לענין זה אין זה משנה שהמועצה לא הייתה צד להליך פירוק השתוף, שהרי הימנותא בסה"כ מבקשת מהמועצה ומהועדה להשלים את ההליך החוקי המתחייב לאור הוראות תוכנית סטאטוטורית תקפה ולאור הליך ההפקעה שכבר החל בפועל בשנת 2009.
כאמור לעיל, אני מקבל את הטענה העקרונית בדבר העידר חובה אוטומאטית של הוועדה לבצע בפועל הפקעה של כל המקרקעין המיועדים לצורך צבורי בתוכנית ג/9655 ובכלל זה הדרכים.
אדגיש, ככל שהוועדה הייתה סבורה כי הפקעת הדרכים אינה רלוואנטית יותר, היה עליה לפעול לביטול הודעת ההפקעה ולביטול הייעוד הצבורי של הדרכים, ואולם מאחר ולא עשתה כן,ומאחר וידוע לה כי סרוב המועצה להשלים את הליך ההפקעה מונע מהימנותא את השלמת רישום התשריט בלישכת רישום המקרקעין, חלה עליה חובה להפעיל את שיקול דעתה ואת סמכותה ולבחון את טיעוני המועצה, והוועדה לא עשתה כן אלא מהרה "לברוח" ממילוי סמכותה ולתלות את כל טיעוניה בשקול דעתה של המועצה, ולעמדתי היא לא הייתה רשאית לעשות כן.
כפי שנקבע לא אחת "מן הבחינה של סדרי המינהל, ההלכה היא שבדרך כלל סמכות אשר הוקנתה על ידי חוק לרשות מינהלית חייבת להיות מופעלת על ידי אותה רשות והרשות אינה רשאית להתפרק מסמכותה ולהעביר אותה לאחר" בג"צ 816/98 אליהו אמינוף נ' שמואל אלטלף פ"ד נב(2) 769,809 .
חובת ההגינות של רשות מינהלית
כפי שנקבע לא אחת בפסיקה "אבן פינה היא בדיני המינהל הצבורי שהרשות המינהלית, בהיותה נאמן של הציבור, חייבת לנהוג בהגינות. חובת ההגינות חלה על הרשות, בראש ובראשונה, כלפי הציבור. זוהי חובה של נאמן כלפי הנהנה. אך בפועל, כיוון שהציבור מורכב מבני-אדם, החובה אינה חלה רק כלפי הציבור, כגוף ערטילאי, אלא היא חלה גם כלפי כל אדם. אומרים לא פעם כי חובת ההגינות מוטלת על הרשות המינהלית כלפי האזרח. אך זאת לדעת כי האזרח, בהקשר זה, פרושו אדם, לרבות תושב שאינו אזרח, וגם חבר בני-אדם, לרבות תאגיד" (בג"צ 164/97 קונטם בע"מ נ' משרד האוצר אגף המכס והמע"מ פ"ד נב(1) 289, 320 (1998)).
...
כמו כן אני מורה למועצה ולועדה לפעול במשותף לפרסום הודעת הקנייה ביחס לכל יתרת שטחי הדרכים כאמור בסעיף 131 לעיל, בתוך 180 יום מהיום, וכפי שהוריתי לעיל, ככל שהמועצה לא תמלא אחר הוראותי על הועדה לפעול במסגרת סמכותה אף ללא הסכמת המועצה.
לאור התנהלותה של המועצה לגביה הרחבתי לעיל, אני מחייב את המועצה לשלם להימנותא את אגרת בית המשפט וכן הוצאות לרבות שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 40,000 ₪.
כמו כן אני מחייב את הועדה לשלם להימנותא הוצאות משפט לרבות שכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪, וכן אני מחייב את הבעלים הנוספים (ביחד ולחוד) אשר עמדו על צירופם לעתירה וכל טענותיהם נדחו, לשלם להימנותא הוצאות משפט לרבות שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 10,000 ₪.