עקרי טענות הצדדים
חברת החשמל טוענת, בהתייחס לשיקולי מאזן הנוחות, כי החלטת בית המשפט המחוזי "משנה את המצב הקיים, ומשמעותה היא מתן צו עשה זמני". מכאן, שהיא "מנוגדת להלכה הפסוקה", שלפיה "אין לתת צו ביניים המשנה את המצב הקיים", אלא במקרים חריגים בלבד, שבהם "עלול להגרם למבקש נזק בלתי הפיך". המקרה דנן, כך נטען, אינו בא בגדרם של אותם מקרים חריגים.
בנוסף טוענת חברת החשמל, כי קביעת בית המשפט המחוזי, שלפיה ההחלטה השניה "עשויה להביא לא רק להפסד כספי אלא לפיטורי עובדים ולקשיים בניהולה" של ביתנית, מבוססת על "טענה ספקולאטיבית שהעלתה ביתנית מבלי לגבותה, ולו בראיה אחת"; מה גם, שביתנית העלתה אותה טענה בדיוק, גם בהליכי השימוע שקדמו להחלטה הראשונה.
...
בנוסף טוענת ביתנית, בין היתר, כי טענת חברת החשמל "כי צו הביניים 'משנה את המצב הקיים' או כי הינה בגדר 'צו עשה זמני' הינה טענה מופרכת ושגויה, שכן אין מחלוקת כי עובר למתן החלטת הועדה, רשאית היתה [חברת החשמל] לבנות חדרי תחט"פ בבניה קונבנציונאלית, והיא אף עשתה כן. להיפך, [ההחלטה השניה] היא זו אשר ביקשה לשנות את המצב הקיים [...] וצו הביניים שומר על המצב הקיים עובר למתן החלטת הועדה". עוד טוענת ביתנית, כי "חברת החשמל לא הצביעה ולו על רכיב נזק אחד שייגרם לה ממתן הצו, במיוחד לאור העובדה כי אף לאחר החלטת ההשעיה, סיפקה [ביתנית] לחברת החשמל למעלה מ-300 חדרי תחט"פ, כולם תקינים וללא דופי".
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בבקשת הרשות לערער ובתשובה שניתנה לה, ונתתי את דעתי על טיעוני הצדדים, מזה ומזה, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה – להידחות.
טענתה המרכזית של חברת החשמל היא, כי החלטת בית המשפט המחוזי, "משנה את המצב הקיים, ומשמעותה היא מתן צו עשה זמני". טענה זו – אין בידי לקבל.
גם את טענותיה של חברת החשמל בנוגע לסיכויי העתירה – אין בידי לקבל.
בקשת הרשות לערער נדחית אפוא בזאת.