התובעים הוסיפו וטענו כי הפלוגתות המרכזיות בתביעה דנא, הן בעיקרן שתיים: האחת, האם הנתבעות פעלו במכוון למנוע מהתובע לקבל היתר בניה ורישיון עסק ל"סוכה הלבנה", והשנייה, האם הדרישה לסקר ימי הייתה מכבידה, שרירותית ומפלה, באופן שנועד לסכל את מתן ההיתר ל"סוכה הלבנה".
ואולם, יש בהם כדי ללמד שעל דרך הכלל, ייעתר בית המשפט לבקשה לתיקון כתב תביעה, ואך במקרים שבהם לא ימצא ביהמ"ש כי פיצוי הצד שכנגד ירפא את המחדל הכרוך בהגשת הבקשה במועד נתון, ועל רקע שיקולים מצרפיים נוספים, יסרב ביהמ"ש להעתר לבקשת התיקון (אשר לנסיבות נוספות בהן אפשר כי ביהמ"ש ידחה בקשה לתיקון כתב תביעה, ראו: ע"א 3092/90 אגמון נ' פלדבוי, פד"י מו(3) 214).
אומנם, כבר נקבע כי "כאשר מדובר בתוספת עילה חדשה, שהראיות לגביה שונות הן מאלה של עניין העילה שהובאה בכתב התביעה במקור, וכאשר בקשת התיקון מוגשת בשלב שמסכת הראיות בעיניין התביעה המקורית כימעט שנסתיימה, ובהרשאת התיקון יהא משום הכבדה רבה והארכת הדיון וסרבולו, אין להרשות את התיקון" (ראה סעיף 6 לפסק הדין בעיניין משען).
התובע רכש את המבנה בשנת 2010, בהיותו נטוש ובמצבו כשלד, ושיקם אותו על ידי ביצוע עבודות בניה ופיתוח במקרקעין, עד השלמתו למבנה של מסעדה עם מרפסת הפונה לכיוון הים, לרבות מפלס עליון מרוצף.
...
סעיף 42א(א) לפקודת הראיות [נוסח חדש], תשל"א-1971, שכותרתו "קבילות פסק דין", קובע:
"הממצאים והמסקנות של פסק דין חלוט במשפט פלילי, המרשיע את הנאשם, יהיו קבילים במשפט אזרחי כראיה לכאורה לאמור בהם אם המורשע או חליפו או מי שאחריותו נובעת מאחריות המורשע, ובכלל זה מי שחב בחובו הפסוק, הוא בעל דין במשפט האזרחי".
סעיף 42ג לפקודה, מוסיף וקובע:
"הוגשה ראיה כאמור בסעיף 42א, לא יהיה המורשע או חליפו או מי שחב בחובו הפסוק רשאי להביא ראיה לסתור, או ראיה שכבר נשמעה או הוגשה במשפט הפלילי, אלא ברשות בית המשפט, מטעמים שיירשמו וכדי למנוע עיוות דין".
הנה כי כן. בהתאם להוראת סעיף 42א(א) לפקודת הראיות, ממצאים ומסקנות של פסק דין מרשיע חלוט במשפט פלילי, יהיו קבילים במשפט אזרחי כראיה לכאורה לאמור בהם, אלא אם התיר ביהמ"ש הבאת ראיה לסתור מטעמים שיירשמו וכדי למנוע עיוות דין.
ואולם, כפי שיבואר להלן, שיקולים אחרים מתאגדים לכלל מסקנה כי בכל מקרה אין להיעתר לבקשה, הכל כפי שיבואר להלן.
כמו כן, באתי לכלל מסקנה כי בשל השלב המאוחר בו מצוי ההליך, השיהוי בהגשת הבקשה יגרום בוודאי להארכת ההליך ולסרבולו, והאינטרס הציבורי הנגזר מכך לנהל הליכים ביעילות, ייפגם.