טען עוד התובע כי פוטר בלא שנערך לו שימוע כדין, משהנתבעת חפצה להפטר ממנו ולגרום לו להתפטר מרגע סגירת המחסן; ומשנערך לו שימוע למראית עין בלבד, עתר לפצוי בגובה 6 משכורות ובסך 38,818 ₪ (לפי 6,469.6 ₪, כולל הפרמיה בסך 1,721 ₪).
לסיכום – אין לנו אלא לדחות טענותיו אלה של התובע ואין ראוי כי ישליך התובע מחדליו (גם הראייתיים) לפתחו של ביה"ד.
פיצויים בגין פיטורים בנגוד לחוק השויון/אפליה מטעמי גיל
התובע עתר לפצוי לפי סעיף 10 (א)(1) לחוק השויון, משהנתבעת לא הביאה בחשבון את גילו המבוגר ואת הותק שלו בעבודה.
לאור כל האמור לעיל, ממסכת הראיות שבפנינו וממהימנות עדויות הנתבעת ומול עדותו הלא משכנעת של התובע – שוכנענו כי התובע לא פוטר בקשר או עקב גילו, אלא מטעמים עינייניים (לאור חוסר שביעות רצון מתפקודו, מחד ומאידך, בשל חוסר שביעות רצון התובע לעבוד כסדרן/קשייו בתפקיד ו/או כמלגזן במרכז).
...
כאמור, עדותה הייתה מהימנה ולא שוכנענו כי נהגה לצעוק או להשפיל את התובע הן באופן אישי והן בפומבי.
בנוסף, וכאמור לעיל, בשיחת השימוע התובע לא טען כי נוהגים להשפיל אותו בסניף ובשל כך לא מעניין לעבוד שם.
משלא הוכח כי אמירות כאלה ואחרות נאמרו ע"י יואל וקרן לתובע, משלא הובאו הוכחות ל"פרסום" ברבים לאמירות להן טוען התובע – נדחית התביעה ברכיב זה.
סוף דבר
משנדחתה התביעה על כל עילותיה, ומשעסקינן בתביעה של עובד שלא התרשמנו מאמינות עדותו, ובתביעה בסך של 239,029 ₪, ומנגד, של עובד שהשתכרותו השוטפת אינה גבוהה, ובשוקלנו כל אלה, ישא התובע בהוצאות הנתבעת בסך 2,000 ₪.
בהתאם, ומשנתאפשר לצדדים להתייחס לכך(החלטה מ-7.7.20), ולאחר ששקלנו את טענותיהם, מצאנו להורות כי כל אחד מהצדדים ישא בהוצאות לטובת אוצר המדינה בסך של 500 ₪ [ראה לעניין זה תקנה 514 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984; ע"א 360/88 שלום אלדומי נ' נעמי אלדומי, מה(3) 148 (1991)].