פתח דבר
בפניי תביעה שהגישה התובעת כנגד הנתבע שהוא דייר מוגן, במרכזה דרישה לתשלום דמי שכירות ודמי ועד בית בסך כולל של 8,554 ₪, וכן דרישה לסילוק יד ולפינוי המושכר – דירת מגורים בת 2 חדרים המצויה ברחוב בן עטר 6 תל אביב, וידועה כגוש 7084, חלקה 59 (להלן: "המושכר" או "הנכס").
עוד צוין, כי התשלום בסך 750 ₪ בגין השפוץ שבוצע בשנת 2011 טרם שולם, ויש להורות לנתבע לשלם גם את רכיב זה.
לטענת התובעת, כל אחת מההפרות המוצגות בכתב תביעתה הן הפרות יסודיות ומהותיות של הסכם השכירות ופסק הדין, וכפועל יוצא מכך מהוה עילה לפינוי בהתאם לסעיף 131 לחוק הגנת הדייר [נוסח משולב] תשנ"ב – 1972 (להלן: "החוק"), כך שיש להורות לנתבע לפנות לאלתר את הנכס ולפרוע את חובו.
...
סיכומו של דבר, מהתמונה שנפרשה בפניי עולה כי לא קיימות הפרות יסודיות אשר מקימות לתובעת זכות לביטול הסכם השכירות ולפינויו של הנתבע מהנכס.
ראו בהקשר זה דבריו של כב' בית המשפט העליון ברע"א 1406/10 מודרן בילדינגס הולדינגס (חברה זרה) נ' יהודה לנקרי, במסגרת הערעור שנדחה על פסק דין לנקרי שהוצג מעלה :
"אכן, המדיניות השיפוטית שמצאה ביטוי לא אחת בפסיקתנו...רואה את הדיור המוגן כתופעה מעידן אחר. ובודאי כך משהפכה זכות הקניין חוקתית בחוק יסוד: כבוד האדם וחרותו, שעל כן יש לראות את מוסד הגנת הדייר במשקפיים מסייגות (אמנם בהבחנה מסוימת בין מי ששילם דמי מפתח או בא מכוחו, למי שזכה בהגנת הדייר מכוח נסיבות היסטוריות ללא תשלום דמי מפתח). ואולם, כל עוד חוק הגנת הדייר עלי ספר החוקים הוראותיו מחייבות, וגם ההגנה מן הצדק לא פסה. "
סוף דבר
התביעה נדחית.
באשר להוצאות המשפט, לאחר שבחנתי את התנהלות הצדדים במסגרת ההליך, בשים לב לתוצאות ההליך ולהתנהלותה של התובעת אשר הולידה ככל הנראה את המחלוקת מושא ההליך, מצאתי לנכון להורות לתובעת לשלם לנתבע הוצאות בסך כולל של 5,000 ₪ .