בע"ע (ארצי) 6294-01-14 שלומי חמסי נ' בבילון בע"מ (פוסם בנבו, 25.5.2017), נפסק : "יחד עם זאת, איננו סבורים כי יש מקום לפסוק לחמסי פיצוי בגין שימוע, נוכח קביעתו העובדתית של בית הדין האיזורי כי... חמסי ניתק קשר עם החברה, ולא השיב לשיחות טלפון של הממונים עליו ובעלי תפקידים אחרים בחברה, ונמנע מלהגיע לפגישה לאחר זמונו לשימוע למרות שנתבקש לעשות כן כמה וכמה פעמים. התמונה העולה מהראיות היא כי היתנהלות שני הצדדים תרמה לכך שלא היתקיימה פגישה בין חמסי לבין אנשי החברה, ועל כן איננו מוצאים מקום לחייב את החברה בתשלום פיצוי בגין אי עריכת שימוע."
בע"ע (ארצי) 516/09 מלכה אברהם נ' עגם מפעלי מתכת בע"מ (פורסם בנבו, 17.12.2009) נפסק: "זכות השימוע טרם פיטורין הוכרה במשפט העבודה הישראלי הן במיגזר הצבורי והן במיגזר הפרטי. היא יונקת מכללי המשפט המינהלי, הקובעים כי זכות של אדם להמשיך בעבודתו לא תיפגע בטרם ניתנת לו היזדמנות נאותה הוגנת וסבירה להשמיע את טענותיו. זוהי זכות הנגזרת מכללי הצדק הטבעי ונחשבת זכות יסוד המהוה חלק בלתי נפרד ממשפט העבודה. זכות זו אינה תלויה בהתנהלות העובד, וקיימת גם בנסיבות בהן היו הפרות של חוזה העבודה ע"י העובד, לרבות בכל הנוגע לתחום המשמעתי. כפי שנפסק, ככל שטענותיו של המעסיק כלפי עובדו גוברות בחומרתן, כן מיתעצמת זכות הטיעון של העובד למצות את ההזדמנות הקנויה לו להזים אותן טענות, או לפחות לנסות ולשכנע את מעסיקו לחזור בו מההחלטה."
זכות השימוע של עובד בטרם תיתקבל החלטה הפוגעת במעמדו היא זכות יסוד.
התכלית שבשלילת פיצוי הפיטורים היא להעניש את העובד בגין עבירת משמעת חמורה שביצע ,מצד אחד, ולהוות מסר מרתיע לכלל העובדים מפני ביצוע מעשים דומים, מצד שני.
פיצויים בגין סבל ועוגמת נפש – 50,000 ₪
הנתבע טוען לעוגמת נפש וסבל, אולם כעולה מכתב תביעתו הוא מבצע את רוב עבודתו מביתו, ומי שבפועל עובד במשרד הוא בנו, גל. לטענתו היתנהגות התובע גרמה לו, אדם מבוגר בן 86 הסובל מבעיות בריאותיות רבות, סבל של ממש ועוגמת נפש רבה ביותר והטרידה את מנוחתו (ס' 30 לכתב התביעה שכנגד; ס' 65 לתצהיר גל).
...
לא מצאנו כי יש מקום לפסוק פיצויים בשל עוגמת נפש ודין התביעה ברכיב זה להדחות.
סעד הצהרתי הקובע כי במקרה דנן התקיימו נסיבות המצדיקות שלילת פיצויי פיטורים וחלף הודעה מוקדמת
לאור קביעותינו לעיל – דין העתירה לסעד הצהרתי להדחות.
הוצאות
בהתחשב בהתנהלות התובע (גם כנתבע שכנגד) בכתבי טענותיו, בגרסאותיו בדיון, בהצגת שאלות שאינן ממין ההליך, באמירת ביטויים קשים כלפי הנתבע (התובע שכנגד) וגל, שקלנו את אופי התביעה והתביעה שכנגד מול תוצאות ההליך, וקביעות בנדון במהלכו, ואת תוצאות ההליך והתרשמותנו מהצדדים, ובשקלול כל אלה, מצאנו לחייב את התובע (הנתבע שכנגד) בהוצאות הנתבע (התובע שכנגד), בסך 1,000 ₪.