במסגרת ההחלטה נקבע כי ראש הממשלה ושר הבטחון יוסמך לפעול "על פי סמכותו ושיקול דעתו בכל הקשור לנקודות התיישבות/מאחזים מבודדים שלא ברצף לשטח מבונה של ישובים קיימים ביהודה ושומרון שהוקמו באיזור יהודה ושומרון, בהיתחשב ובהתבסס, בין היתר, על ההיבטים הביטחוניים והמשפטיים הרלבאנטיים". בהמשך להחלטה זו, היתקיימה ביום 12.10.1999 ישיבה בין ראש הממשלה ושר הבטחון (דאז), אהוד ברק, לבין ראשי מועצת יש"ע. במסגרת אותה פגישה הוצגה רשימה של 42 ישובים ("נקודות") שחלקם יפונו, בחלקם יוקפא התיכנון ואחרים ש"יוסרו" – במסגרת גיבוש "הסכם המאחזים". בעיניין מצפה כרמים הישן הוחלט על פינויו והדרג המדיני החליט "לאשר לקדם הליכי תיכנון לתב"ע שתוגש בתחום שיפוט כוכב השחר, עבור 10 קרוונים בתחום קו כחול של תב"ע מס' 223/1 שבתוקף. כן מאושר לבצע עבודות הכנה לקליטת הקרוונים בתחום תב"ע זו במקביל להליכי התיכנון" (מכתבו של בלומנטל מיום 21.10.1999, נספח 38 לתצהיר כספי).
ההליכים המשפטיים
בשנת 2011 הגישו המשיבים 3-1 עתירה לבית משפט זה בשבתו כבית משפט גבוה לצדק, בטענה כי המשיבים 3-2 הם הבעלים החוקיים (שאינם רשומים) של חלקות 13 ו-23 בגוש 19 (הן שתיים מתוך החלקות שעליהן מצוי היישוב מצפה כרמים); כי הבנייה בחלקות אלו נעשתה שלא כדין; וכי משכך יש לפנות את הבינוי ולסלק את הפולשים (בג"ץ 953/11 סאלחה נ' שר הבטחון; להלן: בג"ץ 953/11 או העתירה).
בג"ץ 953/11 וההליך האזרחי התנהלו משך זמן מה במקביל, וביום 9.11.2014 ניתן צו על תנאי בעתירה ונקבע בו כי על המשיבים ליתן טעם:
"א. מדוע לא תופסק כל פעילות בנייה והכשרת הקרקע בחלקות 13 ו-23 בגוש מס' 19 באדמות הכפר דיר ג'ריר, ומדוע לא תמנע הקמתם של מבנים בלתי חוקיים במקום.
השאלה שבה התחבטו שופטי ההרכב, ובהמשך גם נחלקו לגביה בדעותיהם (להלן: פסק הדין בעירעור) היתה זו: האם יש מקום להחיל, בנסיבות המתוארות, את הוראת סעיף 5 לצוו בדבר רכוש ממשלתי (יהודה ושומרון) (מס' 59), התשכ"ז-1967 (להלן: הצוו ו-סעיף 5 בהתאמה), הקובע הסדר של 'מעין תקנת שוק'? במסגרת הדיון וההכרעה בסוגיה, נדרשו חברי ההרכב לפרשנות רכיבי סעיף 5 הנ"ל, ובפרט להגדרת אמת המידה הבוחנת את תום הלב הנידרש, על-פי הוראת הסעיף.
...
לגישתי, עצימת עיניים זו שנמשכה לאורך השנים נושאת משקל משמעותי בבואנו לבחון את תום ליבו של הממונה בענייננו וזאת גם בהנחה – שאינה מקובלת עלי – ולפיה, כעמדת כמה מחבריי, מועד השתכללות "העסקה" לעניין סעיף 5 לצו הוא בשלב מאוחר יותר (הסכם ההרשאה האחרון משנת 1997 או מועד כניסת התושבים הראשונים של מצפה כרמים לתמונה בשנים 2000-1999).
המסקנה המתבקשת בעיניי מן העובדות המפורטות לעיל היא כי הממונה לא עמד בדרישת תום הלב ברף הגבוה משום שבאותו שלב הוא ידע כי קיימים קשיים כאלה ואחרים ביחס לתא השטח שבו ממוקם היישוב כוכב השחר ושבו ישב "מצפה כרמים הישן". לכן, משהתעורר הצורך להעתיק את מיקומו של מצפה כרמים ממיקומו המקורי למיקום חדש במסגרת "הסכם המאחזים", ניתן היה לצפות שכדי להפיג את החשש לחריגה מצו התפיסה, תיעשה בדיקה מעמיקה ויסודית בטרם יועתק היישוב.
לפיכך, אין בעיניי מנוס מן המסקנה כי אין מדובר ברשלנות אלא בעצימת עיניים של ממש.