מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצוי בגין לשון הרע נגד מעסיק

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

עילות התביעה והסעדים המפורטים בכתב התביעה הנם כדלקמן: צו מניעה כנגד המשך ההעמרות; צו עשה להחזרת סמכויותיה של התובעת ותנאי עבודתה; צו הצהרתי לפיו אין למדר ולפגוע בסמכויותיה של התובעת; פיצוי בגין היתעמרות בסך 120,000 ₪; פיצוי בגין הפליה מחמת גיל בסך 50,000 ₪; פיצוי בגין העידר שימוע בסך 30,000 ₪; פיצוי בגין לשון הרע בסך 30,000 ₪; ופצוי בגין עוגמת נפש, כאב וסבל בסך 70,000 ₪.
סעיף 24(א)(1) לחוק בית הדין לעבודה קובע כי לבית הדין סמכות ייחודית לידון ב"תובענות בין עובד או חליפו למעסיק או חליפו שעילתן ביחסי עבודה, לרבות השאלה בדבר עצם קיום יחסי עבודה ולמעט תובענה שעילתה בפקודת הנזיקין [נוסח חדש]". סעיף רלוואנטי אחר הנו 24(א)(1ד) לחוק שקובע כי "בתובענה של עובד או נציג ארגון עובדים נגד מעסיק או נושא משרה אצלו, או של מעסיק או נושא משרה אצלו נגד עובד או נציג ארגון עובדים, בקשר ליחסי עבודה, שעילתה עוולה אזרחית לפי חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965; לעניין זה, "נושא משרה" – מנהל פעיל בתאגיד, שותף למעט שותף מוגבל, ממונה על העובד ופקיד האחראי מטעם התאגיד על תחום זכויות עובדים".
...
במקרה דנן, התובעת הגישה תצהיר עדות ראשית מטעמה ופירטה בו את הטענה שהוזכרה בכתב תביעה לעניין אמירתו של מר צ'שלה לכאורה כי הוא מתכוון "להצעיר" את המחלקה, ובהקשר זה נטען כי נאמר לגבי התובעת כי למרות הוותק הרב שלה "אני לא יודעת לעבוד, אני לא מבינה כלום", וכן אמר לתובעת לכאורה "אני עוד יוריד לך את החיוך מהפנים". על כן, נוכח ההלכה הפסוקה לעניין סילוק על הסף במקרים חריגים בלבד, ומשעה שקמה הסמכות העניינית לדון בעילת תביעה זו כלפי מר צ'שלה, הבקשה ביחס לעילת לשון הרע נדחית.
בסעיף 1 לפסק הדין (הדגשה שלנו) נאמר כך: "במהלך הדיון ולאחר ששמענו את טענות הצדדים הוצע לב"כ המערערת לחזור בה מהערעור לאחר שהובהר שבמצב המשפטי דהיום לא ניתן ליצור סמכות עניינית בין המערערת לבין המשיבים 2 ו-3". אכן, בגלגוליה השונים של הצעת החוק למניעת התעמרות בעבודה, ביקש המחוקק להחיל חריג נוסף לכלל האמור ולהקנות סמכות ייחודית לבית הדין לעבודה גם בעילת תביעה בגין התעמרות שבין עובד לעובד.
סיכום לאור כל האמור לעיל – דין הבקשה להתקבל באופן חלקי, והתביעה כלפי נתבע מס' 3 נדחית על הסף למעט בנוגע לעילת לשון הרע.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בתל אביב - יפו סע"ש 47726-06-15 13 פברואר 2018 לפני: כב' השופטת הדס יהלום, סגנית נשיאה נציגת ציבור (עובדים) – גב' שושנה שורק נציגת ציבור (מעסיקים) – גב' נירה עילם התובעת נעמה מקדסי ע"י ב"כ עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים הנתבעות .1 **** אבייט ע"י ב"כ עו"ד אלישע חנינוביץ .2 שיר בוזגלו .3 אהובה ישראלוב ע"י ב"כ עו"ד קובי לוי פסק דין
בתיק שבפנינו מתבררת תביעת לשון הרע שהגישה התובעת, נגד שלוש סייעות שיעבדו בפעוטון "הקן לגוזלים" שבניהולה.
בשים לב לכל אלה, אנו קובעות כי הנתבעות ישלמו לתובעת פיצוי בגין לשון הרע כדלקמן: א. הנתבעת **** תשלם פיצוי בסך 15,000 ₪.
...
עוד מצאנו כי האמירות אינן חוסר תחת הגנת סעיף 15(3) לחוק.
יחד עם זאת, שוכנענו כי עצם הפרסום להורי הילדים, לא נעשה בתום לב, וכי לכל אחת מהנתבעות היו שיקולים זרים בעצם הפרסום.
בשים לב לכל אלה, אנו קובעות כי הנתבעות ישלמו לתובעת פיצוי בגין לשון הרע כדלקמן: א. הנתבעת **** תשלם פיצוי בסך 15,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בכתב ההגנה טענו הנתבעים, כי התביעה בגין לשון הרע כנגד הנתבע דינה להדחות מפאת חוסר סמכות עניינית, שכן בין התובע לבין הנתבע לא היתקיימו יחסי עובד מעסיק ומשכך מדובר בסכסוך אזרחי[footnoteRef:117].
מדובר בשיחה מוקלטת ומתומללת והמילים עליהם מבוססת תביעת התובע לפצוי בגין לשון הרע- "יא אפס, גנב" לא נאמרו בה. יתירה מכך, עיון בתמליל השיחה מעלה כי על אף הטענות הקשות המועלות כלפי התובע שביסודן עומדת טענת גניבה ממעסיק, הנתבע לא כינה את התובע "יא אפס גנב" או גנב בכלל, במהלך השיחה.
...
תביעות התובע לתשלום פיצויי פיטורים מלאים, הלנת פיצויי פיטורים, דמי הודעה מוקדמת, פיצוי בגין עריכת שימוע ופיטורים שלא כדין ופיצוי לפי חוק איסור לשון הרע – נדחות.
תביעת הנתבעת לתשלום פיצוי בגין חסרים במלאי בסכום של 326,000 ₪, פיצויים עונשיים והוצאות הורדת הסרטונים והתמלול– נדחות.
התובע ישלם את הוצאות הנתבעת בסכום של 4,000 ₪ ושכ"ט עורך דין בסכום של 6,000 ₪ בצירוף מע"מ וזאת תוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין לידיו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעה כנגד הגב' כהן ארזי, בגין דברים שאמרה במהלך ישיבת המחלקה "מפאת כבודה של התובעת לא נדבר". תביעה כנגד הגב' שיר, אשר לטענת התובעת טענה כי התובעת מהוה "הרס וחורבן לחדר הלידה". תביעה כנגד הנתבעים בגין לשון הרע כנגד מעסיקים פוטנציאלים.
נוכח כל האמור לעיל נדחית טענת התובעת בגין לשון הרע גם ברכיב זה. הסכם עבודה והודעה על תנאי עבודה לטענת התובעת היא זכאית לפצוי בגין אי מתן טופס הודעה לעובד הן במועד תחילת עבודתה והן בגין העברתה לתפקיד חדש.
...
עילת התביעה שעניינה תקיפה של התובעת על ידי דר' אלתרמן, נדחית.
לפיכך התביעה שעניינה לשון הרע של דר' אלתרמן – נדחית.
לאור זאת לא מצאנו לנכון לפסוק פיצוי בנוסף בגין חוסר תום לב, מערב לפיצוי שנפסק בגין פגמים בהליך הניוד, כמפורט לעיל.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
התביעה נגד הנתבעים 2 עד 4 , נדחית על כל רכיביה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפסיקת שיעור הפצוי התחשבנו בעובדה זו. לשם ההשוואה, בתביעות שהוגשו על ידי מעסיקים לפצוי ללא הוכחת נזק בגין לשון הרע שהוציא נגדם עובד נפסקו סכומים נמוכים, בשינויים המתחייבים בעובדות – בסע"ש (איזורי ת"א) 51778-02-17 טבין - טואר בנמל בע"מ (02.01.2021)‏‏, (לא הוגש ערעור) תמונה של זוג אוכל במסעדה וכיתוב כי יהנו מהשלשול שפירסמה עובדת בקבוצה סגורה (בת כ-30 חברים), מהוה לשון הרע.
...
הכרעה איזון הערכים חופש הביטוי אל מול הזכות לשם הטוב של האדם, כשהוא מיושם על המקרה הנוכחי, מביא למסקנה כי האמירות שנכתבו בפוסטים כנגד המעסיק, הן פוגעניות ועלולות להשפילו או לבזותו בשל מעשים, התנהגות או תכונות שייחסה אליו העובדת בפוסטים, ואלו מפרות באורח ברור את איסורי לשון הרע, ואינן חוסות בצל אף אחת מן ההגנות המוכרות בחוק שיסודן בהגנה על חופש הביטוי.
פיצויי הלנה נוכח חילוקי הדעות בין הצדדים לא מצאנו הצדקה לחייב את המעסיק בפיצויי הלנה.
פיצוי בגין עוגמת נפש 50,000 ₪ נוכח התוצאה ובשים לב כי מדובר בסעד שניתן במקרים חריגים ובהינתן כי התביעה של העובדת נדחתה ברובה בעיקר ברכיבים הקשורים לעוגמת הנפש המתוארת, ברי כי אין מקרה זה מתאים לפסיקת פיצוי זה. לסיכום התביעה העיקרית מתקבלת כך שעל העובדת לשלם סך של 16,500 ₪ למעסיק פיצוי בגין לשון הרע שפרסמה כנגדו.
בשים לב לתוצאה, לפיה תביעת המעסיק התקבלה בשיעור כ- 6% מהסכום שנתבע ותביעת העובדת התקבלה בשיעור קצת מעל אחוז אחד החלטנו כי העובדת תישא בהוצאות המעסיק בסך 4,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו