כן התבקש בית המשפט ליתן צו עיכוב יציאה מן הארץ כנגד המשיב, על מנת למנוע המשך ביזוי החלטות בית המשפט.
המבקשים עתרו למתן סעד הצהרתי בדבר הפרת המערכת ההסכמית בין הצדדים כמו גם מתן צו לאכיפתה, לרבות על דרך של חתימה על מיסמכי העברת הבעלות בחברה למבקש; חתימה על מיסמכי ההלוואה או השבת הסכום אשר שולם על ידי המבקש נוכח אי קבלתה; מתן הצהרה בדבר זכותו של המבקש לגביית חובו של המשיב בתיק ההוצל"פ שניפתח כנגדו ע"י הנתבע 1, לרבות זכותו של המבקש לממש את הסכם ההלוואה אשר נחתם בינו לבין המשיב; מתן הצהרה בדבר תוקפו של הסכם השכירות אשר נחתם עם המבקשת 2 וקביעה כי המבקש זכאי לקבל סחורה בשווי של 350,000 $, אשר שולמה על ידו במסגרת הסכם האספקה שנחתם בין הצדדים או השבת הסכומים ששולמו על ידו.
לצד הסעד הראשי או החלופי, התבקש בית המשפט לחייב את הנתבעים בפצוי המבקש בגין נזקיו, מכוח מעשי ומחדלי הנתבעים.
בנוסף נטען כי אין בסיס לטענה על פיה הוא עצמו הבריח ציוד מהמפעל, אלא כי בוצע הליך של עיקול, עקב אי עמידה של החברה בהחזרי ההלוואות אותן נטלה (ואף זאת כפועל יוצא מהתנהלותו של המבקש אשר לא אפשר לה לעשות כן).
לשיטת המשיב, הצוו הזמני שניתן, היתייחס למניותיו של הנתבע 1 בחברה (65%), אשר שמשו כנושא הדיון ביום 10.11.2022, ולא למניותיו של המשיב, וכי ככל שהמבקש מעוניין בבטול ההתמחרות והמכרז אשר בוצעו בגאורגיה, הוא רשאי לעתור לכך שם.
כן נטען כי פסה"ד שניתן בעיניינם של הנתבעים 1, 2 ו-4, הביא לבטלות צו המניעה גם ביחס לסעדים הזמניים, ובכלל זה, צו המניעה, ככל שהוא מתייחס למשיב.
במסגרת ע"פ 517/06 בועז מנור נ' KPMG Inc (24.7.2007), קבעה כב' השופטת פרוקצ'יה כי הליך הביזיון הוא "באיזור הדמדומים שבין ההליך האזרחי לבין ההליך הפלילי", וזאת בהמשך לפסק הדין בע"פ 519/82 גרינברג נ' מדינת ישראל פ"ד לז(2) 187 (1983).
...
לאחר שחזרתי ועיינתי בבקשות ובתשובות, בפרוטוקולים של הדיונים ובסיכומי הצדדים, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
עוד יובהר כי גרסתו של המשיב אשר התבררה כגרסה פריכה תהווה חלק ממכלול הראיות אשר על בסיסן תוכרעה, בסופו של ההליך, כלל המחלוקות בין הצדדים.
סוף דבר, הבקשה נדחית.