מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצוי בגין האשמת שווא בגניבה ממרכול

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2006 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התביעה מתבססת על עדויות המעסיקים וכן עדים נוספים שעבדו במרכול או סיפקו לו מוצרים, כשעל פי עדים אלו, הנאשם הוא שעבד במרכול, בעוד שהנאשמת מעולם לא עבדה שם. הנאשמים כופרים במיוחס להם, טוענים כי הנאשמת היא שעבדה במרכול בתקופה הרלבנטית, כשהנאשם עבד אכן במרכול אך רק מחודש אוגוסט 2001, לאחר תום עבודת הנאשמת, וכי המעסיקים טופלים עליהם אשמת שווא, בשל סכסוך כספי שהתגלע ביניהם.
בקשה זו הוגשה מיד לאחר או במקביל ל"פיצוץ" על רקע הטענה כי הנאשם גנב מהמרכול וכבר בבקשה זו צוין, כעובדה, כי הנאשם החל לעבוד בדצמבר 2000, והסברה כי כבר בשלב זה החליטו המעסיקים "לזרוע" זרע פורענות כדי לעשות בו שימוש חודשים מאוחר יותר "בעלילה" לביטוח הלאומי, קלושה ביותר; · הנאשם הגיש תביעה לבית הדין לעבודה, בין השאר לקבלת פיצויי פיטורין.
לאור כל האמור לעיל, אני קובע כי הנאשמת לא עבדה במרכול, תלושי השכר ומכתב הפיטורין מעידים שקר על עצמם וכי שני הנאשמים זכו בדמי אבטלה במירמה ושלא כדין: הנאשם משום שעבד במרכול בתקופה בגינה זכה לדמי אבטלה והנאשמת משום שזכתה בדמי אבטלה על בסיס עבודה קודמת במרכול, עבודה שכלל לא בוצעה על ידה.
...
איני מקבל כלל את גרסת הנאשמים וזאת הן לאור התרשמותי מהם והן לאור האמור להלן: תפקיד הנאשמת: בהודעתה לחוקר הבטוח הלאומי, ת/5, טענה הנאשמת כי עבדה כקופאית ובסידור סחורה, כשהמעסיקה שימשה כקופאית נוספת (עמוד 1 להודעה).
הנאשם הסביר זאת בתנאים נלווים להם זכה, כגון רכב צמוד (עמוד 39 לפרוטוקול), אולם איני מקבל הסבר זה, מה עוד שבתביעתו לבית הדין לעבודה תבע גם הוצאות נסיעה, היינו לא זכה לרכב צמוד.
סוף דבר 22.
לאור כל האמור לעיל, אני קובע כי הנאשמת לא עבדה במרכול, תלושי השכר ומכתב הפיטורין מעידים שקר על עצמם וכי שני הנאשמים זכו בדמי אבטלה במרמה ושלא כדין: הנאשם משום שעבד במרכול בתקופה בגינה זכה לדמי אבטלה והנאשמת משום שזכתה בדמי אבטלה על בסיס עבודה קודמת במרכול, עבודה שכלל לא בוצעה על ידה.
על כן הנני מרשיע את שני הנאשמים בכל המיוחס להם בכתב האישום, היינו: בעבירה של קבלת דבר במרמה, כל אחד מהם לגבי דמי האבטלה להם הוא זכה, את הנאשמת גם בעבירה של שימוש במסמך מזויף ואת הנאשם בעבירות של קבלת דבר במרמה ושימוש במסמך מזויף, נשוא האישום השני, מכח היותו מבצע בצוותא, כאמור בסעיף 29 לחוק העונשין, כמי שנטל חלק בכל המעשים הרלבאנטיים, כפי שפורט לעיל, היינו הגיה, ייזום ובצוע של כל ההליך על פיו הוא יעבוד, תלוש המשכורת יופק על שם הנאשמת ושניהם יזכו בדמי האבטלה, במדורג, תוך פיטורים פקטביים של הנאשמת, שכלל לא עבדה במרכול.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

גבע הכחיש את כל טענות החברה וטען כי הן הועלו על מנת להיתחמק מתשלום פצויי פיטורים המגיעים לו. עוד נטען כי החברה נהגה להאשים את עובדיה בגניבה ללא בסיס, על מנת להיתחמק ממחויבויותיה החוקיות כלפיהם (סעיפים 6-7 לתצהיר גבע).
נקודת המוצא לדיון שלפנינו היא כי כאשר נטענת נגד העובד טענה כי ביצע מעשה בעל אופי פלילי, נידרשת מידת הוכחה מוגברת, מעבר למידת ההוכחה הרגילה הנדרשת בהליך אזרחי (דב"ע (ארצי) נה/ 3-60 חמיד – הלמן, (5.7.95); ע"ע (ארצי) 1079/04 מרכולית כוכב בע"מ - עזבון המנוח לב רובינשטיין ז"ל, (25.4.06) והאסמכתאות שם).
" טענתו של גבע לפיה החברה נקטה בשיטה של הטחת האשמות שוא של עובדים בגניבה, נטענה בעלמא מבלי שהובאה ולו ראשית ראיה לתמיכה בה. גם הדוגמה היחידה שנזכרה בתצהירו בהקשר זה (בעיניין עובד בשם עוזי) נטענה ללא כל בסיס (עמוד 55 לפרוטוקול, שורות 19-26): "ש. מפנה לסעיף 7 לתצהירך, אתה יכול לתת לי שמות של עובדים חוץ ממך?
פיצויים בגין אבדן רווחים בעבר ולעתיד - אבדן לקוחות, נתוק קשרי מסחר ופגיעה במוניטין (תביעה בסך 350,000 ₪, סעיף 37 לתצהיר מצליח) - בתצהירי החברה (סעיף 24 לתצהיר שני), נטען כי הלקוחות "סופר אופיר", "אליה מרקט", "מינימרקט הנחלה", "יעל מעדנים" ו"היפר חדד" חדלו לעבוד עימה (סעיף 24 לתצהיר שני).
...
מעשים אלה עולים כדי הפרת משמעת חמורה במדרג החמור ביותר, ואנו סבורים כי בנסיבות אלה גבע אינו זכאי לפיצויי פיטורים ולדמי הודעה מוקדמת.
החוק מאפשר שלילת פיצויי פיטורים במקרים המתאימים ואנו סבורים כי הנסיבות שהוכחו בהליך זה מהוות את אותן נסיבות חריגות שבהן פיצויי הפיטורים ישללו מהעובד.
סוף דבר - תביעת החברה מתקבלת באופן חלקי ואילו תביעתו של גבע נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

" התובע אישר כי בחתימתו על כתב הויתור הוא מוותר על כל טענה או תביעה מהנתבעת בנוגע לתקופת עבודתו וסיומה וכן הצהיר כי "ידועות לי היטב מלוא הזכויות המגיעות לי עקב עבודתי אצל המעביד וסיום עבודתי אצל המעביד וכי כתב קבלה וויתור זה נחתם על ידי מרצוני הטוב". להלן תמצית טענות הצדדים לטענת התובע, הוא פוטר מעבודתו על אתר, לאחר פגישה אליה זומן, שתוכנה לא היה ידוע לו ובמהלכה הוטחו בו האשמות שוא.
כאשר נטענת נגד העובד טענה כי ביצע מעשה בעל אופי פלילי, נידרשת מידת הוכחה מוגברת, מעבר למידת ההוכחה הרגילה הנדרשת בהליך אזרחי (דב"ע (ארצי) נה/ 3-60 חמיד – הלמן, (5.7.95); ע"ע (ארצי) 1079/04 מרכולית כוכב בע"מ - עזבון המנוח לב רובינשטיין ז"ל, (25.4.06) והאסמכתאות שם).
יש לאפשר לעובד להיתגונן לא רק מפני הטענות המועלות כנגדו, אלא גם מפני האפשרות שיפוטר עקב המעשים שמיוחסים לו. זאת במיוחד לאור חומרת הטענות כנגד התובע (חשד במעורבות בגניבה מהמעסיק) וכאשר הנתבעת החליטה בנסיבות אלה גם על שלילת פצויי הפיטורים וההודעה המוקדמת מהתובע.
סוף דבר – התביעה מתקבלת באופן חלקי ועל הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: הנתבעת תשלם לתובע סך של 2,683₪, פיצוי בגין תשלום בחסר של דמי גמולים לפנסיה (חלק המעסיק בתגמולים ובפיצויים); פיצויים בגין פיטורים שלא כדין בסך 7,500 ₪.
...
למרות קבלת גרסת הנתבעת לאירועים, הרי שלא ניתן להגיע למסקנה כי לתובע ניתנה הזדמנות אמיתית לנסות ולהפריך את חשדותיה של הנתבעת.
לאור האמור, התביעה ברכיב זה נדחית.
סוף דבר – התביעה מתקבלת באופן חלקי ועל הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: הנתבעת תשלם לתובע סך של 2,683₪, פיצוי בגין תשלום בחסר של דמי גמולים לפנסיה (חלק המעסיק בתגמולים ובפיצויים); פיצויים בגין פיטורים שלא כדין בסך 7,500 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבע האשים את התובע בהאשמות שוא כוזבות של גניבה ואף הגיש נגדו תלונה במישטרה, וגרם לתובע אי נעימות רבה.
התובע פוטר מעבודתו מבלי שנערך לו שימוע כדין עקב האשמות קשות בדבר גניבה מצידו של הנתבע, וזאת מבלי שניתנה לו היזדמנות להציג את גירסתו בעיניין.
התביעה שכנגד – האם הוכח כי מר חגבי גנב כספים ממר ישראלי? הטענה העיקרית בכתב התביעה שכנגד היא שמר חגבי, הנתבע שכנגד, גנב כסף מהחנות של מר ישראלי, התובע שכנגד, שבקש לקבל פיצוי בשל כך. בהיתחשב בהשלכותיה של טענת הגניבה מעצם היותה עבירה פלילית, לרבות על שמו הטוב של העובד, הרי שנטל ההוכחה מוגבר (ראו: עע (ארצי) 1079/04 מרכולית כוכב בע"מ – עזבון המנוח לב רובינשטיין ז"ל (25.4.06); ע"ע (ארצי) 85/07 שוויש – גלאט ירושלים מוצרי בשר כשר למהדרין בע"מ, (7.2.08)).
...
לסיכום התביעה של התובע מתקבלת בחלקה.
התביעה שכנגד נדחית במלואה.
הנתבע ישלם לתובע סכום של 15,000 ₪ בגין הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד. לצדדים זכות ערעור על פסק הדין לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים תוך 30 יום מקבלתו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עניינה של התביעה פיצוי בגין הוצאת לשון הרע, לפי חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965 (להלן: "חוק איסור לשון הרע", או: "החוק").
הנתבעים חברו יחד, עם אשת הנתבע 1, והפיצו על התובע שקרים ודברי לשון הרע, כדלהלן: במהלך חודש דצמבר 2016 טען הנתבע 1 בפני מר רמי לוי, מנהל רשת המרכולים, עוזרו מימון אביטן, וציבור אנשים, שהתובע "גונב אותו" ועוד טענות קשות רבות שקריות כנגד התובע.
ביום 18.12.16 כתב הנתבע 1 מכתב לרב רפי יוחאי שליט"א, עם העתק לרב דוד לאו ולמנהל מחלקת הכשרות ברבנות הראשית (נספח י'1 לתצהיר התובע), במכתב איים בפנייה לתקשורת והפנה כלפי התובע אצבע מאשימה על מנת להשחיר ולהכתים את שמו.
הנתבע 1 הגיש תלונת שוא במישטרה נגד התובע.
...
התביעה בהקשר זה נדחית.
ממילא, אין הטענות עומדות בחובת הפירוט המוטלת על התובע, כפי שנפסק בעניין ע"ע (ארצי) 7192-02-13 די.אס. פי גרופ בע"מ- אלי אסולין (16.9.13), בזו הלשון: "אין בידינו לקבל את טענת העובד כי כדי להקים את יסודות העוולה נדרש התובע לפרט רק את האמירות שנאמרו בפועל, והוא אינו נדרש לפרט את נסיבות הפרסום ועובדות נוספות - מועד הפרסום, מקום בו בוצע, המסגרת בה נאמרו האמירות, זהות המפרסם וכו'. כאמור, על התובע להוכיח לא רק את מרכיב "לשון הרע" אלא גם את מרכיב ה"פרסום" ואת "העובדות שמהן נגזרת אחריותו של כל אחד מהנתבעים". אכן, המרכיב העיקרי והחשוב ביותר הוא מרכיב "לשון הרע", ובנוגע אליו נקבע, כאמור, כי יש לפרט במפורש בכתב התביעה את המילים שנכתבו או שנאמרו.
סוף דבר התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו