סמכויות ועד ההנהלה כללו פעולות לשם הוצאה לפועל של עסקי האגודה ובצוע מטרותיה, ובהן בין היתר, השגחה כי פנקסי הנהלת החשבונות יהיו מדויקים ושלמים, סיוע לבקורת החשבונות ומסירת ידיעות שלמות לרואה החשבון, עיון בכל ההערות שתוגשנה על ידי הרשם או על ידי רואה החשבון ועשיית כל הנחוץ בקשר להערות אלה, ומינוי פקידים ופיטוריהם.
על פי כתב האישום אסתרזון, הנאשם, גרשוביץ וקופרמן, נטלו חלק בתוכנית עבריינית אותה רקם אסתרזון בשנת 2003 או בסמוך לכך, ואשר אושרה על ידי חברי ועד האגודה אז, להונאת רשות המסים על ידי האגודה באמצעות הנפקת תלושי שכר כוזבים ביחד עם אחרים, וביניהם המפורטים בנספח א' לכתב האישום, אשר נרשמו כעובדי האגודה, בעוד בפועל לא היו עובדיה באותה עת, או שהיו עובדיה אך תלושי השכר שלהם היו שונים מהשכר שקבלו בפועל עבור עבודתם (להלן: "העובדים הפיקטיביים") (להלן: "התוכנית העבריינית").
ב"כ הנאשם טען כי בעת שהחל הנאשם לשמש כחבר בועד המנהל ביצוע העבירות היה מצב נתון, תוך שאישר כי היה על הנאשם לסרב לפעול לבצוע עבירות או להתפטר והוא לא פעל כאמור.
· ת"פ (ת"א) מדינת ישראל נ' טטיאנה וייסביין (24.11.2019) שם דובר בנאשמת אשר הודתה והורשעה יחד עם נאשם נוסף וחברה שבניהולה בבצוע ישיר של עבירות לפי סעיף 220 לפקודה, בגין רישום משכורות כוזבות כהוצאה במטרה להיתחמק ממס, תוך משיכת הכספים לכיסה.
בקשר למיתחם הקנס, בשים לב לסוג העבירות שבביצוען הורשע הנאשם, בהן הקנס הוא ממין העבירה, ואשר בוצעו ממניע כלכלי, קיימת חשיבות רבה גם בהטלת ענישה אשר תיפגע בכיסו של הנאשם ותלמד כי אין רווח כלכלי לצד ביצוע העבירות.
...
יחד עם זאת חלק על טענת המאשימה לפיה לו הייתה מוגשת בקשה מסודרת לכופר הייתה הבקשה ככל הנראה נדחית, והפנה לנסיבות ולעבירות שבביצוען הורשע בסופו של יום, תוך שטען כי קיימים חברי ועד (משה מילר ומרדכי גלאי) שעניינם הסתיים בכופר כמפורט בענ2/1 ובמסמך שהוגש לתיק על ידו לאחר הטיעון לעונש.
מובן שבמקרים מתאימים קיימת הבחנה בין מידת הפגיעה בערכים המוגנים על ידי מי שמורשע בביצוע עבירה לפי סעיף 224א לפקודה, לבין מי שמורשע בביצועה הישיר, ולעניין זה תינתן המשמעות המתאימה בעת קביעת מתחם הענישה, לאחר בחינת נסיבות ביצוע העבירות.
המדובר בטענה תאורטית, ואינני מוצאת לקבוע בה מסמרות אף לאחר שעיינתי בהחלטות הכופר בעניינם של מרדכי גלאי ומשה מילר (ענ2/2 ובמסמך הנוסף שהוגש) שלטענת הסנגור היו גם הם חברי ועד ההנהלה באגודה, אך עניינם הסתיים בכופר.
בראי כלל המפורט לעיל, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
מאסר בפועל לתקופה של 9 חודשים, שירוצה בדרך של עבודות שירות, בהתאם לחוות-דעת הממונה על עבודות השירות במרכז הרפואי מעייני הישועה, רחוב פוברסקי 17, בני ברק.