מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצוי בגין נשיכת כלב: אחריות בעלים לנשיכת כלבו

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

מונחת לפניי תביעה לחייב את הנתבע בפיצויים בגין נזק ממוני ושאינו ממוני עקב תקיפה של הכלב שבבעלותו ונשיכת כלב התובעת.
וכך הוא קובע לאמור: "בתובענה בשל נזק לגוף שניגרם על ידי כלב, חייב בעליו של הכלב או מי שמחזיק בכלב דרך קבע (להלן - הבעלים) לפצות את הניזוק, ואין נפקא מינה אם היתה או לא היתה התרשלות מצידו של הבעלים". ללמדך, כי האחריות בעיניין נשיכת כלב היא אחריות מוחלטת.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ושמעתי את הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל בחלקה.
לא שוכנעתי כי הכלב של התובעת התגרה בכלב של הנתבע וטענתו של התובע כי הכלב של התובעת "בא לריב עם כל העולם", כלשונו, וניסה לנשוך אותו עצמו בבוקר אותו היום לא הוכחה.
אכן, שוכנעתי כי גם לתובעת אשם תורם בכך שהכלב הסתובב חופשי ביישוב בו ישנם כלבים נוספים המסתובבים חופשי והכלב אינו אלא חיה מועדת להיתקלות עם כלבים אחרים, גם אם אינה נכנסת בגדר חיה "מועדת" כשלעצמה, מבחינה רמת המסוכנות.
סך הכל ישלם הנתבע לתובעת סך של 3186 ₪ תוך 45 יום מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני תובענה לפצוי בגין ניזקי גוף, בשל נשיכת כלב, מכוח סעיף 41א' לפקודת הנזיקין (נוסח חדש).
לגירסת התובעת, ננשכה על ידי כלב בבעלות ו/או בהחזקת הנתבעים.
הקף האחריות כולל כל סוג היתנהגות שמקורו בכלב ואין צורך בקיומו של מגע פיזי, נשיכה של הכלב או פעולה תוקפנית שלו כלפי הניזוק.
...
לענין ההגנה הנטענת לענין סעיף 41ב', לא שוכנעתי כי בנה של התובעת התגרה בכלב ומכל מקום אין מחלוקת בין הצדדים כי התובעת, היא הניזוקה, לא התגרתה בכלב.
על כן הנני מקבלת את התביעה וקובעת כי נגרם לתובעת נזק גוף על ידי הכלב באירוע הנדון.
כמו כן הנני דוחה את הודעת צד ג'.
אשר לשומת הנזק, בהתחשב בפציעתה של התובעת באירוע נשוא התביעה, אשר חייב פניה לקבלת טיפול רפואי וכן הכאב והסבל אשר נגרמו לה, לרבות פחדה מכלבים ומנגד כאשר הנני משקללת את מידת הפגיעה אשר לא הייתה כרוכה באשפוז או בימי מחלה, הנני מחייבת את הנתבעים ביחד ולחוד ופוסקת לתובעת פיצוי כולל ללא הוכחת נזק בסך של 18,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2015 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובעת כתוצאה מנשיכת כלב.
דיון והכרעה האחריות בגין ניזקי גוף שנגרמו על ידי כלב קבועה בסעיף 41 א' לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] אשר קובע: "41א. בתובענה בשל נזק לגוף שניגרם על ידי כלב, חייב בעליו של הכלב או מי שמחזיק בכלב דרך קבע (להלן — הבעלים) לפצות את הניזוק, ואין נפקא מינה אם היתה או לא היתה התרשלות מצידו של הבעלים". מנוסח הסעיף עולה כי אחריותו של הבעלים היא אחריות קפידה ללא צורך בהוכחת התרשלות מצידו.
...
לנוכח כל האמור, יש לקבוע כי התובעת הוכיחה את גרסתה מעבר למאזן ההסתברויות.
בנסיבות אלה, בשים לב למכלול הדברים, אני מחליט לפסוק לתובעת פיצוי בסכום גלובלי של 8,000 ₪.
סוף דבר: אני מחייב את הנתבע 2 לשלם לתובעת סך של 8,000 ₪, וכן הוצאות משפט בסך של 1,200 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2015 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עוד מוסכם כי התובעת פנתה אל הנתבעת באותו יום, ולאחר מספר ימים בהזמנת התובעת הגיעו הנתבעת ובעלה לבית התובעת, היתעניינו בשלומה, הביאו לה שוקולד והציעו לה פיצוי כספי בעלות הטיפול לכלבה נינה לפי קבלה שהציגה התובעת, ועוד סכום עבור הוצאות התובעת.
אין שאלה של רשלנות תורמת, באשר החוק קובע כי אחריות בעל כלב הנה אחריות קפידה.
אני דוחה את התביעה לפצוי התובעת בגין הנשיכה או השריטה ברגלה בשל אי הרמת נטל ההוכחה כי כלבת הנתבעת היא שנשכה את התובעת או הפילה אותה (ראו מקרה דומה שנידון בת.ק. (תל-אביב-יפו) 7412-11-11 איגור ז'ולנה נ' אליהו תשובה ואח', 6.11.2012, מופיע בנבו).
...
אני קובעת כי לייקה, הכלבה של הנתבעת, נכנסה לשטח הפרטי של בית התובעת, ללא רצועה.
הסיכום הינו כי אני מקבלת את טענת התובעת לפיה הכלבה של הנתבעת נשכה את הכלבה שלה, ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת את הסך 1,000 ₪ בגין הטיפול בכלבה.
אני דוחה את התביעה לפיצוי התובעת בגין הנשיכה או השריטה ברגלה בשל אי הרמת נטל ההוכחה כי כלבת הנתבעת היא שנשכה את התובעת או הפילה אותה (ראו מקרה דומה שנדון בת.ק. (תל-אביב-יפו) 7412-11-11 איגור ז'ולנה נ' אליהו תשובה ואח', 6.11.2012, מופיע בנבו).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2007 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה לפיצוי בגין נזקי גוף שנגרמו עקב נשיכת כלב.
סעיף 41א לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], קובע כי: "בתובענה בשל נזק לגוף שנגרם על ידי כלב, חייב בעליו של הכלב או מי שמחזיק בכלב דרך קבע (להלן-הבעלים) לפצות את הניזוק, ואין נפקא מינה אם היתה או לא היתה התרשלות מצדו של הבעלים. " סעיף 41ב ממשיך וקובע כי: "בתובענה לפי סימן זה לא תהא הגנה לבעלים, אלא אם כן הנזק נגרם עקב אחד מאלה-(1) התגרות של הניזוק בכלב; (2) תקיפת הניזוק את הבעלים, את בן זוגו, הורו או ילדו; (3) הסגת גבול של הניזוק במקרקעין של הבעלים." 11.
כל עוד אין נעילה על אותו שער או אינטרקום או כיוצ"ב אמצעים המעידים על כך שאין לפתוח את השער ללא רשות הבעלים – הרי שפתיחת השער וכניסה אל תוך החצרים, מצד קרובת המשפחה של השכנה שמעוניינת לבקש אפשרות לבצע שיחת טלפון – אינה "שלא כדין". בהקשר זה אפנה לע"א 326/88, 350 עידו צימרמן, קטין נ' גבריאלוב דוד ואח', פ"ד מו (1) 353, שם נקבעה אחריותו של בעליו של כלב לגבי פגיעת הכלב בקטין, למרות שהוכח שהקטין כן היה "מסיג גבול" במובן מסוים, כיון שפתח את השער של המקרקעין הרלבאנטיים.
...
אני סבורה כי הוראות החוק לאחר התיקון נועדו להחמיר עם בעלי ומחזיקי הכלבים, ולהציב רף גבוה יותר של אחריות – ולכן, על דרך של "קל וחומר" יש לקבוע כי אף כאן קמה האחריות.
לפיכך, כיון שנדחית הטענה באשר להיות התובעת מסיגת גבול – נשמטת הגנתם האפשרית של הנתבעים.
לכן, ובשים לב לנכות הפלסטית שנותרה לתובעת, אני קובעת את סכום הפיצוי בראש נזק זה בסך של 35,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו