מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצוי בגין עוגמת נפש עקב העסקה פוגענית

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני בית הדין תביעת התובעת לתשלום פיצוי בגין אי מתן הודעה על תנאי העסקה, פיצוי בגין תלושי שכר שאינם מפורטים כדין, תשלום הפרשות לפנסיה, פצויי פיטורים, פיצוי בשל עוגמת נפש ובשל העסקה פוגענית, דמי ביגוד, משכורת 13, הפרישי שכר ושעות נוספות, בסכום כולל של 196,771.36 ₪.
...
הנתבעים טענו כי נחתם עם התובעת הסכם העסקה, התובעת התפטרה בשל נסיבותיה שלה וללא קשר לטענות בדבר הרעת תנאים, שכרה ותנאי עבודתה שולמו כדין, התובעת זכתה ליחס הוגן ומכבד, קיבלה ביגוד, ודין התביעה להידחות.
התביעה נדחית בגין הרכיבים הבאים: פיצוי בגין עוגמת נפש בשל העסקה פוגענית, דמי ביגוד, והפרשי שכר חודשיים.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים, בגין הרכיבים כדלקמן: משכורת 13 בסך 14,589 ₪.
הנתבעת תשלם שכ"ט ב"כ התובעת בסך 8,500 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאור כלל האמור מצאנו לקבוע כי התובע זכאי להפרשי שכר הנתבעים על ידו עבור החודשים 8-10/2017 בסך 4,433 ₪ העסקה פוגענית לטענת התובע הוא סבל מיחס מחפיר, קללות והשפלות מצד הנתבע 2 ועל כן דורש פיצוי בסך 80,000 ₪ בגין עגמת נפש בשל העסקה פוגענית.
...
לאחר שקילת הראיות שלפנינו הגענו לכלל מסקנה שלא הונחה תשתית עובדתית מספקת להרמת מסך ולחיוב הנתבע 2 בחובות החברה, משכך טענות התובע לעניין זה נדחות.
סוף דבר הנתבעת 1 תשלם לתובע תוך 30 יום מיום שיומצא לה פסק הדין את הסכומים הבאים בצירוף הפרשי ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל: בגין הפרשי שכר עבודה סך של 4,433 ₪.
בנוסף, תשלם הנתבעת 1 לתובע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 3,000 ₪ ניתנה היום, ז' חשוון תשפ"ב, (13 אוקטובר 2021), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי הקדים וציין כי "כל אחת מהגרסות שהניחו בפנינו הצדדים – גרסאות שונות בתכלית - לא הייתה ברורה דיה או קוהרנטית עד תומה ומצאנו כשלים ו'חורים', הן בזו והן בזו. בסופו של דבר היה עלינו לקבוע האם פוטרה התובעת שלא כדין על רקע מכלול נסיבות סיום העסקתה, כפי שהוכחו בפנינו והאם היא זכאית לפצוי בשל האופן בו הסתיימה העסקתה" (סעיף 23 לפסק הדין).
עם זאת שוכנענו כי התובעת ויתרה על שימוע כיוון שאף היא באותה נקודת זמן רצתה לסיים את העסקתה ועל כן למרות קיומם של פגמים טכניים באופן פיטוריה - שכן מכתב השימוע לא כלל את הסיבה האמיתית לפיטורים - בסופו של יום, לא מצאנו כי מדובר בפיטורים שאינם כדין.
משכך, העירעור כנגד אי פסיקת פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, לרבות אי פסיקת פיצוי בגין עוגמת הנפש – נדחה.
העסקה פוגענית בית הדין האיזורי ציין כי מן העדויות עולה שהמשיב 1 הנו איש לא קל "אך לא מצאנו ולא הובאה בפנינו ראשית ראיה אודות היתנכלות תעסוקתית או היתעמרות בתובעת, כמפורט בפסיקה שהובאה לעיל". בהמשך נדחתה טענה זו על בסיס ראייתי.
...
אשר להוצאות בבית הדין האזורי – לא מצאנו מקום להתערב בהחלטת בית הדין אשר לפי שיקול דעתו לא מצא לנכון לפסוק לזכות המערערת הוצאות משפט.
יובהר ולו לשלמות התמונה כי הסכמת המשיבים לאיסור פרסום שמה של המערערת אין די בה כשלעצמה כדי להיעתר לבקשה, שהרי עקרון פומביות הדיון אינו נתון להסכמת הצדדים וגלומים בו אינטרסים החורגים מעניינם של הצדדים, כגון זכות הציבור לדעת וההיבטים המוסדיים של עקרון פומביות הדיון.
סוף דבר משרוב ערעורה של המערערת נדחה, מצאנו לחייבה לשלם למשיבים הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד, זאת נוכח הפער בין היקף הערעור לסכומים שנפסקו לזכותה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בגין עגמת הנפש בשל העסקה פוגענית עתרה התובעת לפצוי בסך 100,000 ₪.
...
בהתאם למפורט לעיל, תשלם הנתבעת לתובעת סך 28,624 ₪ כפיצוי על הנזק הממוני שנגרם לה, וכן סך 20,000 ₪ כפיצוי על נזק לא ממוני.
התביעה לפיצויים בגין התעמרות בעבודה והעסקה פוגענית וכן לפיצויים בגין הרעה בתנאי העבודה – נדחית.
התביעה לתשלום הפרשי פיצויי פיטורים, דמי חגים וימי חופשה – נדחית.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

] התובעת בסיכומיה הפניתה לפסיקה שונה של בתי הדין האיזוריים המתייחסת בעיקר להתעמרות, כדלקמן: בעיניין נפתלי נפסק לעובד פיצוי בסך 80,000 ₪ בגין עגמת נפש בשל העסקה פוגענית אשר באה לידי ביטוי בין היתר בדרישות מוגזמות (כגון החלפת בגדים בתדירות גבוהה), נזיפות חוזרות ונישנות בעניינים שוליים, השתלחויות בעובדים והעלבתם.
...
נציין כי תביעת התובעת כוללת סעדים הצהרתיים למניעת פיטוריה אך מאחר ובסופו של דבר היא לא פוטרה והיא עובדת בנתבעת גם כיום, סעדים אלו התייתרו ונותר להכריע בסעד הכספי בלבד.
] מכל מקום, כשלקחנו בחשבון את כל המדדים המפורטים לעיל, אנו סבורים שיש לפסוק לתובעת פיצוי בסך 40,000 ₪ וכי פיצוי זה הוא סביר והולם את מחדלי הנתבעת במקרה זה. סעדים וטענות שאיננו דנים בהם כפי שפירטנו לעיל, התובעת לא תיקנה תביעתה לאחר סיום ההליך הזמני ולכן כפי שהבהרנו אינספור פעמים לתובעת, אנו דנים במסגרת פסק הדין רק בסעדים העולים מכתב התביעה.
בנסיבות אלה, אנו סבורים שיש מקום לפסוק הוצאות נמוכות יחסית בתיק, ואנו קובעים כי על הנתבעת לשלם הוצאותיה של התובעת בסך 3,000 ₪.
סוף דבר מכל המפורט לעיל, אנו קובעים כי הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך 40,000 ₪ והוצאות משפט בסך 3,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו