מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצוי בגין הגשת תלונה שקרית במשטרה

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

10.3.2 כדי לבסס עוולה על פי חוק איסור לשון הרע בגין הגשת תלונה במישטרה, יש לבחון האם התלונה שהוגשה הנה תלונת שוא, אשר לא היה מקום להגישה מלכתחילה או שמא הוגשה התלונה בתום לב. 10.3.3 סעיף 16 (א) לחוק איסור לשון הרע קובע חזקה ביחס להתקיימות רכיב תום הלב והוא: "הוכיח הנאשם או הנתבע שעשה את הפירסום באחת
10.4.4 בנסיבות אלה, אני מעמידה את הפצוי המגיע לתובע בגין הגשת תלונת שוא 17 .
₪ שהגישה הנתבעת במישטרה בסכום של 20,000 פירסום שקרים ומידע כוזב 11.1 התובע טענתו שלאחר פירוד הצדדים הפיצה הנתבעת שקרים הנוגעים לתובע שהנם בגדר לשון הרע.
...
11.4.2 הדברים שאמרה הנתבעת בגנות התובע, לגננת, באסיפת ההורים והדברים שאמרה הנתבעת בפגישה עם הגננת והפסיכולוגית הינם דברים שלא היה מקום לאומרם, אך סבורני שהגשת תביעה כספית בגין לשון הרע בשל שני אירועים אלה אינה האכסניה הנכונה.
סיכום 12.1 14 לאור כל האמור לעיל, אני מחייבת את הנתבעת לפצות את התובע בסך של 140,000 .
₪ כן, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות בסך 10,000 12.3 העתק מפסק הדין יישלח לצדדים והתיק ייסגר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

הנכד ניסה לעצור את התובעת ולתפוס את המקל, והתובעת תקפה אותו וריססה בעיניו תרסיס גז. הנכד נזקק לטפול רפואי, והוגשה תלונה במישטרה נגד התובעת.
התובעת הגישה תלונות סרק למישטרה, בין היתר נגד הנתבעת 3, בעקבותיה נחקרה הנתבעת 3 במישטרה, נעצרה ושוחררה כעבור מספר שעות, וכתוצאה החמיר מצבה הבריאותי של הנתבעת 3.
על כן, בפועל, התביעה לפצוי בגין לשון הרע הוגשה, על פי האמור בה, בגין שני פרסומים אשר על פי הנטען ארעו באותו יום, בתאריך 14.10.2018, האחד בנוכחות שוטרים והשני בנוכחות פקחים של עריית באר שבע.
...
מכל האמור עולה כי הנתבעות לא הוכיחו את התביעה שכנגד ודינה להידחות.
סוף דבר שני הצדדים לתביעה שלפני סבלו מיחסי שכנות עכורים, שטוב שהגיעו לסיומם.
משכך נדחות התביעה והתביעה שכנגד.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לטענתו, על אף וויתוריו אלה, המשיכה הנתבעת בהגשת תלונות שוא שקריות וטורדניות כנגדו והמשיכה לנהוג בו בבריונות, באלימות מילולית ופיזית.
בצד הזכות בידי כל אדם להגיש תלונה במישטרה בהתאם לסעיף 58 לחוק סדר הדין הפלילי נוסח משולב], תשמ"ב-1982 נקבע בפסיקה כי זכות זו תצומצם למקרים בהם הוכח שימוש לרעה בזכות באמצעות הגשת תלונת שוא למישטרה אשר מהוה עילה לתביעה נזיקית, המזכה את התובע בפצוי כספי, לכל הפחות על פי חוק איסור לשון הרע (ראו: בג"ץ 9452/11 שוורץ נ' בית הדין הארצי לעבודה (פורסם בנבו, 11.3.12).
ברם, מהעדויות שנשמעו לא מצאתי כי אכן מדובר בהגשת תלונות שוא, כפי שהעידה הנתבעת היא חשה מאוימת ואף הותקפה על ידי התובע, פרט לכך לא ידעה לתאר את האירועים בגינם הגישה תלונות למישטרה וכפי שנפרס בפניי כל אחד מהצדדים הגיש תלונה למישטרה במהלך תקופת הפרידה ועד למועד הגירושין אשר כפי שהתרשמתי הייתה תקופה מאוד טעונה וקשה.
...
והיא היתה מורשעת.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

וביתר פירוט טען התובע כי הנתבעת 1 מסרה תלונת שוא כנגדו ופגעה בשמו הטוב שלא בתום לב. התובע בשל כך עוכב בתחנת המישטרה ונלקח ממנו נשקו האישי, הנתבעת 1 עוולה כלפיו בהגשת התלונה והנתבעת 2 לדבריו התרשלה כלפיו כאשר פעלה בנגוד להתחייבותה בבית המשפט בדיון מיום 25.10.21.
לנתבעת 1 ביקש התובע לייחס גרימת נזק בשל הגשת תלונת שוא במישטרה.
בת"פ (שלום ת"א) 14818-04-17 פלוני נ' מדינת ישראל (נבו 04.10.2018)‏‏ נקבע, כי- "... לנוכח כל האמור לעיל, אני קובע כי המשיבה נהגה באופן סביר בעת הגשת כתב האישום וכן שלא נפלה טעות בעצם הגשתו, כזו העונה על הגדרות "אי סבירות בולטת", "זדון", "חוסר תום לב" או "רשלנות חמורה ביותר". לפיכך, לא היתקיימו יסודות עילת הפיצויים בשל העדר יסוד להאשמת המבקש.
...
לא שוכנעתי, כי התובע לא פעל בניגוד למסרים החד משמעיים שהופנו כלפיו להימנע מיצירת קשר עם הנתבעת.
דין התביעה כנגד הנתבעות שתיהן להידחות איפוא.
שעה שזו תוצאת התביעה שקלתי בכובד ראש הטלת הוצאות בגין ההליך לאור תוצאה זו. שוכנעתי, כי התביעה הכספית אשר הועמדה על הסכום המקסימאלי הניתן לתביעה בהליך זה, גרמה לנתבעת 1 טרדה וחשש ממשי לאור סכומה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

שני ההליכים הרלבאנטיים ביותר להבנת הרקע לפרסומים, מושא התביעה בפני, הנם פסק הדין שניתן בבית המשפט בכפר סבא והערעור שהוגש על פסק דין זה. אסקור להלן בקצרה את ההליכים שקדמו להליך זה. ה"ט (רחובות) 48661-12-14 (כב' השופטת אפרת פינק) - לאחר ארוע השיא, הגישה התובעת תלונה במישטרה נגד אריה ובקשה לצוו למניעת הטרדה מאיימת.
לאחר הגשת התביעה על ידי דריה, הגיש אריה ואישתו, גב' שוש פרא, תביעה כנגד דריה ובן זוגה איוון, בין היתר בגין הפרת הסכם השכירות, הגשת תלונות שוא במישטרה, תקיפה ואיומים.
הגם שהנתבע הציג זאת כעובדה הרי שאין כל קביעה שיפוטית או אחרת כי אכן מדובר בעדות שקר או בתלונה כוזבת, אלא מדובר בגירסתו של הנתבע בלבד.
ברע"א 4740/00 לימור אמר נ. אורנה יוסף (פורסם בנבו), נקבע כי בבואו של בית המשפט לפסוק פיצוי בגין עוולת לשון הרע, עליו לשקול את הפרמטרים הבאים: "בפסיקת פיצויים בגין לשון הרע יתחשב בית-המשפט, בין היתר, בהקף הפגיעה, במעמדו של הניזוק בקהילתו, בהשפלה שסבל, בכאב ובסבל שהיו מנת חלקו ובתוצאות הצפויות מכל אלה בעתיד. הבחינה היא אינדיוידואלית. אין לקבוע "תעריפים". בכל מקרה יש להיתחשב בטיב הפירסום, בהיקפו, באמינותו, במידת פגיעתו ובהתנהגות הצדדים.
...
דריה טענה, מנגד, כי בית המשפט קמא צדק, כי אין להתערב בקביעותיו ודין הערעור להידחות.
לאור האמור, אני סבורה כי הוכחה עוולה בהתאם לחוק איסור לשון הרע ולא הוכחה כי מי מההגנות הנטענות עומדת לנתבע.
מנגד, הבאתי בחשבון כי עסקינן בפניה לרשות מוסמכת המורגלת בקבלת תלונות, ושיש בידה הכלים לבחון תלונות או התנגדויות המוגשות לה, כי לא מדובר בפרסום בתפוצה רחבה אלא באופן ממוקד, וכי בסופו של דבר לא חל עיכוב בקבלתה של דירה ללשכה.
לאור כל האמור לעיל, ובמכלול השיקולים הרלבנטיים, מצאתי לחייב את הנתבע לשלם לתובעת פיצוי בסך של 15,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו