הוא פונה לבית חולים "זיו" בצפת שם אובחן כסובל מפצע בסנטר, מרגישות מעל לסת תחתונה, שבר בעצם הבריח, שברים בצלעות צד שמאל ושבר בשתי הידיים ברדיוס.
לטענת התובע, עובר לתאונה היה מצבו הבריאותי תקין ללא כל מיגבלה אולם בגין התאונה נשוא התביעה השתנה מצבו לחלוטין, הוא נזקק לטיפולים רפואיים והיה מרותק למיטתו זמן ממושך ונזקק לעזרת בני ממשפחתו לצרכיו הבסיסיים.
הוא לא היה עד לתאונה הנטענת וגירסתו לארוע בחקירתו הראשית היתה (עמוד 38 שורות 12 – 15):
"הייתי בשמירה במפעל הייסיין, התקשרתי לאבא שלי שיביא לי אוכל. חיכיתי. הוא היתקשר ובקש שאצא לכיוון השער שיתן לי את האוכל. יצאתי ושמעתי את הצעקות של יונס, הלכתי לכיוון וראיתי את אבא על הריצפה, כולו דם, התחלנו להעמיס אותו, היה אחד מראש פינה חצור שאל אם צריך עזרה, לא חיכינו. נסענו לבית החולים. זה מה שהיה לא ראיתי כלום".
בחקירתו, טען העד כי מעולם לא העמיד את רכבו במקום בו בחר התובע לעמוד עם רכבו, קרי על הכביש הראשי (עמוד 40 שורות 10 – 11).
אולם, גם במקרה זה לא שוכנעתי כי התובע, כלשון הילכת קורן: "ביצע את הפעולות המתבקשות בתקופה שלאחר התאונה כדי לברר את זהותו של הנהג-הפוגע".
אי פניה מידית למישטרה מצד התובע או מי מקרוביו, אלא רק לאחר שלושה שבועות לאחר התאונה, בפרט, כאשר התובע שוחרר מבית החולים שלושה ימים לאחר התאונה ויכול היה לבצע פנייתו אז; ופניה כאמור בשני "נוסחים" שונים האחד מהשני, אינה מלמדת ביצוע הפעולות "המתבקשות" אלא על חידלון וחוסר מעש (ת"א (דימונה) 1085-00 אבן ברי ריתאב נ' קרנית-קרן לפצוי נפגעי תאונות דרכים (פורסם בנבו); ת"א (שלום טב') 61131-02-18 פלוני נ' קרנית-קרן לפצוי נפגעי תאונת דרכים (פורסם בנבו).
...
בענייננו מתחדד חידלון זה כאשר לתובע ובנו גישה ממקור ראשון לחומרים העשויים להביא לגילוי זהותו של הנהג – מצלמות האבטחה - אולם הם לא עשו מאום בעניין ואפילו לא התעניינו בכך, ואף לא פנו למשטרה כי תחקור את המקרה והצביעו על ראיה אפשרית זו.
יתרה מכך, התנהלות התובע ובנו מצביעה על אדישות לכל הפחות, חוסר אכפתיות וייתכן אף על ניסיון הסתרה של האירוע, המביאה להתגבשותו של המקרה הטיפוסי הרביעי, בעניינו קיימת הצדקה ברורה לאי החלתו של סעיף 12(א)(1) לחוק הפלת''ד.
כאמור, נטל ההוכחה בעניין השקידה הסבירה מוטל על התובע והוא לא עמד בו.
סוף דבר
על כן, מן הסיבות שלעיל, אי הוכחת נסיבות התאונה כמו גם אי הוכחת שקידה סבירה, דין התביעה להדחות.
אני מחייב את התובע בשכ''ט הנתבעת בסך כולל של 7,500 ₪.
על כן, אני מחייב את התובע בהוצאות הנתבעת בסך 5,850 ₪.