מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצוי בגין הדבקת אזהרת הוצאה לפועל שלא כדין

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע עתר בתביעתו לתשלום שכר עבודה שלא שולם לו בסך 7,040 ₪, גמול שעות נוספות בסך 3,870 ₪, פיצוי בסך 5,000 ₪ בגין אי מסירת תלוש שכר ופצוי בסך 5,000 ₪ בדין אי מתן הודעה לעובד כדין.
מהמסמכים שצרף המשיב בתגובתו לבקשה , עולה כי אזהרות מטעם ההוצאה לפועל הומצאו למבקש 3, גופו, ביום 16.7.2019 ולאישתו, "שלי", ביום 24.7.2019, מכאן, שבמהלך חודש יולי 2019, ידע על קיומו של פסק הדין.
אישור המסירה חזר בחותמת "סירב לקבל-הודבק". למעלה מן הדרוש, יודגש, כי בהתאם לתדפיס רשם החברות שצורף לכתב התביעה, בעל המניות והדירקטור של המבקשת 2 הוא המבקש 3, אשר גם לו בוצעה מסירה כדין של כתב התביעה ודרישה להגשת כתב הגנה כפי שיפורט להלן.
...
אישורי המסירה לנתבעים חזרו בחותמת "סרב לקבל- הודבק". ביום 4.6.2019, משלא הוגש כתב הגנה והנתבעים לא פעלו בהתאם להחלטת בית הדין מיום 21.3.2019, נעתר בית הדין לבקשת התובע וניתן פסק דין בהעדר הגנה כנגד הנתבעים על יסוד טענות התובע.
לאחר שעיינתי במסמכים המצויים בתיק ובטענות ההגנה כפי שנטענו בתצהירי הצדדים, מצאתי כי יש לבטל את פסק הדין ככל שהוא נוגע למבקשת 1, ולהותיר את פסק על הדין כנגד המבקשים 2-3, על כנו.
לפיכך, הרי שאני סבורה כי יש מקום לבירור טענותיה של המבקשת 1 במסגרת ההליך המשפטי.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, אני מורה כדלקמן: פסק הדין שניתן ביום 4.6.2019 כנגד המבקשת 1, יבוטל בכפוף לכך שהמבקשת 1 תישא בהוצאות המשיב בסך כולל של 3,000 ₪, בתוך 30 ימים מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עוד, יש לחייב את הבנק בפצוי התובעת מכוח מיסמך התחייבות אשר מסר לתיק ההוצאה לפועל שכותרתו – "התחייבות הזוכה לפצוי". כעולה מהמסמך התחייב הבנק לפצות ולשפות צדדים שלישיים אשר יפגעו מהליך הכנוס (נ/5).
הברור מול קבלן הבצוע בוצע על-ידי מזכירות ההוצאה לפועל ולא על ידי כונס הנכסים (כך נכתב בהחלטת הרשמת "מבדיקת המזכירות מול המעקל").
ג - דיון והכרעה בטענות התובעת נגד כונס הנכסים ג.1 – המצאת הודעת פינוי: המסגרת הנורמאטיבית סעיף 7 לחוק ההוצאה לפועל קובע כי משהוגשה בקשת ביצוע, ימציא מנהל לישכת ההוצאה לפועל לחייב אזהרה כי עליו למלא אחר פסק הדין.
ג.6 – האם ההודעה הומצאה כדין "הודעה על פינוי" הודבקה על דלת הדירה על-ידי שליח לישכת ההוצאה לפועל ביום 29.5.2014.
(1) סבל התובע נזק, יינתנו פיצויים רק בשל אותו נזק שעלול לבוא באורח טבעי במהלכם הרגיל של הדברים ושבא במישרין מעוולת הנתבע; (2) סבל התובע נזק ממון, לא יינתנו לו פיצויים בשל הנזק אלא אם מסר פרטים עליו בכתב התביעה או בצרוף לו".
...
ז - סוף דבר אשר על כן, אני מורה כדלקמן: התביעה נגד בנק ירושלים נדחית.
התובעת תשלם לבנק שכר טרחת עו"ד בסך 12,000 ₪.
התביעה נגד עו"ד דוחא נדחית.

בהליך ביצוע תביעה בהוצאה לפועל (ת"ת) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

המבקש טען לקזוז ובקש פיצויים בגין עגמת נפש, רשלנות וניסיון המשיב לעשות על חשבונו עושר שלא כדין.
באשר לבקשה להארכת מועד - הדבקת האזהרה על דלת המבקש במקום למוסרה בידו, אינה פגם היורד לשורשו של ההליך, והמקרה דנן שונה מהאמור בפסק דין בן דוד שלי שאליו הפנה המבקש; יתרה מזאת, המבקש לא סיפק צידוק מספק לאיחורו בהגשת ההיתנגדות, כשאף לשיטתו הוא ידע על הליכי ההוצאה לפועל בסוף פברואר או תחילת מרץ 2020 (למשל, עמ' 1 ש' 25-29, עמ' 3 ש' 4-13).
...
על כן, בשל טענות קונקרטיות כנגד הרישום, אני מקבלת את נכונותו.
למרות האמור, ולפנים משורת הדין, בשל הטענות בדבר גובה הריבית, החלטתי ליתן למבקש הארכת מועד ורשות להתגונן.
נוכח האמור, אני סבורה כי הפקדת סך של 26,000 ₪ תהא סבירה בנסיבות העניין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת טענה כי הטלת העיקולים בוצעה על סמך "זיוף" אישור המצאת הודעת האזהרה בתיק, וזאת מאחר והמסירה בוצעה – בהדבקה – בכתובת הרשומה של התובעת, הגם שהנתבעים ידעו היטב כי בסמוך למועד עברו משרדיה לכתבות חדשה בעיר אחרת, ואף ביקרו במשרדיה החדשים, שם נחתם הסכם העדר התביעות הנ"ל ביניהם.
אני סבור כי מאחר והתובעת לא ביססה התובעת את הטענה הבסיסית כי הנתבעים הם שאחראים לזיוף השיקים, היא אינה זכאית לפצוי בגין נזק שניגרם לה כתוצאה מהפסקת העבודה, הפסקה שנערכה ביוזמתה או "באשמתה" עקב ביטול התשלום לקבלן.
השאלה האם נקיטת הליכי הוצאה לפועל, והטלת עיקול על חשבון, הם בגדר פירסום לשון הרע כמשמעותו בחוק לשון הרע, הושארה בשחב זה בצריך עיון בפסיקת בית המשפט העליון (רע"א 5255/11 עריית הרצליה נ' כרם).
בתא"מ 39931-04-17 שווך ואח' נ' גימנסיה בתי ספר ותיכוניים בע"מ, נפסק פיצוי בסך 10,000 ₪ בגין פתיחת הליכי הוצל"פ שלא כדין, ובתא"מ 62816-06-16 אורלי גילה נ' אלבר ציי רכב, נפסק פיצוי בסך 16,000 ₪.
בית המשפט המחוזי הפחית את הפצוי שנפסק בידי בית משפט השלום והעמידו על 45,000 ₪ כאשר סכום זה כולל את השבת כ – 20,000 ₪ שנגבו שלא כדין ואת הוצאות המשפט.
...
עדותו של הנתבע מחמוד חסן בהקשר זה הייתה מתחמקת, רצופת סתירות היא אינה אמינה עליי, ואני קובע כי הנתבעים הפרו את ההסכם מול התובעת בהמשך הליכי הגבייה למרות התחייבותם המפורשת, והתנהגותם מגלה כי לא הייתה להם כוונה ממשית לבצעו.
לצד זאת, הגם אני מקבל כי יש פגם בהתנהלות הנתבעים בהקשר זה, אינני מקבל טענת התובעת בדבר "זיוף" גם בהקשר זה. ללשכת ההוצל"פ לא הוגש כל מסמך מזוייף, לא נערכה חתימה או חותמת לא כשרה, וכשם שהנתבעים התרשלו באי מסירת כתובת עדכנית – עליה ידעו – לעורך דינם, יש אף התרשלות מצד התובעת שלא עדכנה באותה עת את כתובתה הרשמית ברשם החברות.
בהתחשב בכל האמור לעיל ראיתי לנכון להעמיד את הפיצוי לתובעת על סכום של 65,000 ₪.
אשר על כן, אני מחייב את הנתבעים, יחד ולחוד, לשלם לתובעת סכום כולל של 74,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

התביעה המשנית היא תביעה לפיצויים בשל נזקים שנגרמו לנישומים, בני הזוג פורת (להלן: "התובעים" או "פורת"), עקב היתנהלות עריית ירושלים (להלן: "הנתבעת") ובאי־ כוחה, בנגוד להסדר חוב שגובש בין הצדדים (להלן: "ההסדר") ופתיחה בהליכי הגבייה והאכיפה של חוב הארנונה מבלי להמציא כדין את ההתראה הקבועה בסעיף 81א1(ב1) לחוק.
מכתב התראה לפני פתיחת הליכי גבייה אזרחיים בהוצאה לפועל (להלן: "מכתב ההתראה") נשלח על ידי ב"כ הערייה, הגיע לכתובת הדירה הראשונה ביום 02-07-23, והודבק על דלתה ביום 23-07-23.
ב"כ הערייה, פתחה שלא כדין תיק הוצל"פ מיותר, תוך היתעלמות מסעיף 81 לחוק ההוצאה לפועל ומהסדר החוב שאליו הגיעו הצדדים.
הסדר בנוסח מטעה: לא די שהנתבעת כשלה בחובת היידוע, היא אף הטעיתה את התובעים במסמך בכתב: בית המשפט מצא כי ההסדר הכתוב נעשה על־ידי גב' חפצדי בכתב ידה על גבי אזהרה לפני פתיחת הליכי הוצאה לפועל.
...
הזיק הקטן שהצית את המחלוקת נוגע לזכאות הנתבעת לשיפוי שכר הטרחה לב"כ הנתבעת (בסך כולל של 978 ₪, בניכוי התשלומים שכבר נזקפו כנגד רכיב זה – 148.74 ₪) קיצור טענות הצדדים בטרם סקירת הראיות מצא בית המשפט להעיר כי ניהול הליך בראיות ובטענות בהיקף שכזה ותביעת סכומים שכאלה בגין חיוב בלתי מוצדק של שכר טרחת עו"ד בהוצל"פ בסך 976 ₪ אינו אלא "פעולה בלתי מידתית לאופי הדיון, לעלותו או למורכבותו". כאמור בתקנה 4 לתקסד"א 2018.
תוצאות והוצאות לאור האמור לעיל, התביעה הראשית – מתקבלת בחלקה, בעוד שהתביעה המשנית – נדחית.
הנתבעת תשלם לתובעים פיצוי בסך של 10,000 ₪.
באיזון בין השיקולים קובע בית המשפט כי הנתבעת תשלם לתובעים הוצאות מופחתות בסך 5850 ₪, וכן הוצאות משפט הכוללות החזר אגרה בשיעור של 25% מאגרת ההליך העיקרי והחזר הוצאות עדיהם ככל שנפסקו על־פי הוכחות תשלום בכתב.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו