התובעת, ילידת 10.12.1960, בת 51 היום, רווקה, ללא ילדים, הייתה בזמנים הרלוונטיים לתביעה קצינה בצבא קבע בצה"ל. התובעת התגייסה לצבא קבע בחודש אוקטובר 1991 והשתחררה משירות בצבא הקבע בחודש יולי 1997.
הנתבע טוען מספר טענות מקדמיות:
העדר עילת תביעה עקב פטור מאחריות-אין לתובעת עילת תביעה נגד הנתבע, שכן הנתבע פעל כשלוח של המדינה, עליה חלה חובת מתן הטיפול הרפואי לתובעת, בהיותה חיילת.
סעיף 6 בחוק הנזיקים האזרחיים (אחריות המדינה), תשי"ב-1952 (להלן: "חוק הנזיקים האזרחיים") פוטר את המדינה מאחריות לנזקי התובעת, ובהתאם לסעיף 7ב(א), גם הנתבע פטור מאחריות זו.
השתק שיפוטי-התובעת מושתקת מלטעון שהנתבע התרשל כלפיה בכך שהביא לכריתת רחמה שלא לצורך, שכן בתצהיר שנתנה התובעת במסגרת הערר שהגישה על החלטת קצין התגמולים, טענה התובעת במפורש כי בעקבות התרשלות הצבא באיבחון מחלתה היא נאלצה לעבור כריתת רחם.
פרופ' בן ברוך נישאל לגבי אפשרות הרחם לפתח הריון לאחר טפול קרינתי, והשיב בשלילה בצורה נחרצת:
"אני לא שמעתי על מקרה שקרה כזה דבר אחרי קרינה לסרטן צואר הרחם במינונים המקובלים בקרינה חיצונית ופנימית. אם יש מקרה שלא שמעתי עליו, אז בודאי שהמקרה כזה קטן מאוד. מקרה כזה לא מוכר. ההקרנה לאגן, בכמות המדוברת, זה הורס את הפרייה, את התיפקוד של הרחם. בקרינה רדיקאלית אני לא מכיר שיש כזה מקרה" (עמ' 37, שו' 7-4).
...
הנתבע ישלם לתובעת את הסכום של 250,000 ₪ (סעיף 8685 לעיל).
הנתבע ישלם לתובעת החזר אגרת משפט וכן החזר הוצאות המומחים שהוציאה והוצאות שנפסקו לעדים מטעמה, בצירוף ריבית כחוק והפרשי הצמדה למדד מיום ההוצאה ועד התשלום בפועל.
כן ישלם הנתבע לתובעת, בנוסף, שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 25% מהפצוי שנפסק, בצרוף ריבית כחוק והפרשי הצמדה למדד מהיום ועד התשלום בפועל.