לאור הפערים בין חוות הדעת מונה כמומחה מטעם בית המשפט המהנדס רפאל גיל (להלן: "המומחה גיל"), אשר בחן את טענות הצדדים, ערך בדיקה של הליקויים בדירה, וקבע בחוות דעתו מיום 08/03/2022 כי עלות ביצוע התיקונים היא בסך של- 36,220 ₪ (לא כולל מע"מ ועלות פקוח הנדסי בשיעור 10% מעלות התיקונים), וכי ככל שהתיקונים יבוצעו על ידי קבלן מזדמן מטעם התובעים תהיה העלות גבוהה בשיעור של -30% מהאומדן.
כן ישנה מחלוקת לגבי זכאות התובעים לקבלת פיצוי בגין יתר ראשי הנזק שנתבעו על ידם (עוגמת נפש ודיור חלופי), כמו גם לגבי גובה הפצוי בגינם.
עוד נקבע בפסיקה, כי בקביעת שיעור הפיצויים בגין עגמת נפש עקב ליקויי בניה יש לשקול, בין היתר, מהו טיב הנכס שבו נפלו הליקויים, האם מדובר בדירת מגורים, או במבנה אחר, מהות הליקויים, מידת חומרתם, מידת השפעתם על חיי היומיום בדירה, היתנהלות הצדדים, וכן עלות התיקון [ע"א 5602/03 סגל ואח' נ' שיכון ופתוח לישראל בע"מ (28/02/2005)].
בהיתחשב במהות והקף הליקויים במקרה שלפנינו, אי הנוחות שיש להניח כי נגרמה לתובעים כתוצאה מהליקויים ומניסיוניות הנתבעת לתיקונם, ביצוע חלקי של התיקונים והתמשכותם, וכן הזמן הרב שחלף מאז מסירת הדירה וגילוי הליקויים ועד היום, כמו גם אי הנוחות שיש להניח כי תיגרם לתובעים במהלך ביצוע עבודות התיקון בהתאם לחוות דעת המומחה גיל, מצאתי לפסוק לתובעים פיצוי בגין ראש נזק זה בסך של- 8,000 ₪.
...
כאמור, בהתאם לפסיקה גם במקרה של אי מתן הזדמנות נאותה, ממילא אין מקום לכפות תיקון בפועל אלא רק להפחית מגובה הפיצוי לעלות שהיה נושא בה הקבלן, אולם נוכח המסקנה אליה הגעתי לא מצאתי כי יש מקום להפחתה שכזו במקרה שלנו.
סיכום התוצאה
אשר על כן, אני מקבל את התביעה באופן חלקי ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעים את הסכומים הבאים: סך של- 51,795 ₪ בגין עלות תיקון ליקויי הבנייה בהתאם לחוות דעת המומחה מטעם בית משפט (סכום זה כולל גם עלות פיקוח הנדסי וכן עלות תיקון על ידי קבלן מזדמן), וכן סך של- 8,000 ₪ בגין הנזק הלא ממוני, ובסך הכול סכום של- 59,795 ₪.
כמו כן, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים הוצאות משפט בסכום כולל של- 7,000 ₪ (בין היתר, בשים לב לסכום שנפסק לעומת הסכום שנתבע), וכן שכ"ט עו"ד בסך כולל של- 8,500 ₪ (כולל מע"מ).