נזכיר כי בקשת הפרישה של התובעת, שהוגשה רק במצורף לסיכומי התשובה – נכתבה והוגשה לנתבעת רק לאחר שהתובעת ידעה שלא אושר לה לשמש כמחנכת!! – ובמועד זה, לא טענה כי מוותרת היא דוקא על תפקיד אחר/או כך מבקשת היא(!!), וממילא, לא "נימנע" ממנה שלא להגיש לנתבעת בקשה לפרישה!!
לאור כל האמור, לא נמצא פגם כלשהוא בהתנהלות הנתבעת, ודאי לא קשר סיבתי כלשהוא בין כוונת התובעת לפרוש פרישה מוקדמת ("מרצון"; שקָדמה:) להחלטת הנתבעת שלא לאשר 3 תפקידים.
אגב, הפניות התובעת לעדות המנהלת/ לידיעתה/ידיעת המפקחת/ידיעת " כולם" – אינן מתוארכות – ממילא, אין בהן כדי להוכיח את שמבקשת היא!! – אלא דוקא ההפך!!
ראוי להזכיר כי לא הוכח חוסר תום לב בהתנהלות הנתבעת וממילא, לא נתבע בתביעה פיצוי בגין היתנהלות בחוסר תום לב. אף אם נתייחס לתביעה לתשלום גמול חינוך לארבעה חודשים (או לשלושה; ראה להלן)בשנת הלימודים תש"ע, ו/או להוספת רכיב גמול חינוך לגמלתה של התובעת, מפרישתה ואילך [סעיפים 30-31 לתביעה (בהם אין מיגבלת זמן, לאחר פרישתה)], או להצהרה בהתאם, וזאת כ"פיצוי" בגין היתנהלות בחוסר תום לב, ברי כי משלא הוכח זה או זה – אין לנו אלא לדחות תביעתה בנידון.
חוסר תום לב במו"מ מקנה לנפגע ככלל (סעיף 12 לחוק החוזים) זכות לפצוי כספי.
...
ביום 07.10.19 נדחה הערעור שהגישה התובעת על פסה"ד השני, והובהר כי על ביה"ד לברר במסגרת הליך זה את טענות התובעת כפי שהובאו בתביעה, דהיינו, את טענתה כי הפסקת העסקתה כמחנכת נעשתה שלא כדין ובחוסר תום לב, וכדי לשלול ממנה זכאות להכללת גמול חינוך במשכורת הקובעת לפנסיה; כי הופרו הבטחות ומידע ,שלטענת התובעת ניתנו לה [הן לעניין קבלת האישור לעבוד ב- 3 תפקידים: יעוץ, מחנכת כיתה, ומדריכה (להלן: "3 התפקידים"), והן לעניין הכללת גמול חינוך במשכורת הקובעת לפנסיה]; כי נפגעה האוטונומיה שלה בכך שלא ניתן לה לבחור על איזה מ- 3 התפקידים לוותר, וכי אילו היתה ניתנת לה הבחירה, היתה מוותרת על תפקיד היועצת, נוכח העובדה שהיתה זכאית לגמול יעוץ בכל מקרה, בשל תקופת עבודתה ביעוץ שעלתה על 9 שנים; כי הופרה חובת תום הלב, בכך שלא הועמדה על כך, שנוכח הפסקת עבודתה כמחנכת כיתה, לא תהיה זכאית להכללת גמול חינוך במשכורת הקובעת לגמלה.
סוף דבר
לאור כל האמור – תביעת התובעת נדחית על כל רכיביה.
משלערכאה הדיונית מסור שק"ד רחב בהחלטות הנוגעות באופן מובהק לניהול ההליך [רע"א (מחוזי י-ם) 17565-09-20 חמיס בקלה נ' עו"ד גדעון מרואן (פורסם בנבו, 30.09.20) והאסמכתאות שם; וכן לע"א)עליון) 8845/12 רום נ' זאבי;ראה גם ע"ע 54884-05-19], משהתובעת גרמה לסחבת בניהול ההליך כולו כמפורט בהרחבה לעיל, וגם באופן הצגת השאלות לעדות מטעמה, ומשנדחתה התביעה, שהוגשה 5 שנים לאחר סיים יחסי העבודה בין הצדדים – אנו קובעים כי התובעת תשא בשכ"ט והוצאות הנתבעת בסך של 20,000 ₪, שישולמו תוך 30 יום, אחרת ישאו ה"ה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום בפועל.
לכך נוסיף: לא נעלם מעינינו כי התובעת לא עמדה בתנאים שנקבעו לעניין אופן הגשת סיכומיה (רווח כפול); ואף לא, מהתנהלותה, עת הגישה הודעה על סיכומי תשובה, וללא בקשה, וצירפה לאלה ראיות (ואין כוונתנו רק לרשימת התלמידים), כשאין מענה ראוי בתשובתה (16.12.20) – לאחר ששקלנו את אלה, אנו קובעים כי על התובעת לשאת בהוצאות לטובת האוצר בסך 5,000 ₪, שישולמו תוך 30 יום, אחרת ישאו ה"ה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום בפועל.