מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצוי בגין עוגמת נפש במקום עבודה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כידוע הבסיס למתן פיצוי בגין עוגמת נפש, סבל ואי נוחות מקורו בסעיף 13 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970, הקובע: "גרמה הפרת החוזה נזק שאינו נזק ממון, רשאי בית המשפט לפסוק פיצויים בעד נזק זה בשיעור שייראה לו בנסיבות הענין". עיכוב החזרה לארץ, העדרות בלתי מתוכננת ממקום העבודה למשך ארבעה ימים, צורך בלתי מתוכנן לאתר מקומות לינה בעיר זרה, אכן יש בהם, כדי לגרום לעגמת נפש מרובה ועל כן פסקתי כאמור לעיל.
...
באשר לנזקים הנטענים סבורני שהנזקים הנטענים של התובעת הינם סבירים בנסיבות המקרה: באשר לטענה בדבר פיצוי ל- 3,000 ש"ח בגין עלות שהייה במלון, נסיעות וטלפונים בעיר לאס וגאס, סבורני שמדובר בפיצוי הולם שכן מדובר בפיצוי שהוא נמוך מ-1,000 ₪ ליום, כולל הוצאות הלינה.
אני מקבל את טענתה של התובעת לפיה התארחה במלון בעיר.
הודעת צד ג' כנגד בריטיש איירוויס דינה להידחות ומונה טורס תישא בהוצאות בריטיש איירוויס בסך של 2,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פיצוי בגין עוגמת נפש התובעת טענה שסבלה מהתעמרות במקום העבודה ונגרמה לה עוגמת נפש בגינה היא זכאית לפצוי.
...
התביעה ברכיב זה נדחית.
סיכום התביעה נדחית ברובה.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: פיצוי בגין פגמים בתלושי השכר בסך 5,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע תבע פדיון חופשה שנתית בגין 10 שנות עבודתו האחרונות וכן תבע פיצוי בגין הפרת חובה חקוקה ופצוי בגין הפרת חובת תום הלב ובגין עגמת נפש והתעמרות במקום העבודה.
...
לאור האמור לעיל, התביעה ברכיב זה, נדחית.
לאור האמור לעיל, אני מחייב את התובע בהשתתפות בהוצאותיה של הנתבעת בסך 35,000 ₪, והנתבעת רשאית לקזז זכום זה מהסכום שנפסק לחובתה.
אחרית דבר הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך של 135,000 ₪ בתוך 30 יום מהיום בגין פגם מהותי בהליך השימוע ורשאית היא לקזז מסכום זה את סכום ההוצאות שפסקתי לזכותה בסך 35,000 ₪.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2024 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בהתאם לקביעתו העובדתית של בית הדין האיזורי המשיבה "פוטרה ביום 15.1.2021 על רקע מצבה הרפואי ומשעה שלא המציאה לנתבעת אישור מרופא תעסוקתי בדבר מסוגלותה או אי מסוגלותה לחזור לעבודה לרבות המיגבלות הרפואיות החלות על העסקתה. הנתבעת לא ידעה על הריונה של התובעת במועד קבלת החלטת הפיטורים ודבר ההריון נודע לה לראשונה בסוף חודש ינואר או תחילת פברואר 2021 לאחר הביקור של התובעת במקום העבודה וגילוי ההריון לעפאף" (פסקה 35 לפסק הדין).
פסק דינו של בית הדין האיזורי העובדת הגישה תביעה לחייב החברה בתשלום פיצויים בסך 297,202 ₪ כדלקמן: פיטורין שלא כדין ומשיקולים זרים מכוח חוק עבודת נשים, התשי"ד-1954 (להלן: חוק עבודת נשים) בסך 50,000 ₪; הפסד שכר וזכויות סוציאליות בתקופה המוגנת, הפסד דמי לידה, פיצוי בגין עוגמת נפש ופיצויים עונשיים בסך 142,902 ₪; פיצוי בגין הפרת חוק שויון הזדמויות בעבודה, התשמ"ח-1988 (להלן: חוק שויון הזדמנויות בעבודה) בסך 60,000 ₪; פיצוי בגין אי עריכת ביטוח מחלה בסך 37,730 ₪; השלמת פצויי פיטורין בסך 1,570 ₪; ופצוי בגין אי מתן הודעה לעובד בסך 5,000 ₪.
...
שנית, נטען כי טענת המערער בדבר הקביעה השגויה לפיה החברה לא ערכה לעובדת שימוע טרם פיטורין אינה מנומקת, ועל כן דינה להידחות.
עם זאת, אין בידי לקבוע כי סיכויי הערעור כשלעצמם גבוהים במידה המצדיקה עיכוב ביצוע פסק הדין, ולכן אדרש לניתוח מאזן הנוחות.
נוכח כך, וביחד עם העובדה שהסכום הפסוק משמעותי, ולגביו קמה חזקה שאדם מן השורה יתקשה להשיבו – החלטתי לעכב את תשלום הסכום המעוכב בכפוף להפקדתו בקופת בית הדין (ראו בר"ע (ארצי) 28500-09-22‏  ידע-קול בע"מ - דוד חן‏ (18.10.22), סעיף 14 וההפניות שם) עד ליום 12.5.2024, כשבקביעת מועד זה נתתי משקל לפגרת הפסח הצפויה.
סוף דבר – דין הבקשה להתקבל בחלקה כאמור בסעיף 26 לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו