טענות הצדדים
לטענת התובע, כפי שפורטה בכתב התביעה, ביום 4.5.14 "נפגע קשות" בתאונת דרכים, כאשר ישב במשרדו בעריית יבנה "כשלפתע, שמע זעקות לעזרה, יצא לרחוב הנשר שביבנה והבחין בתינוק שנותר במושב הקידמי הסמוך למושב הנהג ברכב נעול... התובע שבר את השמשה האחורית של הרכב, טיפס דרך החלון השבור ובתוך כך עיקם את כתפו השמאלית".
עוד טוען התובע בכתב התביעה, כי "אין חולק כי הארוע מהוה תאונת דרכים, כהגדרתו של מונח זה בחוק הפלת"ד ואולם, בשל כך שלא עלה בידי התובע, גם לאחר מאמצים מרובים לקבל את פרטי הרכב הרי שעל הנתבעת האחריות והחבות המוחלטת לפצות את התובע בגין מלוא סכום הנזקים שנגרמו ושייגרמו לו בעתיד".
הנתבעת טוענת כי הארוע "אינו חוסה תחת ההגדרה של תאונת דרכים על פי החוק וכי הרכב, הנטען להיות מעורב, שימש 'זירה' בלבד לארוע".
מכל מקום, טוענת הנתבעת, ככל שייקבע כי התאונה היא תאונת דרכים כהגדרתה בחוק, על התובע לפנות למבטחת הרכב וכיוון שלא עשה כן, עליו להוכיח כי "לא ידע ולא יכול היה לדעת את פרטי הרכב הנטען להיות מעורב לרבות מבטחתו, וכי פעל ב'שקידה סבירה', ואף על פי כן לא עלה בידו לברר את זהותם".
הנתבעת טוענת גם כי נזקיו של התובע הם בגדר "נזק של מה בכך" שאינו מזכה בפצוי, גם אם ייקבע כי התאונה היא תאונת דרכים כהגדרתה בחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה – 1975 (להלן: "החוק") וגם אם ייקבע כי התובע עמד בחובת השקידה הסבירה המוטלת עליו.
לטענת התובע, פעולותיו הן בגדר שימוש ברכב, או משום כניסתו אליו או משום שבקש להוציא ממנו את התינוק.
בעיניין פדידה, ביקש המערער ליטול מצית מתא הנהג של המשאית, לאחר שנטלו, מעד במדריגות המשאית ונגרם לו נזק גוף.
...
אין בידי לקבל טענה זו.
ברע"א 8548/96, פדידה נ' סהר חב' לביטוח ואח', פד"י נא (3) 825 (להלן: "עניין פדידה"), נקבע: "על-פי ההגדרה הבסיסית, הדרישה ל'שימוש' ברכב, והדרישה כי השימוש ייעשה 'למטרות תחבורה', הן שתי דרישות נפרדות ומצטברות. לפיכך, העובדה כי אין חולק שבמקרה דנן מדובר ב'שימוש' ברכב מנועי, אינה מלמדת כי השימוש נעשה 'למטרות תחבורה'" (סעיף 4 לפסק הדין).
אף אני סבורה כך. עם זאת, במכלול נסיבותיה של התובענה, נוכח המצב המשפטי העכשווי ומקום בו טרם נקבעו ההרחבות האמורות, אין לי אלא לקבוע את שקבעתי.
התוצאה היא כי טענותיו של התובע בדבר זכאותו לפיצוי על פי החוק נדחית על כל פניה וטעמיה.
סוף דבר
התביעה נדחית.