באשר לתביעה כנגד המדינה, מצאתי כי לא עלה בידי התובע להוכיח כי נעברה כלפיו עוולה של נגישה או לשון הרע, בכל הנוגע להליכי החקירה והגשת כתבי האישום כנגדו.
עוד עתר התובע לפצוי בגין לשון הרע, בסך של 1.25 מיליון ₪; ופצוי עונשי בסך של 3 מיליון ₪.
לטענת התובע, אלו העוולות שבוצעו כלפיו:
· השוטרים והפרקליטים נהגו כלפי התובע ברשלנות, לפי סעיף 35 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן: "פקודת הנזיקין");
· השוטרים והפרקליטים הפרו חובה חקוקה לפי סעיף 63 לפקודת הנזיקין ונמנעו מלמלא את החובה המוטלת עליהם מתוקף תפקידם;
· הנתבעים הוציאו לתובע שם רע ללא יסוד ובזדון, בנגוד להוראות חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965 (להלן: "חוק איסור לשון הרע").
על רקע הפגיעה החמורה הצפויה לאדם מניהול הליך פלילי נגדו, על התביעה להשתכנע כי חומר הראיות שנאסף מצדיק העמדה לדין, כאשר המבחן הוא קיומה של אפשרות סבירה להרשעה (ר' עניין יוסף, פסקה 89 ו- 92 - 93; ע"א 4584/10 מדינת ישראל נ' שובר (פורסם במאגרים, 4.12.12) (להלן: "עניין שובר"), פסקה 22 לפסק הדין של השופט י' עמית; ע"א 2979-15 סעד נ' מדינת ישראל (פורסם במאגרים, 5.7.17) (להלן: "עניין סעד") פסקה 52).
בתצהירו מיום 14.4.15, הצהיר כך: "98. עקב היצטברות שבוש הליכי המשפט שתיארתי, לאחר המעשה של יחידה ב- 2/7/91 התייצבתי בפתח חדרו הגדול של מנהל ההוצל"פ מר עובד נעים בשעה שהיו לידו מספר אנשים שם קיבל קהל והודעתי לו כי הפעם אתלונן בפני מבקרת המדינה על המעשים בהוצל"פ. 99. בתגובה וללא כל אזהרה אחד האנשים שעמדו לידו הסתער לעברי מרחק של כארבעה מטרים לפחות והתנפל עלי באלימות כשהוא מרים ידיו בכוונה להכות ועיניו יוצאות מחוריהן והוא נראה מוטרף. 100. הזהרתי אותו שאם יכה אכה אותו בחזרה והוא המשיך לעמוד שם ולאיים...".
מעיון בראיות שבתיק החקירה אשר ניפתח כנגד התובע, עולים הדברים הבאים:
התובע מסר הודעה במישטרה ובה צוין בין היתר, כי:
"... והיום לאחר מתן החלטה שניה ביקשתי מיחידה למסור בידי את ההחלטות בכתב ידה כפי שהיא נוהגת מכיוון שכתב ידו של השופט לא ברור היא סירבה והחלה לצעוק נגשתי למר עובד והודעתי לו שהפעם אני אגיש תלונה למבקרת המדינה על כל מה שקורה בהוצלפ מהעבר ועד היום ולא אעבור בשתיקה על הנושא. לפתע קפץ איש שאינני מכירו ודחף אותי ואיים עלי שיתקוף אותי תוך שהוא דוחף אותי בידו ביד ובכתף ומאיים שיתקוף אותי, הזהרתי אותו שאם רק ינסה לתקוף אותי, אכה בו בחזרה ללא רחמים ואז הוא נעצר ולא תקף יותר אלא רק המשיך לאיים שיתקוף אותי והזהרתי אותו בשנית. לאחר מכן הלכתי מהמקום והאיש הלך להתלונן בפני ממ"ש חלבי שפגש אותי ואמר לי לחכות לניידת. אני אמרתי שאשמח מאוד שתביא מישטרה והעניין יחקר מתחילתו ועד סופו כשהגיע [כך במקור – א.ר.ב] המישטרה ניכנס השוטר לדבר עם מר עובד והאיש שתקף אותי לאחר מכן קרא לי והציע לסגור את העניין מבלי להתלונן. אני עמדתי על כך שתפתח חקירה, ושהאיש יועמד לדין ותחקר כל השחיתות בהוצל"פ. אי לכך הובאתי למטה. אני רוצה לציין שבמקום בזמן הארוע היו נוכחים רבים הפקידים של הוצל"פ שראו שלא הרמתי עליו יד והוא זה שתקף ומר עובד עצמו שנכח בחדר וגם המזכירה שישבה לידו ואחותי ועוד אזרחים שהיו בהוצל"פ ואני לא יודע את פרטיהם. הטענה שאני כביכול התפרעתי כמו התלונה שאני כביכול תקפתי נועדה לחפות על המעשים שתיארתי מתוך תקווה שלא אגיש תלונה הדבר חמור שבעתיים כיוון שהבנתי ממר עובד שהאיש שתקף אותי הוא סגנו. ומעולם לא אמרתי למר עובד שהוא מושחת ושכל הוצלפ גנבים ומושחתים כל תלונתי היו בקשר לאי העברת חומר בזמן ולסחבת. אני רואה בחומרה את העובדה שפקיד ציבור הרים ידיים על אזרח בהוצלפ כדי לנקות עצמו הגיש הודעת כזב..." (ר' מש/2, צורף לתצהיר התובע מיום 14.4.15, בעמ' 155 בנומרטור).
...
סוף דבר
עולה מהמקובץ כי בכל הנוגע לאירוע בהוצאה לפועל, מצאתי כי ביחס לעבירת תקיפת עובד ציבור שנכללה בכתב האישום, החקירה לא מוצתה כנדרש והתובע נדרש למאמצים רבים עד לביטול כתב האישום.
בסוף הדבר שבסיכומיה ציינה המדינה כי: "תובענה זו שהחלה את דרכה עוד בשנת 1998 מגיעה לסיומה ועל כך שיש לברך תחילה".
לנוכח כל האמור, כהכרעה בתובענה, אני מעמידה את הפיצוי לתובע בגין עגמת נפש, בהתחשב אף במשך הזמן שחלף, על סך של 125,000 ₪.
התביעות האישיות כנגד הנתבעים 2 – 17 נדחות בזאת.