החשבון, כמתחייב על פי הדין. בכך, יש משום פגיעה בשמו הטוב וביושרו בעיני אחרים הנחשפים לצוו העיקול. מה גם, שהעיקול עשוי להעיד על מצב כלכלי דחוק או על היותו נזקק ויכול שישים אותו ללעג חלילה בפני אחרים (ע"א (מחוזי ירושלים) 45661/12/10 עו"ד רזיאל גסלר נ' עירית ירושלים [פורסם בנבו] (24/0311), ע"א (מחוזי ירושלים) 33073/07/12 עירית ירושלים נ' שגב [פורסם בנבו] (6/01/13), ת.א 22407/08 רונית הרפז זיו נ' בטוח לאומי רמת גן [פורסם בנבו] (07/10/09); ת.א. 17615/03/10 אסתר גידניאן נ' עירית תל אביב- יפו [פורסם בנבו] (24/04/11); ת.א. 33687/03/12 איאד עזאיזה נ' חברת פרטנר תיקשורת בע"מ [פורסם בנבו] (23/04/14); ת.א.25746/07 אחימן שמואל נ' המרכז לגביית קנסות [פורסם בנבו] (18/01/09).
...
מדובר, בסופו של דבר, בעניין טכני, שניתן היה לתקנו בנקל, כפי שאכן נעשה.
ממילא, אין בידי לקבל את עדות הרוכש מר פוגל, לפיה ההתנצלות של התובע גרמה לחוסר אמון מוגבר.
לאור כל האמור אני דוחה את כל התביעות שאוחדו במסגרת הליך זה. כל אחד משלושת התובעים ישלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 1,500 ₪, כך שסכום ההוצאות יסתכם ב-4,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו